Fallas de Valencia! Het mooiste feest van het jaar. Bekijk hier alle beelden gemaakt tijdens de Fallas de Valencia 2019 editie.
Ook in 2019 organiseert Zena Vuurwerk de Zena Trophy. Voor meer info klik je op de link

Vuurwerk Federatie; Reactie op Vrijwillig Vuurwerkvrije zones

Tony

Medewerker
Administrator
Berichten
36.318
Leuk bevonden
31.578
Leeftijd
41
Locatie
Rotterdam
#1
Reactie op Vrijwillig Vuurwerkvrije zones

De Vuurwerk Federatie plaatst grote vraagtekens bij de keuze van bepaalde gemeentes om vrijblijvende vuurwerkvrije zones in te stellen. Minister Grapperhaus heeft het instellen van een vrijwillig vuurwerk-vrij gebied door burgers eerder dit jaar mogelijk gemaakt, en diverse grote gemeenten geven aan hiermee te gaan experimenteren.

Het idee achter deze zones is om de burger te stimuleren er samen uit te komen bij een geschil. Een burger kan een verzoek voor zo'n zone indienen bij de gemeente en krijgt dan middelen toegestuurd om de zone in te richten. Denk aan borden en/of flyers. Hiermee ontstaat naar onze mening echter een onduidelijke situatie voor de burger.

Een vrijwillig verbod kent bijvoorbeeld geen handhaving, want het afsteken van vuurwerk is in zo'n zone niet wettelijk verboden. Het is enkel een uiting van een voorkeur van 1 of meer individuen in een straat of gebied. Echter verwacht de organisatie van zo’n zone wel dat er geen vuurwerk wordt afgestoken. Op deze manier kan heel gemakkelijk een zeer gespannen en potentieel gevaarlijke situatie ontstaan in een buurt. De verdeeldheid zal enkel toenemen, de hele buurt wordt betrokken in een strijd tussen twee kampen.

Een dergelijk middel gaat buurten verdelen in plaats van verbinden en streeft zo het doel voorbij. Waar gemeenten juist meer cohesie in wijken willen, wordt nu het omgekeerde bewerkstelligd. Daarom begrijpt de Vuurwerk Federatie niet hoe een overheid, die wil verbinden en zegt te geloven in onze oudejaarstraditie, een dergelijk onduidelijk en dubieus middel inzet.

Hoe is het gesteld met jouw buurt? Komen hier (vrijwillige) vuurwerkvrije zones? En wat vind jij daarvan? Laat het ons weten! En vergeet niet om meldingen door te blijven geven op www.ikervaargeenoverlast.nl!
 

Bijlagen

GMP82

Registered User
Berichten
7.546
Leuk bevonden
504
Leeftijd
37
Locatie
die stad achter de duinen
#2
Ik heb er zelf niet mee te maken gehad, maar een vriend stuurde een foto met een metalen bord met een dergelijke strekking.

Doet m.i. de nekharen rijzen. Had er graag deze overheen geplakt;

https://freakpyromaniacs.com/index.php?threads/vuurwerk-blije-zone-bord.59856/

Ik zou er BIJNA nog sympathie voor gehad hebben als een jeugdige er een nitraat achter gelegd had, maar dat mag je dan weer niet zeggen.. :p
 

Dennis010

Registered User
Berichten
3.245
Leuk bevonden
231
#5
Verdeel en heers, is al eeuwen een goed werkende methode om aan de macht TE BLIJVEN.... denk daar eens over na.....
Als je nou maar zorgt dat de bevolking in heel veel kleine groepjes is verdeeld zullen ze nooit één blok vormen om de regering omver te werpen ;)
 
Laatst bewerkt:

Onze Partners

Bovenaan