Verkoopdagen vuurwerk 2021-2022

Pindo89

Member
Ik ga dit jaar gewoon naar Zena België Funke/Rubro blokken inslaan in de zomer, dat gestres met geld terug vragen en hopen dat je het terug krijgt ga ik niet weer doen. Pas als ik zeker weet dat er geen verbod komt, dan bestel ik de rest in NL.

Dat verbod laat maar komen, merkte er niks van.
 
Laatst bewerkt:

Moontan

Moderator
Medewerker
Ik denk niet dat er dit jaar een algeheel vuurwerkverbod komt. De aanval van de media is een stuk minder dan vorig jaar. Alles staat nu in het teken van de Corona crisis, het aftreden van het kabinet.

Op gemeenteniveau zullen er mogelijk wel verboden komen, zolang de winkeliers maar mogen blijven verkopen. daar maak ik mij meer druk en zorgen om.
Wel of geen verbod, wij liefhebbers steken dit jaar massaal af. Ik heb mij afgelopen Oud en Nieuw nog een beetje ingehouden, maar dit jaar gaan we helemaal los!
 

The Cigarman

Moderator
Medewerker
Misschien gaan bij sommige bestuurders eens de ogen open, dat na vergelijk met het afgelopen oud en nieuw een vuurwerk verbod niets gaat uithalen.

De enigen die rijker zijn geworden, zijn de handelaars in illegaal vuurwerk.
Ik heb erg veel harde klappen gehoord en illegaal vuurwerk gezien en dat was in een linkse stad namelijk Wageningen.
 

Arnold 010

Registered User
Waar ik mij zorgen om maak is de tendens die er onder burgemeesters is om een plaatselijk verbod in te stellen.
Dan mag je straks landelijk afsteken maar in jou dorp of stad niet.
 

Schuim

Registered User
Waar ik mij zorgen om maak is de tendens die er onder burgemeesters is om een plaatselijk verbod in te stellen.
Dan mag je straks landelijk afsteken maar in jou dorp of stad niet.
Ik denk dat er bij veel gemeenten vanuit de bevolking genoeg druk kan worden gezet om een eventueel verbod ongedaan te kunnen maken.
Helemaal als er aangetoond kan worden dat er gelogen word door bepaalde bestuursleden (hebben ze weer een extra reden om iemand dr uit te werken).

Helaas zijn er ook genoeg gemeenten waarbij de raad zo vergrijst en machtsgeil is om niet te luisteren. Maar daar zijn gelukkig genoeg andere wegen voor te bewandelen.
 

Plum Bloom

Registered User
Is weer aangehouden.
Voor wie het gemist heeft: er is afgelopen week gestemd over een motie inzake een permanent totaalverbod. De motie is verworpen: 101 tegen 48.

Tegenstemmers: VVD, PVV, CDA, D66, PvdA en FVD. Voorstemmers: GroenLinks, SP, ChristenUnie, PvdD, 50PLUS, DENK, SGP, Krol, Van Kooten-Arissen.

Opvallend stemgedrag van SP en PvdA, en in zekere zin ook D66.

 
Bovenaan