Meer klachten over vuurwerk en slingerend afval dan vorig jaar

rickster

Registered User
Het Meldpunt Vuurwerkoverlast heeft de afgelopen weken ruim 87.200 klachten ontvangen. Dan zijn er meer dan in de laatste weken van 2014, toen 70.000 klachten binnenkwamen. Op nieuwjaarsdag werd dit jaar 12.000 keer geklaagd. Meer dan 2.000 van die meldingen gingen over rondslingerend vuurwerkafval.
Op Oudejaarsavond werden mensen soms helemaal gek van het vuurwerk dat bij hun in straat werd afgestoken - Arno Bonte
Deze aantallen kunnen nog oplopen, want het meldpunt is ook zaterdag en zondagochtend open.

Veruit de meeste klachten gaan over harde knallen, meldt de NOS. Ook in de dagen voor Oud en Nieuw zeiden talloze mensen niet te kunnen slapen door herrie van buiten, aldus Arno Bonte, initiatiefnemer van het meldpunt.

,,Maar ook op Oudejaarsavond werden mensen soms helemaal gek van het vuurwerk dat bij hun in straat werd afgestoken'', zegt het Rotterdamse GroenLinks-raadslid.

Bekogeld
Daarnaast viel op dat er veel meer meldingen kwamen over huisdieren die van slag waren geraakt en over vernielingen en gevaarlijke situaties op straat. ,,Bijvoorbeeld van mensen die zijn bekogeld met vuurwerk op Oudejaarsavond terwijl ze bij familie op visite gingen'', zegt Bonte op Radio 1.

Hij had verwacht dat er dit jaar juist minder meldingen binnen zouden komen dan in 2014, aangezien er meer vuurwerkvrije zones zijn. Hoewel die voorspelling niet is uitgekomen, hebben de zones net als vorig jaar wel goed gewerkt. In Rotterdam waren er meer dan dertig plekken waar geen vuurwerk mocht worden afgestoken. ,,Het aantal meldingen uit die zones was minimaal'', zegt Bonte.

Niet meer voor particulieren
Het meldpunt, een initiatief van 30 lokale fracties van GroenLinks, is open sinds 19 december - overigens enkele dagen eerder dan vorig jaar - en sluit zondagmiddag. Alle meldingen worden daarna samengevoegd in een rapport, dat naar de Tweede Kamer en een aantal burgemeesters gaat.

GroenLinks wil dat gemeenten meer vuurwerkvrije zones in het leven roepen en dat de Tweede Kamer meer maatregelen neemt tegen overlast. Bonte hoopt dat vuurwerk op den duur helemaal niet meer door particulieren mag worden afgestoken.

,,Uiteindelijk is de beste manier om van de overlast en ongelukken af te komen door vuurwerk alleen nog door professionals te laten afsteken'', zegt hij. ,,In elke gemeente een vuurwerkshow, dat zou fantastisch zijn.''

Valse meldingen
Het Meldpunt Vuurwerkoverlast had eerder te maken met duizenden valse meldingen. Volgens Bonte heeft de site al vele jaren last van DDoS-aanvallen van tegenstanders die de site willen platleggen.

,,Door een beveiliging lukt het niet meer, maar we krijgen nu wel heel veel valse meldingen binnen. We hebben deze echter allemaal van het totaal afgehaald'', zei hij in december.

BRON: http://www.gelderlander.nl/algemeen...-en-slingerend-afval-dan-vorig-jaar-1.5589283
 

MrXtremeFireworks

Registered User
En weer liegt die ArnHOAX dat ie barst! Er is helemaal niets van het totaal afgehaald. En vele duizenden valse meldingen zijn waarschijnlijk nooit opgemerkt.
 

rodepo

Registered User
Wij moeten gewoon volhouden met het tegendeel bewijzen. Het is gewoon wie heeft de langste adem. Zelfs Arno zal een keer opgeven.
Want al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel.
Het kan eventjes duren maar hij gaat zichzelf steeds vaker in de vingers snijden, net zolang totdat hij geen vingers meer over heeft.
 

KoenL

Registered User
Op Oudejaarsavond werden mensen soms helemaal gek van het vuurwerk dat bij hun in straat werd afgestoken.

Hoe sneu is dit? Dan gun je een ander dus echt geen plezier meer. Nu is het vuurwerk, maar open je een meldpunt omdat je studentenfeestjes, examenfeestjes en verjaardagen van je buren zat bent haal je de 100.000 meldingen ook wel. Geven en nemen...het wordt tijd dat de politiek dat eens gaat onderstrepen. Wat een trieste ontwikkeling.
 

Plum Bloom

Registered User
Laatst bewerkt:
Bovenaan