Vuurwerkverbod in Terneuzen afgeschoten

Moontan

Moderator
Medewerker
Vuurwerkverbod in Terneuzen afgeschoten

TERNEUZEN - In Terneuzen komt geen gemeentelijk vuurwerkverbod. Het is niet te handhaven. Verkoop van vuurwerk is bovendien nog altijd toegestaan.

Dat stelt het college van B en W in een brief aan de Terneuzense gemeenteraad. Een aantal partijen, waaronder de grootste partij TOP/Gemeentebelangen, liet begin dit jaar weten ‘mee te willen denken’ over een lokaal vuurwerkverbod. B en W zien dat alleen zitten, als dit landelijk wordt geregeld. Het huidige kabinet wil daar echter niet aan.

Een centrale vuurwerkshow als alternatief wordt eveneens afgewezen. Dat jaagt de gemeente op kosten. B en W verwachten ook niet dat veel mensen in Terneuzen gaan reizen naar één plek om zo'n show te bezoeken.

Terneuzen heeft sinds de jaarwisseling 2017-2018 al wel vuurwerkvrije zones bij onder meer verzorgingshuizen, het dierenasiel en ziekenhuis. Die blijven. Nieuw is dat B en W dit jaar proefprojecten willen doen in Hoek en Sluiskil om overlast te beperken. Burgemeester Jan Lonink gaat in overleg met de dorpsraden in beide kernen over de invulling van de proeven.

https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/vuurwerkverbod-in-terneuzen-afgeschoten~af2d063d/
 

Onze Partners

Bovenaan