Fallas de Valencia! Het mooiste feest van het jaar. Bekijk hier alle beelden gemaakt tijdens de Fallas de Valencia 2019 editie.
Ook in 2019 organiseert Zena Vuurwerk de Zena Trophy. Voor meer info klik je op de link

Vuurwerk Federatie - Evaluatie 2018

Tony

Medewerker
Administrator
Berichten
36.318
Leuk bevonden
31.578
Leeftijd
41
Locatie
Rotterdam
#1
Beste vuurwerkliefhebbers,

Afgelopen week is de Vuurwerk Federatie bij elkaar gekomen om onze oprichting te evalueren en om doelen voor 2019 vast te stellen. Hieronder kunnen jullie een kort verslagje van deze meeting lezen.

Allereerst zijn wij erg tevreden met wat wij in 2018 hebben bereikt. In minder dan 2 maanden tijd zijn wij meermaals in de media geweest, hebben we een solide basis gelegd met ons panel en is er support vanuit verschillende importeurs en grote vuurwerkwinkels geweest. Het meldpunt tegen vuurwerkoverlast was een ludieke manier om bekendheid te genereren en het gebruik van Facebook en de vuurwerkfora als belangrijkste communicatiebronnen werkte goed. Al met al was 2018 een goed begin, maar we zijn er nog niet!

Voor 2019 hebben we de volgende doelen opgesteld.
  • We willen ons meer gaan bemoeien met vuurwerk-besluiten op gemeentelijk niveau. Door informatie te verstrekken en als aanspreekpunt te fungeren gaan wij proberen negatieve 'oplossingen' zo veel mogelijk te beperken
  • We gaan ons meer promoten, denk hierbij aan flyers en stickers, maar ook willen wij ons meer laten zien in de vuurwerkwereld. Dit gaan we doen via de fora en onze eigen kanalen, waar we allicht Twitter en Instagram aan toe gaan voegen.
  • We gaan ons hard maken om het Nederlandse vuurwerk in de huidige vorm te behouden. Dus geen verbod op knalvuurwerk, geen verdere restricties maar aansturen op betere handhaving van de huidige regels. Illegaal vuurwerk veroorzaakt overlast en vernielingen, Nederlands consumentenvuurwerk niet.
  • Tot slot willen wij de liefhebbers tegemoet komen, en vinden wij dat de 25-kilo regeling hopeloos achterhaald is. Dit jaar gaan wij er alles aan doen om dit te laten aanpassen.
Achter de schermen zijn we al weer bezig met het een en ander uitwerken. Mochten jullie tips of advies hebben, laat het ons dan zeker weten!

 

GMP82

Registered User
Berichten
7.546
Leuk bevonden
504
Leeftijd
37
Locatie
die stad achter de duinen
#2
Goed bezig. Stuk voor stuk punten waar ik achter kan staan.

In lijn met het achterhaalde 25 kilo gebeuren, zou m.i. het koppelen van cakes tot compound vervangen moeten worden door 1 blok van 2 kg sas, maar goed ik heb begrepen dat dat Europees niveau geregeld zou moeten worden, dus dat is wellicht een brug te ver.

Wat wordt de inzet? 20kg sas toestaan?
(Sowieso uitgaan van netto 'sas' gewicht ipv bruto 'klei/karton', lijkt me)
 

Onze Partners

Bovenaan