Willebroek 31-oktober 2005

Vinnie

FPM Kalender Beheer
Medewerker
157E JAARMARKT TE WILLEBROEK (BELGIE)

Maandag 31 oktober 2005
Tentoonstellingen in Willebroek,
dierenkeuring, kermis, markt, …
Om 19u spectaculair vuurwerk langs
het Zeekanaal (vredesbrug)
Info : dhr. Hendrik Aerts
Tel. 03/860.03.22

link op onze kalender

 
Laatst bewerkt:

xavier

Registered User
Heb deze show live mogen aanschouwen. Had vernomen dat het budget voor het vuurwerk 12.500 euro was en een extra 3.000 euro voor de muziek installatie.. Ik dacht van " Dit is al een mooi budget om op muziek te schieten en voor 3.000 euro zal er wel een mooie muziekinstallatie staan".
Mijn eerste teleurstelling was dat ik een vrachtwagen zag staan van vuurwerkmeester Vangelabbeek. Tot zover heb ik nog geen mooie show gezien van deze firma, maar met 12.500 euro kan je wel iets doen dacht ik.
De show begon dan om 20.00 uur. We hebben veel luidsprekers gezien, maar hebben geen muziek gehoord tijdens de show. Ik lieg, op 200 meters van ons hoorden we zeer zachte muziek door 1 luidspreker gaan. Waar dienen dan al die andere luidsprekers dan voor, dachten we. De eerste 8 minuten zagen we enkel wat romeinse kaarsen, fonteinen en kleine potten gaan. Deze werden op een ophaalbrug geplaatst en tijdens het vuurwerk werd deze naar boven gehaald. Het idee op zich was leuk, maar de kwaliteit van het vuurwerk was niet echt denderend. Jullie kennen alvast die grote Chinese zonnen. Die werden tijdens deze show gebruikt. Niet veel soeps. Na 8 minuten kregen we uiteindelijk wat hoog vuurwerk te zien zoals prof. blokken en shells.
Mensen, nog nooit heb ik zulke slechte shells gezien. Ik denk dat ze hun oude voorraad aan het wegschieten waren. Steeds werden dezelfde blokken en shells geschoten. Veel variatie hebben we dus niet gezien.

In het kort

1) we hebben geen muziek gehoord terwijl het een muzikaal vuurwerk had moeten zijn
2) Er werden veel goedkope produkten geschoten.
3) We hebben herhaaldelijk dezelfde effecten gezien
4) Er werd maar lukraak geschoten en zeker niet op muziek ( tot zover we het konden horen).
5) er werd veel met de hand geschoten.
 

Sparkey

Registered User
Hmm Xavier, dat klinkt als een vuurwerk waarbij de techniek & inspiratie de mens duidelijk in de steek heeft gelaten! Jammer eigenlijk hè? Van een dergelijk budget mag je toch wel wat verwachten lijkt mij? Aan jouw mening te lezen, alsmede het geschatte budget, denk ik niet dat meneer Vangelabeeke zijn geld 100% heeft gekregen??

Zonde van de tijd dus, maar dat kun je vooraf toch niet weten....
 

xavier

Registered User
Vangelabbeek heeft zijn 12.500 euro 100% gekregen, maar gemeente Willebroek zeker niet. Als je weet dat het budget tijdens het festival van Knokke dicht in de buurt ligt, verwacht je een show in dezelfde trend.
Om 19.00 uur hoorden we via de luidsprekers het volgende :

Tijdens de voorbereidingen voor deze vuurwerkspektakel werkten 8 personen aan met een totaal van 194 werkuren. Er werd voor een totaal van 1.500 meter aan kabels getrokken etc...

Alle geluk is Willebroek niet ver van bij mij thuis en zie ik wat een firma als Vangelabbeek in staat is met een budget van 12.500 euro.

Ik vind het raar dat de luidsprekers bij het publiek wegviel. Waarschijnlijk was dit een technische storing. Maar waarom hoorden we dan in de verte ( bij de schieters zelf) wel een luidspreker gaan?
 

Onze Partners

Bovenaan