Negatief In ruim 400 woonwijken ligt tot 10.000 kilo vuurwerk opgeslagen: 'Dat is 400 keer heel gevaarlijk'

Richardus

Registered User

bridge

Bronzen Member
Hou nou toch eens op met het plaatsen van dit soort berichten. Het is steeds minder leuk hier op fpm. Door t zichtbaar plaatsen v allemaal negativiteit. Stop er mee, aub
 

firewire

Registered User
Oneens. Het is vuurwerk in het nieuws en dus relevant voor onze hobby/branche. Sluit dan de negatief nieuwssectie en maak het onmogelijk, en modereer erop.
Oneens. Negatief vuurwerk nieuws draagt niets positiefs bij aan de hobby/de branche en is derhalve níet relevant.
 

bridge

Bronzen Member
Ik ben v mening dat dit geen nieuwssite moet zijn. We moeten die negativiteit niet hebben hier en de media daarin niet faciliteren.
 

Schuim

Moderator
Medewerker
Ik vind het wel prettig om te weten welke onzin ik nu weer moet ontkrachten tegenover mensen :)
Daarom, bevalt het je niet, lees je het niet. Doe ik, ondanks dat ik moderator ben ook niet bij sommige producten van bepaalde importeurs 🤫
 

joszie

Bronzen Member
Zou gaaf zijn als iedereen een filter kan instellen met info die je persoonlijk wel of niet wilt zien.


Ot:
Ik vraag me wel af waar deze zogenaamde expert zijn diploma heeft gehaald. Gratis gekregen bij een pakje melk denk ik.

Dit is echt zoeken naar gekke verbanden. Ja, de kans dat er iets gebeurd met een vuurwerkopslag is niet 0, maar ALS er iets zou gebeuren zou gevaarzetting in principe minimaal moeten zijn door de wettelijke eisen die er bij horen.

Als we (lees: de mens) echt op deze manier 'nieuws' blijven maken dan is de wereld echt ten einde.

Van hetzelfde kaliber: meer dan 97% van alle huizen hebben een gasaansluiting die via een hoofdleiding in de straat met elkaar verbonden is. In potentie woont iedereen dus in of naast potentiele bommen waarbij complete woonwijken vernietigd kunnen worden als er iets mis gaat.


Er zijn miljoenen fietsers per dag op straat. Als alle banden tegelijk zouden knappen dan is er een luchtdruk verplaatsing die gelijk staat aan 4 hiroshima atoombommen....
 

Richardus

Registered User
Ik vraag me af waar het initiatief voor dit onderzoekje en interviews weg kwam. Bedacht een 1V dit zelf, of kwam zo'n "expert" ermee en door wie wordt die betaald? Denk oogarts-constructies.
 
Er zijn miljoenen fietsers per dag op straat. Als alle banden tegelijk zouden knappen dan is er een luchtdruk verplaatsing die gelijk staat aan 4 hiroshima atoombommen....
En toch moet ik telkens weer uitleggen waarom ik niets met fietsen heb :ROFLMAO:

Dit soort "onderzoeken" worden getriggerd door dit soort artikelen:

En zo kun je er telkens weer van alles bijslepen wat totaal niet relevant is. Gebruik de kernwoorden "vuurwerk", "ramp" en "Enschede" en verzin er nog wat omheen en je hebt weer een nieuw spectaculair artikel. Nu hebben ze weer nieuw voer omdat er een drugslab ontploft is in de buurt van een vuurwerkopslag, tonnen vuurwerk moesten afgevoerd worden om te zorgen dat Rotterdam niet van de kaart geveegd zou worden, die miljoenen ontploffende fietsbanden waren er niets bij geweest!
In Driebergen zijn andere panden afgebrand omdat de brandweer alleen die vuurwerkopslag kon beschermen en zodoende de andere objecten niet kon beschermen. Heeft er wel eens iemand aan gedacht dat je ook gewoon uit voorzorg de sprinkler installatie aan kan zetten in zo'n opslag? Je weet wel, één van de vele (dure) veiligheidsmaatregelen die hier in Nederland verplicht zijn bij een vuurwerkopslag...

Nederlandse media 🤮
 

KoenL

Registered User
Directe aanleiding voor het onderzoek van EenVandaag is de recente brand in Driebergen, die al de nodige discussie teweeg bracht.

De conclusie van het onderzoek is volgens mij niet dat vuurwerk niet in Nederland thuishoort? De conclusie is dat je op basis van nieuw, of in ieder geval uitgebreid, onderzoek je vraagtekens kan zetten bij de huidige regelgeving. Daar kan je het mee oneens zijn, maar kom dan met een degelijk onderzoek waaruit blijkt dat de huidige situatie prima is. De vuurwerkbranche kon blijkbaar geen onafhankelijk onderzoek laten zien waaruit dat blijkt. Werk aan de winkel dus...je weet dat je van alle kanten onder een vergrootglas ligt, zorg dat je daarop bent voorbereid.

Heeft er wel eens iemand aan gedacht dat je ook gewoon uit voorzorg de sprinkler installatie aan kan zetten in zo'n opslag?

Dit vroeg ik mij af. Kan die sprinkler installatie van buitenaf worden ingeschakeld? Of moet je hoe dan ook het gebouw in?
 
Bovenaan