Vuurwerk dealers opgelet !!

Plum Bloom

Registered User
14-jarige Kim brengt 200 vuurwerkbrillen naar het Zaans Medisch Centrum

De 14-jarige Kim Koghee uit Krommenie besloot afgelopen week de handen uit de mouwen te steken voor het Zaans Medisch Centrum en zamelde vuurwerkbrillen in voor artsen en verpleegkundigen. Kim: “De actie is heel goed ontvangen!”

Kim schreef vuurwerkbedrijven aan en roept kijkers op om hetzelfde te doen. Het was niet makkelijk om meteen een bedrijf te vinden. “Nou, twintig mailtjes verder en een halve pot chocolade verder heb ik eindelijk iets gevonden!”, laat Kim in haar video weten. Bofi Vuurwerk Zaandam doneerde tweehonderd vuurwerkbrillen aan het ziekenhuis.

Reinier Kuijck van Bofi vertelt: “We hebben zelf 5000 brillen uitgedeeld het afgelopen jaar, dus ik denk dat mensen thuis nog wel brillen hebben.” De vuurwerkbrillen zijn herbruikbaar, want het ziekenhuis kan deze brillen desinfecteren. Als er een overschot van brillen onstaat zorgt het ZMC ervoor dat de vuurwerkbrillen op een goede plek terechtkomen.

 

Plum Bloom

Registered User
Vuurwerkbrillen actie voor Rode Kruis ziekenhuis groot succes: 'Hartverwarmend'

Honderden vuurwerkbrillen zijn er al binnen gebracht voor het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk. De actie loopt nog maar net en lukt een daverend succes.

"Het gaat hartstikke goed", vertelt initiatiefnemer Marielle Stoll Mulders. Marielle haar man werkt op de IC van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk en liet weten dat er een groot gebrek was aan brillen. Door een emmer met de tekst 'Vuurwerk Brillen Bedankt' zijn nu honderden brillen ingezameld.

Naast de emmer in de voortuin van Marielle staan er ook inzamelemmers in Heemskerk en Uitgeest. Behalve vuurwerkbrillen krijgt de Beverwijkse ook een hoop steunbetuigingen binnen voor de zorgverleners op de IC van het RKZ.

Het ziekenhuis laat weten blij te zijn met de actie en zal de brillen dankbaar in ontvangst nemen.

 

hardcore0438

Registered User
Rens Petiet doneert vuurwerkbrillen aan ADRZ
MIDDELBURG - Fietsenmaker Rens Petiet doneert vuurwerkbrillen aan het ADRZ voor gebruik in de huidige covid 19 pandemie.

KNO-arts Van Huijstee weet uit eigen ervaring hoe hard de zorgverleners in het ziekenhuis op dit moment hun beschermingsmiddelen nodig hebben. Samen met zijn buurman Rens Petiet bedacht hij, dat er in het magazijn van Rens Petiet vast nog wat vuurwerkbrillen van de afgelopen jaarwisseling moesten zijn. Dat bleek het geval, en de Middelburgse fietsenhandelaar schonk ze graag aan het ADRZ. Dokter Van Huijstee heeft er ondertussen persoonlijk voor gezorgd dat de brillen op de juiste plek terechtkwamen.


 

hardcore0438

Registered User
Wel komisch om te zien Baron, zo'n 364 dagen per jaar worden de vuurwerkondernemers en kopers uitgekotst in de media, en in deze tijden worden ze nog uit hun nest gebeld door de politie om zorgverleners te voorzien van brillen!
 

rodepo

Registered User
 

Plum Bloom

Registered User
Uit betrouwbare bron (werknemer ziekenhuis) vernomen dat niet alle vuurwerkbrillen geschikt zijn voor gebruik in een ziekenhuis. Veel zijn er afgekeurd, omdat ze aan de zijkant niet aansluiten op de huid. Hoe dan ook: elke ingeleverde geschikte bril is er één.
 

Onze Partners

Bovenaan