Vuurwerkfestival Scheveningen verplaatst of afgelast.

ifeelfine

Registered User
@ Michel
Het was afgelopen jaar stukken drukker dan normaal.
Heb zelfs staan kijken op het strand en ik was verbaasd hoe druk het was.

Was ook mijn ervaring, en vooral het publiek werd er ook niet vriendelijker op. Veel gemor geklaag geduw en getrek. Ik parkeer een eind verderop in Den Haag (in de diplomatenwijk) maar ook daar wegkomen ging een stuk minder makkelijk dan in 2016 en 2017. Nederland is gewoon te klein en te vol, succesvolle evenementen dreigen aan hun eigen succes ten onder te gaan.
 

Sweet Laker

Registered User
Ik stond bij het Zwarte Pad en heb vrij weinig mee gekregen van dit alles. En op het filmpje die ik heb gepost lijkt het ogenschijnlijk ook mee te vallen. Dan is het meer richting passage / OV en parkeerplaatsen daar geweest denk ik?
 

peterburgers

Registered User
Verleden jaar was het na afloop van de vuurwerkshows extreem druk bij de trams. Er waren mensen die voor probeerden te dringen en die begonnen te duwen. Hierdoor kreeg je een soort domino effect. Of er ongelukken zijn gebeurd weet ik niet maar het was een erg gevaarlijke situatie waarbij mensen werden geplet en naar voren werden gedouwd. Zelf kan ik wel tegen een stootje maar zo extreem als die avond heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Gelukkig brak er geen paniek uit.
 

heartworm

FPM Kalender Beheer
Medewerker
Hebben ons afgelopen week lopen verbazen in Brno hoe goed politie hun werk deed aangaande: crowd management en verkeer om na afloop alles in goede banen te leiden.
Zo werden meerdere verkeerslichten/wegen afgesloten om de auto's minstens halverwege de stad uit te krijgen voordat ze voor een eerste verkeerlicht moeten stoppen. Zeer efficient.
Zo ook het OV, waar 30 lege trams klaar stonden voor de bulk afvoer van mensen. Daar kunnen ze in Scheveningen nog heel veel van leren...
We stonden elke keer op een locatie zo dicht mogelijk bij het vuurwerk en toch waren we telkens binnen 5 minuten de drukte uit.
Subliem.
 

tronetti

Registered User
Zo werden meerdere verkeerslichten/wegen afgesloten om de auto's minstens halverwege de stad uit te krijgen voordat ze voor een eerste verkeerlicht moeten stoppen

Werkt goed, zelfde situatie als in Knokke. Het kan daar ook wel eens erg druk zijn, zeker de shows die in het weekend vallen.
Stoplichten worden daar ook vervangen door verkeersregelaars, en dat werkt prima!

En wat Scheveningen aangaat; Nederland kennende zie ik er wel een 'afgelast' van komen.
 
Bovenaan