1500 kilo vuurwerk in beslag genomen Regio Arnhem

Vinnie

FPM Kalender Beheer
Medewerker
1500 kilo vuurwerk in beslag genomen

Arnhem/regio - Agenten van het regionale vuurwerkteam van de politie Gelderland-Midden hebben donderdag in een woning in het politiedistrict West-Veluwe Vallei weer een partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het gaat om een hoeveelheid van 1500 kilo bestaande uit onder meer nitraten, Chinese rollen en lawinepijlen. De bewoner, een 32-jarige man, werd aangehouden.

Het vuurwerkteam stelde in samenwerking met agenten van de plaatselijke politie een onderzoek in, in de woning van de aangehouden verdachte na een melding via Meld Misdaad Anoniem (MMA). Daarbij stuitten de agenten in een berging en op de zolderverdieping op de partij vuurwerk.

Onderzoek leerde dat het vuurwerk niet alleen niet aan de veiligheidseisen voldeed maar bovendien lag opgeslagen in ruimtes die evenmin beveiligd waren tegen ongewenste ontploffing, waardoor een gevaarlijke situatie voor de woonomgeving ontstond. De aangehouden verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Voor het vuurwerkteam in Gelderland-Midden is dit nu de derde grote partij illegaal vuurwerk die in beslag werd genomen. Eerder werden al partijen vuurwerk aangetroffen in ondermeer Garderen, Arnhem, Duiven, Elst en Heteren. De totale hoeveelheid in beslag genomen vuurwerk komt hierbij op ruim 4500 kilo.

Op dit moment heeft het regionale vuurwerkteam nog enkele meldingen van MMA in onderzoek. Vanwege nog lopende onderzoeken kan de plaats waar de gisteren aangetroffen partij in beslag genomen werd nog niet vermeld worden.
 

remio

Registered User
dit was wel wat ver van arnhem vandaan, meer regio amersfoort(mas) vreemd dat ze er zo vaag over doen, zal wel te maken hebben met lopende onderzoeken inderdaad!
 
Bovenaan