VuurwerkMuseum; Joop Makkelie is overleden

Baron van lunt zu sas

Registered User
van Facebook gekopieerd, een trieste mededeling:

Een verdrietig bericht heeft ons gisteren bereikt. Joop Makkelie, bij velen in het vuurwerkwereldje bekend, is niet meer onder ons. Hij was op (vuurwerk-)vakantie in Italie. Tijdens de nacht is hij onwel geworden.

Onze eerste aandacht gaat naar de directe nabestaanden van Joop. Wij wensen hen sterkte om dit grote verlies te kunnen verwerken. Daarnaast ook sterkte aan de vuurwerkvrienden die bij hem waren tijdens deze tragische nacht. Zij hebben alles gedaan wat mogelijk was en een aantal is nog steeds terplaatse om repatrieering mogelijk te maken. Respect voor jullie allemaal.

Joop was een goede en geliefde bekende bij velen. Samen met Jan van Veen en Maurice Schellekens heeft hij lange tijd het vak van Pyrotechnicus gezamenlijk uitgevoerd. Mooie herinneringen. De laatste tien jaar was Joop intensief betrokken bij het Vuurwerkmuseum. Als bijzonder gewaardeerd crewlid hebben we Joop leren kennen als een gepassioneerde vuurwerkliefhebber. Geen bijeenkomst ging voorbij zonder Joop en ook bij de liefhebberdagen was hij trouw present. Een groot gemis voor ons allemaal.

We gaan je missen, Joop. 31 december steek ik een speciaal pijltje af in jouw eer.

Namens de voltallige crew van het Vuurwerkmuseum,

Nick van der Veen
 

Moontan

Moderator
Medewerker
Ik ben heel erg geschrokken van dit bericht. Ik kende Joop voornamelijk van het Vuurwerkmuseum waarin wij bij de vele bijeenkomsten onze gezamenlijke passie deelden. We gaan je heel erg missen Joop. Rust in vrede. See you in heaven!! Gecondoleerd en sterkte voor de nabestaanden.
 

Tony

Administrator
Medewerker
Een bericht waar ik ontzettend van ben geschrokken. Joop en een aantal andere hebben mij, Vinnie, Detmer en mijn broertje in Valencia wegwijs gemaakt toen wij daar in 2003 voor het eerst waren. In de jaren erna altijd goed kunnen ouwehoeren over vuurwerk en natuurlijk lekker klagen over het geen wat teveel in onze of zijn mening veranderde. Joop heeft samen met een maat in Adelfia ook nog 2 keer voor ons gekookt. Een met olijfolie doordrenkte biefstuk en ze hebben een keer een ware Indonesische rijsttafel bereid die echt sachelijk was. Ik moet zeggen, ik heb alleen maar goede herinneringen.

Ik wens zijn gezin, familie en vrienden heeft veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.
 

stef

Member
Jemig, Ik kwam je nog tegen. in de voorbije wandeling altijd een hoi over en weer, lekker genieten man riep je mij nog na.
Dat hebben we zeker, en hoe!
Maandag weer thuis na een onvergetelijk lang weekend en dinsdag dit bericht. Ik was echt met stomheid en droefenis verslagen.
Ik hoefde er geen seconde over na te denken, maar ons vakantie verslag in woord en beeld draag ik op ter nagedachtenis aan jou.
Rust zacht Joop.
Heel veel sterkte voor familie en vrienden.
 

shinji

Moderator
Medewerker
Geweldige kerel, Joop. De mooiste herinnering die me te boven schiet is zn ode aan de Valpolicella Ripasso, verleden jaar in Adelfia. Deze wijn staat door Joop nu in veelvoud bij mij in de kelder en heb afgelopen dinsdag een fles opengetrokken en deze met de gedachte aan Joop opgedronken. SALUTI.
 
Hallo allemaal.

Ik ben Joop zijn oudste zoon, en ik vond het echt nodig om me hier even aan te melden om jullie onder andere te bedanken voor de mooie reacties en foto's.

Zijn plotselinge dood kwam als een blikseminslag. Ik sta er serieus nog steeds perplex van. Geen afscheid kunnen nemen, niks. De bom moet denk ik nog inslaan. Wat extra slopend is, is dat pa nog steeds in Italië is, en tot nu toe weten we nog niets over wanneer hij naar Nederland vervoerd wordt, wat het rouwproces nog meer in de weg staat.

Zijn vrienden die ter plaatse waren hebben ons echt bizar veel geholpen en gesteund, en ik wil ze ook hier nogmaals oneindig veel dank betuigen. Het doet me goed om te weten dat pa zijn laatste momenten met deze mensen door heeft mogen brengen.

Na zijn crematie zal, per zijn wens, zijn as in 2 vuurpijlen verwerkt worden; 1 voor de familie, en 1 voor vrienden. Een erg mooie en passende afsluiting, vinden jullie niet?

Ook wil ik jullie mededelen dat pa alvorens zijn overlijden een hele mooie tijd in Adelphia heeft gehad. De bijgevoegde foto is op de desbetreffende avond genomen, slechts uren voordat hij een hartstilstand kreeg. Onder vrienden, met een glas Valpolicella Ripasso in zijn handen, en zijn favoriete pizza op tafel.

Nogmaals bedankt voor jullie mooie reacties en de foto's!

Greets,

Koen

P.S.: Als er mensen zijn die nog meer mooie foto's van pa hebben zou ik het erg tof vinden als jullie deze naar me willen mailen (koen.makkelie@gmail.com). Thanks!


78061372_2898750356815929_6150975930509557760_n.jpg
 

The Cigarman

Moderator
Medewerker
Sterkte toegewenst en deze moeilijke tijd.
Ook voor de rest van de familie.

Ik ben Joop een aantal keren tijdens de vuurwerk museum meetings tegengekomen.
Of ik gesproken met Joop dat zal ik echt niet meer weten.
Maar ik schrok wel toen ik het bericht las.

Hopelijk zorgt Joop daar boven voor veel vuurwerk en dat wij daar ook van mogen genieten.

En mensen genieten, want het leven is echt veel te kort.

Het gaat je goed daar Joop.
 

tronetti

Registered User
Hoi Koen, sterkte jongen, en bedankt voor je bericht!

Zijn dood kwam letterlijk met een blikseminslag!
Ik denk dat iedereen wel wakker was toen het insloeg. Bizar, eerst die enorme klap, en vervolgens de dingen die erna gebeurden!
Het is moeilijk te plaatsen, zeker nadat je vol bent van de dingen die we tijdens het festival weer hebben meegemaakt.
Heb het ervaren als een soort film met een heel slecht einde!

Ik denk dat het festival, net als het agriturismo waar we altijd verbleven voor ons nooit meer hetzelfde zal zijn.

Ik wens allen die Joop lief en dierbaar waren, veel sterkte toe in de komende tijd!

Leendert.
 

stutata28

Registered User
IMG_2096.JPG
Joop aan de pizza en Ripassa Valpolicella in ristorante Fuochi op 10 november 2015.


Joop aan het werk voor een show op 10 oktober 2015.


Nogmaals Joop aan het diner in ristorante Fuochi op 10 november 2015.
 

Onze Partners

Bovenaan