2007 opnieuw beleven!

KrimpenDrummer

Registered User
Ik zal mijn beleving van 2007 hier beschrijven, ik kan het me nog herinneren als de dag van gister.


28 december
9:00
Een dag eerder dan gewoonlijk mocht je al je vuurwerk ophalen, omdat er een zondag in 'De Drie Dagen' viel..! Ik was vroeger wakker dan normaal in een vakantie en stond al meteen uitgekleed naast mijn bed, zonder mijn gebruikelijke douche die ik 364 ochtenden per jaar neem. Mijn vader zat al beneden. Ik maakte wat brood klaar, zat na 2 boterham al vol, dus ik stopte 2 krentenbollen in een zakje en vroeg of we 'dan eindelijk' vuurwerk konden gaan halen.
Ik sprint naar boven, om de bestelbon te pakken en een aansteker.

9:30
Het kwam nu echt dichtbij! We zaten in de auto, ik had mn bon in mn jaszak gedaan, maar hield hem toch in mijn hand, het was mijn dierbaarst bezit op dat moment. Na een half uurtje kwamen we aan bij de winkel. We waren samen met een andere freak de eersten bij de winkel. We kregen meteen een oliebol aangeboden, terwijl ze mijn bestelling gingen pakken. Ik was mijn krentenbollen helemaal vergeten, dus de oliebol ging er goed in.
De deur ging open, en ik kreeg 3 zware tassen vol vuurwerk in mn handen gestopt. Eindelijk, 'in the pocket'! Bij de auto stiekem een paar dingetjes uitgeprobeerd, geweldig gevoel is dat, na al dat wachten.

29-30 december
Deze dagen heb ik gebruikt om wat rotjes en pijtjes ed. op een stuk karton te lijmen, altijd leuk om lekker zelf matjes te bouwen met een leuk muziekje op de achtergrond.

po200712280058tk8.jpg


31 december
8:00
BENG!! Ik schrik wakker, sprint naar mijn raam, en zie een jongen uit de buurt met een grote grijns voor mn huis staan, met een rokende Knock Out in zijn hand. Nu ben ik geen ochtendmens, maar ik was meteen in een goed humeur, schoot weer in mijn kleren en liep naar buiten. Nadat ik met die jongen wat tijden en locaties had afgesproken voor het afsteken ging ik terug naar binnen om wat oliebollen te eten als ontbijt en het vuurwerk wat ik al lang had uitgestald en gesorteerd bij elkaar te zoeken.
Om de tijd wat te verdoen ben ik maar op youtube allemaal filmpjes van oudjaarsdag gaan zoeken.

9:50
Ik stap met een volle rugtas en een plastic tas met vuurwerk dat niet meer in mijn tas paste naar buiten, op weg naar die jongen om wat af te gaan steken. Ik zag hem al gehurkt op de grond zitten, hij was een grote heksenkring aan het maken. Ik legde ook wat vuurwerk van mij erbij, toen het horloge erbij, en zo hard mogelijk de laatste 30 seconden schreeuwend aftellen, wat de nodige chagrijnige slaperige hoofden voor de ramen opleverde. Op de '2' stak ik een vuurpijl aan, en daarna stak hij de heksenkring aan. Zo begon de dag al feestelijk.

12:00
Op naar locatie 2, waar we de rest van de dag gingen afsteken. Een vriend had zich inmiddels bij mij gevoegd, hij had een doosje Thumping Thunders, die had ik dat jaar helaas niet kunnen bemachtige (wel 2 doosjes Pirat's).
Daar aangekomen waren de jongen daar al flink aan het knallen en wij sloten ons bij hun aan. Ik had een camera in mijn tas gestopt, dus ik heb een paar dingetjes gefilmd, niet alles, ik had zoveel afleiding daar dat ik pas om 3 uur 's middags bedacht om wat te filmen, toen was het leukste al afgestoken.

Klein heksenkringetje


TT in put


18:00
Mijn tassen waren leeg, het was tijd om naar huis te gaan, daar wat eten, en De Avond te beginnen. Ik heb nooit zo'n groot budget, dus ik steek 's avonds nooit meer af. We hebben thuis een film gekeken, en nog wat andere gezellige dingen, en voor we het wisten was het 23:45. Altijd weer een spannend moment. Je hebt de hele dag vuurwerk afgestoken, en toch wordt het dan pas 'écht'!

1 januari
00:00
GELUKKIG NIEUWJAAR! Gauw even de verplichte gelukwensen en een slok champagne dat ik toch niet lekker vond en liet staan, en dan naar boven sprinten. Het komt bij ons altijd wat later op gang, je hoort in de verte wat geknal, nog niet zo heel veel, terwijl je je tassen meeneemt naar beneden hoor je dat op het plein een grote mat wordt aangestoken, en een vuurpijl komt tot ontploffing. Trillend en met een grijns van oor tot oor ren ik halsoverkop de trap af, steek een pvc buis in de tuin, en steek een vuurpijl af. Het effect stelde niet veel voor, goedkope rotpijlen, en mijn familie nam ook niet de moeite om buiten te gaan kijken, ze stonden eerst nog even voor het raam hun champagne te drinken. Ach ja, dit kan die avond natuurlijk niet verpesten, dus met brandende aansteeklont lopen we naar het plein, waar het nu echt al goed is losgebarsten. Ik steek gauw de overige suffe vuurpijlen af (B-Witched, niet kopen! :p). Ondertussen wordt mijn klein knalvuurwerk overstemd door chinese rollen en chainthunders van buurtgenoten, dus ik besluit om maar even een biertje te pakken uit het kratje dat ze hadden neergezet, en te genieten van al het moois.


03:00
Mijn vuurwerk was zo goed als op, dus ik belde de jongen waar we overdag vuurwerk hadden afgestoken of het daar nog een beetje leuk was. Ik kreeg te horen dat ze net waren begonnen aan een vreugdevuur. Nou daar ben ik ook altijd wel voor te vinden, dus met papier en dozen dat ik overhad van het vuurwerk ben ik daar naartoe gegaan, het was al een leuk vuurtje, gezellige mensen, drankje erbij... super! We zijn nog de hele buurt langsgegaan om oud-papier-kliko's leeg te halen, om het vuur aan te houden, haha.

Dit jaar wordt het allemaal nog veel beter, ik zal denk ik wel weer een verslag schrijven.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan