VUURWERK POLL ONS.VLAARDINGEN GEMANIPULEERD

Moontan

Moderator
Medewerker
VUURWERK POLL ONS.VLAARDINGEN GEMANIPULEERD

VLAARDINGEN- De Facebook poll van ONS.Vlaardingen, over een Vlaardingse vuurwerkverbod, is gemanipuleerd door de vuurwerklobby. Dat laat raadslid Frans Hoogendijk (ONS) weten, vlak voor de gemeenteraad – zonder stemming – akkoord gaat met het instant houden van het huidige vuurwerkbeleid met vuurwerkvrije zones.

Hoogendijk, over de Poll: “We hebben daar 5.000 mensen mee bereikt. Dat is ontzettend goed, maar tegelijkertijd hebben we ook kunnen waarnemen dat wij, min of meer, werden overvallen door de vuurwerklobby, die nationaal wel degelijkheid actief is. Die hebben dat stemgedrag op social media behoorlijk beïnvloed. We zullen dat dan ook op die manier niet gebruiken, maar er hebben toch wel van die 793 mensen, die gestemd hebben, er zo’n ruim 200 tot 240 Vlaardingers gestemd.”

Een ruime meerderheid heeft bij de poll van ONS gestemd voor het huidige vuurwerkbeleid.

 

1Salute

Registered User
Lobby is onderdeel van politiek. Zolang lobby niet doorschuift naar fraude, is het in principe prima. Jammer dat hij het woord 'manipulatie' gebruikt, vanwege de negatieve bijklank. Ik had liever 'een vertekend beeld' oid gehoord.
 

Onze Partners

Bovenaan