Meldpunt Vuurwerkoverlast stopt ermee: ‘doel bereikt’

Plum Bloom

Registered User
Het Meldpunt Vuurwerkoverlast stopt ermee. Op de website, een initiatief van lokale Groen Links-fracties, konden mensen de afgelopen zes jaar geluidsklachten, schade en andere overlast door vuurwerk melden.

Redactie Rotterdam 22-11-18, 11:03 Laatste update: 11:36

Volgens woordvoerder Arno Bonte, tevens wethouder namens Groen Links in Rotterdam, is met de site het doel bereikt omdat het onderwerp op de politieke agenda is gekomen.
,,We wilden dat er op politiek niveau aandacht zou komen voor de problemen rond het vuurwerk’', aldus de wethouder. ,,De Tweede Kamer en de verantwoordelijk minister waren lang niet bereid om maatregelen te nemen, maar dat is nu wel gebeurd. Gemeenten hebben nu de ruimte een lokaal vuurwerkverbod op te leggen. Rotterdam en Amsterdam zijn voorbereidingen aan het treffen en gaan die kant op. Dat zijn mooie ontwikkelingen en die willen wij de ruimte bieden. We vinden daar een website niet meer bij passen.’’

Rotterdam en Amsterdam gaan vanaf de jaarwisseling 2019-2020 de regels rond oud en nieuw veranderen. Er komen dan geen vuurwerkvrije zones. Er zullen dan gebieden worden aangewezen waar wel vuurwerk mag worden afgestoken. Bonte hoopt dat veel meer gemeentes het voorbeeld van de twee grote steden gaan volgen. ,,Veel mensen willen af van de knallen en ongelukken. Ons doel was een vrolijke en veilige jaarwisseling en dat hebben we bereikt. We gaan zeker nog wel in de gaten houden hoe het dit jaar loopt. Maar we hopen dat de site niet meer nodig zal zijn.’'

Vorig jaar kwamen er ruim 48.000 meldingen binnen. Het meldpunt kreeg wel te maken met valse meldingen en DDos-aanvallen, volgens Bonte kwamen die van tegenstanders die probeerden de betrouwbaarheid onderuit te halen.

https://www.ad.nl/rotterdam/meldpunt-vuurwerkoverlast-stopt-ermee-doel-bereikt~a3463a8c/
 

Plum Bloom

Registered User
The Post Online schrijft in de laatste alinea van het artikel 'Weer een traditie om zeep: Meldpunt Vuurwerkoverlast stopt ermee':

Elk jaar gaf het persbureau ANP geheel objectief elke paar uur een update als er weer een paar duizend meldingen bij het meldpunt waren binnengekomen. In Nederland is ‘melding doen’ net als ‘een petitie opstellen’ al genoeg om serieus nieuws te maken.

GeenStijl schrijft het volgende:

Jarenlang vaste prik in de ANP-overtikmedia: het Meldpunt Vuurwerkoverlast knalt er een tussenstand in en iedereen neemt het klakkeloos over. Ook standaard: GeenStijl dat keer op keer de overduidelijke hoax debunkt. Maar das war einmal. Arno 'Knal' Bonte stopt ermee 'omdat het doel is bereikt'. Not with a bang, but a whimper. Bedankt voor het lachen Arno en veel plezier met 'vuile stinkhoer' roepen naar alle vuurwerkafstekers de komende tijd. Voor mensen die toch heel graag iets willen melden: het Meldpunt GroenLinks bestaat nog steeds. Wist u bijvoorbeeld dat massamoordenaarsvriend Paul Rosenmöller daar de nieuwe lijsttrekker voor de Eerste Kamer is?
UPDATE: Een PSV-hooligan heeft een ei in onze captcha gegooid, dus nou is het Meldpunt GroenLinks ook stuk.


https://www.geenstijl.nl/5144959/meldpunt-vuurwerkoverlast-gestopt-met-melden/
 

wit1704

Registered User
Zo zo , is dit eindelijk voorbij. Mooi zo.
Ben benieuwd wat er voor in de plaats komt.
Mensen willen vast en zeker wel blijven zeiken. Kan mij niet voorstellen dat dit niet centraal ergens bij gehouden zal gaan worden.
 

Plum Bloom

Registered User
En repost eigenlijk dezelfde post als vorig jaar.
Ik ben sceptisch...

Toen ging het er om dat het niet zeker was of het Meldpunt door zou gaan. Hier is Bonte stelliger. Als wethouder is hij ook niet meer in de positie om als boegbeeld te fungeren, lijkt mij. Bovendien is de domeinnaam voor de neus van GroenLinks weggekaapt, heb ik begrepen.

Wat in mijn ogen wel goed zou kunnen, is dat lokale GL-afdelingen een eigen meldpunt gaan beheren.
 
Bovenaan