SHOW Torenschuddersfeest Nieuwkoop 11-09-2021

Firewebs

Registered User

Bron: https://www.nieuwkoops.nl/nieuws/torenschuddersfeest-gaat-toch-door.html

Torenschuddersfeest gaat toch door​

Door • Nieuwkoops.nl • donderdag 22 juli 2021 om 20:50

Het Torenschuddersfeest in Nieuwkoop gaat dit jaar toch door. De organisatie liet laatst weten het feest niet te kunnen organiseren, omdat ze op moet draaien voor de beveiligingskosten. Na een gesprek heeft de gemeente aangeboden die kosten voor haar rekening te nemen, zo meldt het AD Groene Hart.

Het feest wordt op zaterdag 11 september gehouden. Door de geldende coronamaatregelen wordt een deel van het terrein bij Jachthaven Tijsterman afgezet. De bezoekers kunnen daar naar de gondelvaart en vuurwerkshow kijken, maar moeten wel negatief getest zijn op corona.

Schippers van bootjes zijn zelf verantwoordelijk voor hun passagiers en zijn er dus ook zelf verantwoordelijk voor of de passagiers geen corona hebben.

Het is de 20e en laatste keer dat het feest op deze wijze wordt georganiseerd. Vanwege strengere milieuwetgeving is het afsteken van vuurwerk op de Nieuwkoopse Plassen niet meer toegestaan.
 

Firewebs

Registered User
Aanvraag gondelvaart en vuurwerk, 11 september, Nieuwkoop, Noordeinder plas

Noordeinder plas, Nieuwkoop - aanvraag is ontvangen voor het houden van het evenement Torenschudders op 11 september 2021 van 19.00 uur tot 00.30 uur de dag daaropvolgend.
Inzage en zienswijze is mogelijk tot één week na publicatie.
Inzage
De aanvraag kunt u inzien door middel van het sturen van een mail naar mailboxAPV@nieuwkoop.nl. Als u wilt kunt u een toelichting op de stukken krijgen.
Zienswijze
Met zienswijzen kunt u een reactie geven op de aanvraag. Deze kunt u schriftelijk indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Nieuwkoop, Postbus 1, 2460 AA Ter Aar. Hierin geeft u een omschrijving van de aanvraag waar u uw zienswijze op geeft, uw naam en adres, datum, handtekening en uw motivering. U kunt uw zienswijze ook mondeling bij de betreffende afdeling bekendmaken. Hiervoor maakt u een afspraak via telefoonnummer 14 0172.

Via https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2021-202685.html
Zonsondergang is tegen die tijd rond 8 uur.
 

Firewebs

Registered User
Besluit op aanvraag Torenschudders, 11 september, Nieuwkoop, Nieuwkoopse plassen

Nieuwkoopse plassen - toestemming is verleend voor het houden van een Gondelvaart en vuurwerk ontbranding op 11 september van 19.00 uur tot 01.00 uur de dag daaropvolgend - verzonden 25 augustus 2021.
Inzage en bezwaar is mogelijk tot zes weken na de dag van verzending.
Inzage
Heeft u hier nog vragen over, mailt u dan naar mailboxAPV@nieuwkoop.nl Als u wilt kunt u een toelichting op de stukken krijgen.
Niet eens met de beslissing
Bent u het niet eens met dit besluit, dan kunt u binnen zes weken na verzenddatum van dit besluit bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Nieuwkoop, Postbus 1, 2460 AA Ter Aar.
Voorwaarden voor het indienen van bezwaar:
  • 1. Het moet schriftelijk ingediend worden, per post of online via onze website.
  • 2. U richt het bezwaar aan het college van burgemeester en wethouders.
  • 3. In het bezwaar staan uw naam, adres en telefoonnummer.
  • 4. In het bezwaar staat waarom u het niet eens bent met het besluit.
  • 5. Op het bezwaar staat een datum.
  • 6. In het bezwaar noemt u het besluit waartegen u bezwaar maakt.
  • 7. U ondertekent het bezwaar. Maakt u online bezwaar, dan geldt uw DigiD als handtekening.
Als u de behandeling van uw ingediende bezwaar niet af kunt wachten, kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank (Postbus 20302, 2500 EH Den Haag) verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Dit kan alleen als u ook op tijd een bezwaarschrift heeft ingediend.

Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2021-297352.html
 

Firewebs

Registered User
Jap:

Torenschuddersfeest
het feest gaat door. 11 september 2021, voor de 20e keer. Om 19.00 uur verzamelen de boten op de plas. Vuurwerk begint rond 21.00 uur

Had gevraagd hoe het zit op hun FB page. Dit was hun antwoord.

Alleen over het testen vooraf heb ik geen antwoord gehad, dus hopelijk is dat een fout van de media!

Ga er zeker bij zijn, op me verjaardag een showtje om de dag mee af te sluiten is natuurlijk geweldig :)
 

MasterBsc

Registered User
Nog iets bekend over de schieter en het kaliber? ( van voorgaande jaren oid ). Nieuwkoop is niet heel ver rijden dus ik ga hier denk ik wel even langs. Tenzij er getest moet worden want dat is wel vrij extreem voor zo'n showtje.

Edit: Ik heb een berichtje uitgegooid naar de plaatselijke nieuwspagina over het testen dus ik hoop hier snel antwoord op te krijgen.
 
Laatst bewerkt:

MasterBsc

Registered User
Ik heb de vraag ook aan de organisatie gesteld en dit is het antwoord:

'hallo ja het feest gaat door. Als je mee vaart op de plas kan er natuurlijk niet gevraagd worden naar een negatieve test, maar als je bij Jachthaven Plaszicht op het terrein wil kijken, dan kunnen we 300 man toelaten die een negatieve test moeten kunnen tonen, of laten zien dat ze gevaccineerd zijn. Wij moeten ons houden aan de regels.'

Dan houdt het voor mij helaas op. Maar voor de gene die wel gaan: Veel plezier!
 

Firewebs

Registered User
Ik heb de vraag ook aan de organisatie gesteld en dit is het antwoord:

'hallo ja het feest gaat door. Als je mee vaart op de plas kan er natuurlijk niet gevraagd worden naar een negatieve test, maar als je bij Jachthaven Plaszicht op het terrein wil kijken, dan kunnen we 300 man toelaten die een negatieve test moeten kunnen tonen, of laten zien dat ze gevaccineerd zijn. Wij moeten ons houden aan de regels.'

Dan houdt het voor mij helaas op. Maar voor de gene die wel gaan: Veel plezier!
Ze maken alleen niet duidelijk of dit dus een "test" is bij een officiele test instelling voor evenementen, of dat de locale test locatie ook al goed genoeg is.
Zelf vind ik het niet erg om nogmaals te testen, maar vind het bullshit om te doen want ik ben al 2x gevaccineerd om deze specifieke reden.

Qua locatie is er niet heel veel ruimte waar je kan gaan staan, als in 2 jaar geleden:
Dit is zeg maar waar je ongeveer stond toen (Heel krap, zelfs buiten corona tijd niet echt prettig).
19-09-14-Vuurwerkshow-Nieuwkoop-beste-9.jpg

Verder zijn er basically nergens open ruimten waar je echt goed kan staan helaas :(
 

Onze Partners

Bovenaan