MOVIE Flutsjah's oud & nieuw film topic

flutsjah

Member

Ik vond deze in de straat destijds goed overkomen, veel verschillende effecten en een waaier doet het eigenlijk altijd wel goed. Nu op de film terugkijkend vind ik het geen super cake en zou deze laten staan. Lukt ook makkelijk want de Golden Sun is uitloop.
 

flutsjah

Member

Heerlijk spul dit joh! Nou ben ik sowieso wel fan van een goede fontein en kan ik van crackling geen genoeg krijgen. Deze cracker fontainen combineren deze dingen. Gaat ook echt goed hard, een normaal gesprek is niet meer te voeren. Ratelt sowieso een ouderwets matje eruit. Baal trouwens wel hard dat ik de twee pakjes die ik had besteld bij Driesprong vorig jaar niet heb gekregen, maarja tis niet anders.
 

flutsjah

Member

Ok nou ben ik echt geen fan van Lesli maar deze aanbieding kon ik niet weerstaan. 7,50 voor deze set is echt dikke prima te noemen! Goede burst, leuke variatie en als je het doorlont heb je een prima bakkie. Vuurwerk hoeft niet altijd duur te zijn, zelfs niet bij Lesli. Ik heb er nog drie staan voor komende jaren. Deze keer wel doorlonten.
 

flutsjah

Member

Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze box wat overhyped vind. Ja de salutes op het einde zijn goed (volgens mij miste ik er een paar), zeker voor een nederlandse compound. Maar om nu te zeggen dat deze zijn prijs en hype waard is, nah. De effecten zelf vond ik niet bijzonder goed gevuld, tempo was wel leuk zeker met de versnelling erin. Zou deze volgende keer laten liggen, voldoende beter prijs-kwalteit vuurwerk.
 

flutsjah

Member

Op film lijkt de sacramentum langzaam te gaan, maar in de straat is dit echt top. De burst is uniek, spreiding enorm en gaat sowieso meekomen in al het geweld rond de jaarwisseling. Echt goede hangtime, dit is een box waar je echt van kan genieten en je geld waard is. Ik hou ook van doorrammen, maar deze moet je eens meegemaakt hebben. De camera staat op dik 25 meter en je ziet de effecten soms voorbij komen. Genieten!
 

flutsjah

Member

Wat kan er een geweld komen uit een klein doosje, deze best solution was een van de eerste betere compounds die ik schoot op de avond. Genieten man, prachtig als zo'n doosje de lucht compleet kan vullen. Cameravrouw moest lachen omdat ze het eigenlijk niet op de camera kon krijgen, zo breed schoot deze. Echt lekker tempo ook, is weliswaar snel leeg maar ook gelijk goede chaos in de straat. Dikke aanrader van China Red!
 

flutsjah

Member

Heerlijke cake en spijt dat ik er niet gelijk meer heb gekocht, kon eigenlijk niet geloven dat ie zo goed was als op de filmpjes maar wat een heerlijk stuk vuurwerk. Nu helaas uitloop dus zal blijven bij herinneringen.
 

flutsjah

Member

Wat een beest van een cake is dit zeg, beetje snel in elkaar geknutselde finale maar dit was dik genieten in de straat. Echt niet verwacht dat de Cairo crackling zo los ging. Veel beter dan de secrete salute en lijkt in lijn met de oude venom box van vuurwerkmania. Toevallig ging er 1 gelijk met de laatste salvo los, en de twee andere aan de normale lont. Niet bewust maar pakte wel goed uit, chaos van crackling haha.
 

flutsjah

Member
Lekkere box dit, op film lijkt het allemaal hetzelfde maar in de straat merkte je toch een verschil tussen de cakes. Fluiter erbij, net ff een strobe effect vooraf. De basis is top van deze compound en dan net een nuance per cake. Echt goed uitgewerkt! Vorig jaar voor mijn gevoel voor een goede prijs kunnen krijgen.
 

flutsjah

Member

Normaal gesproken zou ik niet zo snel film van vuurwerk van de buren op youtube zetten. Maar dit vond ik echt wel de moeite waard om mensen van mee te laten genieten. Deze Noi-Z is zo breed in de straat dat nog meer afstand eigenlijk nodig is. Ik kan op een redelijke afstand filmen maar deze heeft echt meer ruimte nodig eigenlijk. Deze box is heel herkenbaar natuurlijk dus daarom wist ik gelijk waar ik naar keek. Daarnaast had ik toevallig deze een paar uur eerder zelf afgestoken.
 

flutsjah

Member

Wat een heerlijke combinatie zijn deze cakes bij elkaar, crackling en fluit komen hier perfect uit. Daarnaast komen deze cakes ook bijna gelijk uit in de tijd wat een mooi effect geeft. De secret salute heeft niet de hardste burst (zeker niet nu de cairo crackling op de markt is) maar wel lekker tempo en prima crackling. Blijft ook leuk om cakes bij elkaar tot een project te maken.
 

flutsjah

Member

Wat een bizar goede waaier compound was de Obsessed in de straat zeg. Voor 25mm is dit echt een enorm brede spreiding, ik zou zo denken dat dit een 30mm bak is geweest. Deze blies echt 30mm bakken eruit, ondanks dat er best wat wind stond. Echt genieten, ik vond dit een dikke verrassing. Ik heb wel het idee dat er flinke verschillen zijn tussen batches want ik zie soms heel andere straatfilms waar deze een stuk minder presteert. Poema heeft over het algemeen een goede lijn met veel toppers qua vuurwerk zoals ook de breakout.
 

flutsjah

Member

De flashing thunder vind ik een van de betere nitraten die op dit moment te vinden zijn in belgie. Met een knetterlint heb ik er een klein matje mee gemaakt als experiment.
 

flutsjah

Member

Dit is een compound die je eigenlijk een keer gehad moet hebben, maar wel erg aan de prijs is. Uniek in zijn soort wel, in dikke salvo's schiet de kingsmen heerlijke fluiters eruit die eindigen in een boeketje. Prachtig vuurwerk en van hoge kwaliteit zoals we vroeger gewend waren van Evolution. Ik vond het echt een topper.
 

flutsjah

Member

Ik ben wat aan het experimenteren geweest om zelf kleine ratelbandjes te maken, gewoon omdat ik de rotjes los niet zo boeiend vind om af te steken en omdat goede ratelbanden weinig te vinden zijn. Bij deze evil baracuda was het effect wel leuk met de crackling vooraf, volgende worden opgehangen voor een betere uitwerking.
 

flutsjah

Member

Deze W-triple layer had al een jaartje of twee staan drogen en dat deed hem best goed. Ok hij is niet zo mega als de Mega Willows, maar ik vind hem er echt dicht in de buurt komen en qua prijs-kwaliteit zeker de winnaar. De Mega Willows heb ik nog in 2019 gehad en die was machtig, maar eigenlijk net té breed in de straat. Deze past precies, beeldvullend en mooie effecten.
 

flutsjah

Member

De Willow Wave is me niks tegengevallen, lekker tempo erin en erg verschillende effecten. Ook het spider effect (volgens mij heet het zo) nagenoeg op het laatst vond ik goed uitgewerkt. Waaier tussendoor doet hem goed. Groene blinkers vind ik sowieso erg goed uitkomen en lekkere salvo's op het einde.
 

flutsjah

Member

Wat een bakbeest van Magnum was dit zeg, lichte twijfel vooraf wegens het kaliber maar deze heeft zeker niet teleurgesteld. Opening om 00:00u nadat het geweld in de straat wat minder was geworden, heerlijke opening van het nieuwe jaar. Erg van genoten, voor mij is het eerste salvo echt sterk en op het einde de salvo's met de mines erbij. Genieten! Ondanks de groothoeklens op de camera nog steeds beeldvullend. Gelukkig de triple X nog kunnen kopen voor 150 euro destijds, daar gaat dit jaar de 400 shots display box voor over de toonbank helaas.
 

flutsjah

Member

De Tolla Mina is een leuke salvo cake, lekker fluitje en boeket. Blinkt niet uit in een van de twee, maar vooral in de combinatie. De fluit is niet echt schel en het boeket niet heel groot, vind hem daardoor wel redelijk aan de prijs. Zou hem liefst per twee schieten maar wordt wel een duur geintje dan. Zal door het plastic voor de fluiter uitloop zijn.
 

flutsjah

Member

Dit is echt topklasse zeg! De burst die uit deze dingen komt is echt heerlijk diep en dof, machtige spreiding. Het is natuurlijk al even geleden dat ik een F3 single shot heb gezien, maar durf te zeggen dat deze ze flink overklast. En voor de huidige aanbiedingsprijs van 25 euro zijn deze pijlen eigenlijk een no-brainer. Prima vervanging voor onze F3 shots en met een vergelijkbare prijs, ondanks alle stijgingen. Zeker een aanrader deze, kijk die hangtime ook. Was genieten.
 
Bovenaan