Niet open voor verdere reacties.

Tony

Administrator
Medewerker
Vandaag heeft ADO Den Haag afscheid genomen van haar stadion, het Zuiderpark. Het afscheid verliep niet zo als velen gedacht en gehoopt hadden, want de wedstrijd tegen FC Groningen werd door scheidsrechter Jack van Hulten gestaakt.

Al na twee minuten besloot scheidsrechter van Jack van Hulten om voor de eerste keer de kleedkamers weer op te gaan zoeken. Vanaf de tribune was er vuurwerk het veld in gegooid wat zorgde voor gevaar voor de spelers en het arbitrale trio.

Na ruim een kwartier besloot Jack van Hulten, nadat het publiek was toegesproken door ADO-trainer Lex Schoenmaker, om de wedstrijd weer te hervatten. Tien minuten na de hervatting viel voor ADO ook het doek om een sportief goed resultaat neer te zetten. Het was Evgeniy Levchenko die een goede voorzet gaf die Erik Nevland zonder probleem kon afronden.

Daarna kwam FC Groningen totaal niet meer in de problemen, halverwege de eerste helft gaf Luis Suárez een goede steekpass Goran Lovré kon de steekpass makkelijk afronden, en zette daarmee met een mooie stift de 2-0 op de borden. En kort voor het laatste rustsignaal scoorde Nevland de 3-0.

Na rust was het duel slechts twee minuten onderweg toen er weer vuurwerk vanaf de tribunes op het veld terecht kwam. Scheidsrechter Jack van Hulten had in de eerste helft nog enkele kleine knallen door de vingers gezien, maar besloot nu de wedstrijd definitief te staken.

Daardoor heeft ADO Den Haag op een dramatische manier afscheid moeten nemen van het Zuiderpark stadion. De supporters braken ook massaal de stoeltjes af, en scandeerden daarbij ‘stoelendans.

Tony

Medewerker
Deetman: "Gedrag ADO-fans betreurenswaardig"

Wim Deetman, burgemeester van Den Haag, noemt het zeer betreurenswaardig dat supporters van ADO Den-Haag zondag tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen in het Haagse Zuiderpark-stadion herhaaldelijk vuurwerk op het veld gooiden. Het eredivisieduel werd al na twee minuten stilgelegd, omdat een assistent-scheidsrechter bijna werd geraakt door het vuurwerk. Na een pauze van een kwartier werd de wedstrijd hervat. Toen in 49e minuut opnieuw vuurwerk werd gegooid, besloot de arbiter ADO-Groningen definitief te staken.

De week voorafgaand aan de wedstrijd is het stadion bewaakt en ook zondagochtend is het stadion nog gecheckt door de politie en ADO Den Haag op de aanwezigheid van vuurwerk. Ook bij de toegangscontrole is streng toegezien op het naar binnen brengen van vuurwerk. Het is zeer betreurenswaardig dat dit heeft kunnen gebeuren, vooral omdat daarmee de belangen van de club ernstig worden geschaad", aldus de burgemeester van de hofstad.

"Ik hecht eraan te benadrukken dat de openbare orde zondag niet in het geding is geweest. Nu niet en het hele voetbalseizoen niet."

Komende week zal Deetman met de 'driehoek' en met ADO Den Haag beraad hebben over maatregelen tegen de betrokken supporters. ADO Den Haag liet ver na afloop weten de gang van zaken ook te betreuren. "Voorafgaand aan het duel heeft in nauwe samenwerking met de Politie Haaglanden een zeer zorgvuldige schouw van het Zuiderparkstadion plaatsgehad. Bovendien was er sprake van een zeer grondige toegangscontrole. Tenslotte zijn in de week voorafgaand aan het duel rond het stadion extra veiligheidsmaatregelen getroffen", stelde de club in een verklaring.

In het overleg met de lokale driehoek zal bekeken worden welke maatregelen getroffen zullen worden om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. In het verleden gemaakte afspraken met de supporters zullen tot nader order worden teruggedraaid en heroverwogen.

Tony

Medewerker
Laatste duel in Zuiderpark gestaakt

Het eredivisieduel ADO Den Haag - FC Groningen is zondag in de 49e minuut definitief gestaakt, omdat supporters van ADO herhaaldelijk vuurwerk op het veld gooiden. De stand was op dat moment 3-0 in het voordeel van Groningen.

De wedstrijd was al na twee minuten stilgelegd, omdat een assistent-scheidsrechter bijna werd geraakt door het vuurwerk. Arbiter Van Hulten dirigeerde beide teams daarop naar de kleedkamer. Na een pauze van een kwartier werd de wedstrijd hervat. Toen in 49e minuut opnieuw vuurwerk werd gegooid, besloot Van Hulten ADO - Groningen definitief te staken.

Het is de tweede keer dit seizoen dat een thuisduel van ADO Den Haag wordt gestaakt. Eerder werd de ontmoeting met Vitesse (19 november 2006) vroegtijdig beëindigd, omdat Haagse fans het veld op stormden.

Het is de laatste keer dat ADO Den Haag in het Zuiderpark-stadion speelt. Volgend seizoen speelt de club in een nieuw onderkomen. Al vooraf het duel deden vertegenwoordigers van de Haagse club een beroep op de toeschouwers om "het Zuiderpark-stadion te respecteren". Dat was blijkbaar aan dovemansoren gericht.