Fallas de Valencia! Het mooiste feest van het jaar. Bekijk hier alle beelden gemaakt tijdens de Fallas de Valencia 2019 editie.
Ook in 2019 organiseert Zena Vuurwerk de Zena Trophy. Voor meer info klik je op de link

Weinig steun voor vuurwerkverbod in Terneuzen

Moontan

Medewerker
FPM Moderator
Berichten
22.447
Leuk bevonden
22.894
Leeftijd
61
Locatie
Hilversum
#1
Weinig steun voor vuurwerkverbod in Terneuzen

TERNEUZEN - Een algemeen vuurwerkverbod alleen in de gemeente Terneuzen kan op weinig steun rekenen van dorps- en stadsraden. Ze willen er wel over praten.

Dick Oggel, raadslid voor TOP/Gemeentebelangen, toverde het idee voor een algemeen gemeentelijk vuurwerkverbod vorige week uit de hoge hoed. Hij deed dat na vragen over vuurwerkvrije zones die afgelopen oud en nieuw voor het tweede jaar in Terneuzen golden. Voor de zomer komt de Terneuzense gemeenteraad erop terug. Oggel ziet een belangrijke rol weggelegd voor de vele dorpsen stadsraden in Terneuzen.

Een belronde langs voorzitters van dorps- en stadsraden leert deze week dat zij een discussie over vuurwerkgebruik best zien zitten, maar een algeheel vuurwerkverbod alleen in de gemeente Terneuzen is voor de meesten een stap te ver. Henk van Gelder, voorzitter van de stadsraad Axel, is de uitzondering. Op persoonlijke titel meldt hij: ,,Laten we ophouden met die onzin. Het geeft veel overlast en is slecht voor het milieu. De kraaien komen kuchend voorbijvliegen.” Een vuurwerkshow op het oude voetbalveld kan voor
Axel een alternatief zijn, aldus Van Gelder.

Handhaven
Welke maatregel ook wordt genomen, alles staat of valt met handhaving, tekent de Axelse stadsraadsvoorzitter aan. Daar zit hem nou net de kneep, reageert voorzitter Iwan de Groote van de dorpsraad Hoek. ,,Ik heb afgelopen oudjaar zelf gezien dat handhavers met de handen op de rug toekeken zonder iets te doen. Terwijl niet eens zo ver van de molen 's middags een partij autobanden in brand werd gestoken. Ik hield m'n hart vast. Handhaaf daarom eerst de regels die er nu zijn.” Terneuzen moet volgens De Groote ook niet op eigen houtje een vuurwerkverbod instellen. ,,Dat moet uit Den Haag komen, anders werkt het niet.”

Zaamslag is naast Hoek het dorp waar in Terneuzen het meeste vuurwerk wordt afgestoken. Voorzitter Ko Houg van de dorpsraad Zaamslag ziet er geen kwaad in. Van hem hoeft er niks te veranderen. ,,Het geeft weinig problemen. Excessen verpesten het.”
Frank Rammeloo, voorzitter van de dorpsraad Philippine, laat weten een discussie wel zinvol te vinden. Op persoonlijke titel geeft hij aan dat hij zich kan voorstellen dat mensen problemen hebben met vuurwerk, zeker mensen met huisdieren.

De wijkraad Binnenstad en Java Terneuzen wacht af waar de gemeente mee komt en neemt nog geen standpunt in. ,,De gemeente kan wellicht een stemming onder de bewoners houden", stelt de wijkraad voor, ,,want welk besluit ook wordt genomen, er moet wel draagvlak voor zijn.

https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/weinig-steun-voor-vuurwerkverbod-in-terneuzen~a754eb93/
 

Onze Partners

Bovenaan