Fallas de Valencia! Het mooiste feest van het jaar. Bekijk hier alle beelden gemaakt tijdens de Fallas de Valencia 2019 editie.
Ook in 2019 organiseert Zena Vuurwerk de Zena Trophy. Voor meer info klik je op de link

" Van Elburgs vuurwerk blijf je af!! "

Moontan

Medewerker
FPM Moderator
Berichten
22.487
Leuk bevonden
22.930
Leeftijd
61
Locatie
Hilversum
#1
ELBURG - Elburg zal dit jaar geen vuurwerkvrije zones creëren. Een oproep daartoe, ingediend door de ChristenUnie en de SGP, werd woensdagavond door bijna alle andere partijen weggestemd. Alleen de PvdA steunde de motie.

De ChristenUnie en SGP hoopten met de motie te bewerkstelligen dat in Elburg meerdere vuurwerkvrije zones zouden worden gecreëerd. 'Vuurwerk zorgt voor overlast. Bovendien raken er jaarlijks veel mensen gewond door vuurwerk', sprak Jan Karreman namens de ChristenUnie.

Belangrijke traditie
De overige partijen waren niet enthousiast. 'Het afsteken van vuurwerk is een belangrijke traditie voor Elburgers', benadrukte VVD'er Rick van Velthuijsen meerdere keren. 'Laten we daar vooral vanaf blijven.'
Burgemeester Rozendaal zag de noodzaak van de motie ook niet in. 'Op dit moment zijn mij geen overlastklachten bekend. Op het moment dat ergens veel schade is, zullen we daar wel ingrijpen, maar om op voorhand al vuurwerkvrije zones in te richten, lijkt me niet nodig.'

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2415288/Van-Elburgs-vuurwerk-blijf-je-af
 

Onze Partners

Bovenaan