Weleens van het feest San Trifone gehoord? Waanzinnig! Check hier alle foto's en videobeelden >> San Trifone 2018 - Beeldmateriaal
Welkom op het nieuwe Freakpyromaniacs forum! Op dit moment werken we volop aan de nieuwe functies van het forum Heb je vragen of opmerkingen klik dan door naar deze thread FPM 2018 V1 en wij proberen zo snel als mogelijk te helpen

Xtremerides1 opgepakt.

Status
Niet open voor verdere reacties.
Berichten
2.449
Leuk bevonden
773
Locatie
5201.90NB00426645OL
#2
Via onze buren gelezen, dit hoort erbij, bedankt VWC.
https://www.politie.nl/nieuws/2019/...emt-youtubekanaal-illegaal-vuurwerk-over.html

Politie neemt YouTubekanaal illegaal vuurwerk over
Laatste update:14-03-2019 | 14:13
Sittard - Het Team Milieu van de politie eenheid Limburg doet op dit moment onder leiding van het Functioneel Parket onderzoek naar illegaal vuurwerk. In het kader van dit onderzoek is door de politie en het Functioneel Parket vandaag een zoeking gedaan in een woning in Sittard. Resultaat: een aanhouding, een partij illegaal vuurwerk en een YouTubekanaal dat overgenomen is door de politie.

Tijdens de zoeking vond de politie in een schuurtje achter het woonhuis een partij illegaal vuurwerk. De bewoner is hierbij aangehouden vanwege het in bezit hebben ervan . Het onderzoek richt zich nu verder op het aanzetten van anderen tot het kopen en afsteken van illegaal vuurwerk en medeplichtigheid aan de verkoop en invoer van illegaal vuurwerk. Dit vuurwerk werd, niet herkenbaar als zijnde vuurwerk, als pakketpost in Nederland bezorgd.
De verdachte plaatste onder andere honderden filmpjes op YouTube waarin hij het kopen en afsteken van illegaal vuurwerk promootte. Deze filmpjes zijn meer dan 16 miljoen keer bekeken. Het betreffende YouTube kanaal is door de politie overgenomen. Daarop is nu te zien dat het promoten van kopen en gebruiken van illegaal vuurwerk strafbaar is. Politie en justitie bekijken de mogelijkheden om de inkomsten die met deze filmpjes zijn verdiend, af te pakken.
Gevaar van illegaal vuurwerk
Illegaal vuurwerk kan, in handen van particulieren, levensgevaarlijk zijn en heeft vaker geleid tot ernstige brandschade en vele ongelukken met slachtoffers die ledematen zijn verloren en oog- of gehoorschade hebben opgelopen, waaronder jonge kinderen. Het vervoer van het vuurwerk over de weg en de opslag ervan in woningen creëert bovendien grote veiligheidsrisico's voor anderen.
Illegaal vuurwerk is nog steeds een groot veiligheidsprobleem. De inspanningen van de politie, de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en het Openbaar Ministerie om de handel in illegaal vuurwerk te bestrijden worden daarom onverminderd voortgezet.
Niet alleen het verkopen van illegaal vuurwerk is strafbaar, ook particulieren die (online) illegaal vuurwerk kopen zijn strafbaar. Op de handel maar ook op het bezit ervan staat een maximale gevangenisstraf van 6 jaar.
 
Laatst bewerkt:
Berichten
2.449
Leuk bevonden
773
Locatie
5201.90NB00426645OL
#3
Ik ben benieuwd hoeveel deze kletskous te babbelen heeft op het politiebureau over zichzelf, zijn conculega’s en ons als vuurwerkliefhebbers in het geheel. Praatgraag als hij is gaat hij vast niet in zijn eentje ten onder.
Ondanks alle kritiek had ik toch ook wel weer wat waardering voor bepaalde goede punten die hij heeft gedaan.
 

boozebelly

Registered User
Berichten
2.309
Leuk bevonden
95
Locatie
Drenthe
#4
Ach ik was zeker geen vrienden met Koetje. Op Youtube wel eens een pittige discussie met hem gevoerd en eens zijn we het zeker nooit geworden, maar gezeik met justitie wens ik eigenlijk niemand toe.
Wel erg naïef van hem, dit kon je van mijlenver al zien aankomen. Denk ook niet dat ie er makkelijk vanaf komt. Voordat ze overgaan tot aanhouding hebben ze echt al wel het één en ander aan bewijslast klaarliggen. We gaan het zien...
 

DioR

Registered User
Berichten
2.512
Leuk bevonden
27
Locatie
Groenlo
#5
Boozebelly, ben ik niet helemaal mee eens met wat je zegt over gezeik met justitie niemand toewenst. Sommige mensen vragen er gewoon om en is er het systeem (wat vaak op sommige punten nog wat aan schort en soms ook wel werkt) dat dan komt kijken. Was zeer zeker geen fan van die xtremerides! Maar het is toch wel logisch als je een kanaal hebt boordevol illegaal vuurwerk, de overheid toch een kijkje komt nemen. Niet bepaald intelligent van die kerel. Ben overigens ook blij dat dat blije kanaal van hem offline is. Denk een goede stap voorwaarts voor de serieuze liefhebbers van het vuurwerk.
 

AWG

Registered User
Berichten
1.799
Leuk bevonden
241
Locatie
netherlands
#8
ben benieuwd hoor.
over het algemeen had hij zijn zaakjes prima in orde.
en heeft tientallen dummies/en leeggeschoten cakes staan van illegaal vuurwerk waar de politie van denkt dat het echt/compleet zal zijn.
hij heeft er ook nooit een geheim van gemaakt cat2 tot 25 kg in huis te hebben.

aangezien onderzoek niet zo snel is afgerond kunnen weken overheen gaan.
moet ik eerst nog maar zien of de soep zo heet gegeten wordt als ie wordt opgediend...

ben daar nog niet zo heel erg van overtuigd eerlijk gezegd.
en dat plukken van geld is een wassen neus, kost gigantisch veel tijd om uit te vogelen met welk illegaal artikel er welk geld is verdiend. bovendien heeft hij nog 2 kanalen dus de adsense kan door google ook in zijn geheel worden overgemaakt en dan is het helemaal niet meer goed na te trekken.
hij hoeft ook niet eens mee te werken aan het onderzoek en weet heel goed dat meewerken aan een onderzoek voor jezelf niet veel zoden aan de dijk legt.
betalen moet je toch, en voor strafvermindering zal hij weinig tot niet in aanmerking komen vanwege zijn verleden.
voor het invorderen van luxe goederen om te compenseren zal eerst vastgesteld moeten worden om welke bedragen het gaat.
de meeste advocaten hebben waarschijnlijk geen probleem met dit soort zaken, probleem met koetje is dat hij altijd tussen de mazen van de wet heen laveerde.
hij heeft al gezegd dat 2018 zijn laatste jaar was, en waarschijnlijk wilden ze hem nog even pakken, daar hij natuurlijk al jaren een doorn in het oog is van justitie.
ze zijn al zo vaak bij hem langsgeweest, hij is al zovaak gepakt en een boete gekregen.., dat helpt hem niet mee maar ook niet per definitie tegen.

eerst zien dan geloven.

wens hem overigens succes hoor
ik denk dat hij een sterkere zaak heeft door gewoon zijn bek te houden en zijn advocaat het woord laten doen.
 

ifeelfine

Registered User
Berichten
1.674
Leuk bevonden
30
#9
ben nog steeds verbijsterd dat Ruben zo lang zijn gang is kunnen gaan op YouTube. (van het OM snap ik het je moet eerst je bewijs helemaal rond hebben voordat je iemand aanhoud)

Maar zelfs 5 jaar geleden, toen hij er stunten met cobra6 op had staan werd extremerides1 met rust gelaten terwijl er velen uit de lucht gehaald werden. Denk dat ze hem eerder voor handelen dan het bezit van vuurwerk willen aanpakken.
 

AWG

Registered User
Berichten
1.799
Leuk bevonden
241
Locatie
netherlands
#13
https://www.ad.nl/tech/populaire-li...t-en-promotie-van-illegaal-vuurwerk~ab70c02b/

Stel dat straks alles dummy’s blijken te zijn.
Hij beweerde toch altijd alles elders op te slaan....
ik zou het niet uitsluiten. hij heeft al zo veel en zo vaak gedonder met de wouten gehad, lijkt mij sterk dat ie echt zo dom was.
maarja overmoedig worden is altijd een valstrik.

toch moet ik het eerst nog maar zien

deze combinatie had ie altijd:
-strikt 25 kg cat 2 vuurwerk
-de rest is dummies
-de rest ligt ergens

daarom hebben ze hem vrijwel nooit ergens op kunnen pakken, zelfs toen hij gepakt werdt op oudjaarsdag 2017(kun je nu niet meer bekijken maartoch) de wouten gingen naar zijn huis. en er lagen wat spulletjes maar niet genoeg om hem te pakken namen de illegale dingetjes mee, schreven proces verbaal en ze gingen weer pleiten.
en dat was op een oudjaarsdag.
 

Koetje

Registered User
Berichten
2.208
Leuk bevonden
328
Locatie
Mokum
#14
hebben ze je weer vrijgelaten..:ROFLMAO:

jaja ik weet het...;)
hehehe, ja verwarrend, maar dit was mijn naam al (achternaam Koedijk, hele leven al Koetje als bijnaam) online lang voordat ik uberhaupt van hem gehoord had. Verdom het om het aan te passen. Ook weleens door mensen uitgescholden via pb of vragen ben jij het nou echt etc hahaha geinig toch.
 

Pindo89

Nieuwe Member
Berichten
26
Leuk bevonden
18
#16
Als je een Nederlandse Youtuber bent en het illegale vuurwerk koopt in polen, maar ook netjes afsteekt in polen, ben je dan alsnog strafbaar voor het filmen en uploaden van de videos?
 

vuurvent

Registered User
Berichten
328
Leuk bevonden
95
Locatie
Lisserbroek
#17
Als je een Nederlandse Youtuber bent en het illegale vuurwerk koopt in polen, maar ook netjes afsteekt in polen, ben je dan alsnog strafbaar voor het filmen en uploaden van de videos?
Ik zou het onrechtvaardig vinden. Dat zou een beetje hetzelfde zijn als een wapen op een schietbaan in Polen leegschieten en daarvan een video uploaden of op de autobahn 300km rijden en in NL uploaden. Lijkt mij niet dat ze dan veel kunnen mochten ze geen vuurwerk vinden. Ze zullen hem misschien ten laste leggen dat hij mee heeft geholpen aan het promoten van verboden vuurwerk door middel van kortingscodes etc mischien? Hij zou wat ik weet vandaag naar Valencia komen maar dat gaat vast niet door.
Zonde van zijn product database.
 

KoenL

Registered User
Berichten
4.457
Leuk bevonden
193
Leeftijd
28
Locatie
Houten
#18
Als je een Nederlandse Youtuber bent en het illegale vuurwerk koopt in polen, maar ook netjes afsteekt in polen, ben je dan alsnog strafbaar voor het filmen en uploaden van de videos?
Als wat je doet in Polen daar legaal is heeft de Nederlandse overheid er niets mee te maken. Het wordt anders als je daar vuurwerk afsteekt wat ook daar verboden is. Mocht de Poolse overheid onderzoek doen dan zal de Nederlandse overheid daar wel een mee werken. Gezien de internationale samenwerking tegen de illegale vuurwerkhandel lijkt mij die kans op een dergelijke samenwerking steeds groter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Onze Partners

Bovenaan