Toch licht vuurwerk met oudjaar voor de Vlissingers

Moontan

Moderator
Medewerker
Toch licht vuurwerk met oudjaar voor de Vlissingers

VLISSINGEN - Het wordt toch een jaarwisseling met vuurwerkfonteinen in Vlissingen. Weliswaar zonder knallers en vuurpijlen, want die heeft de ministerraad eind januari dit jaar al verboden. Maar een totaalverbod op consumentenvuurwerk in Vlissingen is niet te handhaven. Dus licht vuurwerk (F1 en F2) mag toch wel.


De Vlissingse gemeenteraad nam eind januari het voorstel van de ChristenUnie aan om alle vuurwerk voor burgers te verbieden. Enkel SGP en POV waren tegen. De SGP omdat Lilian Janse de liefhebbers hun pleziertje niet wilde ontnemen, de POV omdat het volgens Ruud Kleefman voor politie en bijzondere opsporingsambtenaren niet te doen zou zijn om alle overtreders in de kraag te vatten.

Al te druk met knallers
Dat is zo, hebben de handhavers de gemeente laten weten. De politie heeft grote moeite met een volledig verbod op alle vuurwerk, zegt burgemeester Bas van den Tillaar. De politie denkt het al meer dan druk genoeg te krijgen met het verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen dat nu is opgenomen in het Vuurwerkbesluit.

Bovendien zijn alternatieve oudjaarsfeesten die andere gemeenten organiseren, zoals de Rotterdamse centrale vuurwerkshow, door de coronamaatregelen niet of nauwelijks te organiseren, zegt Van den Tillaar. De wil van de gemeenteraad wordt niet definitief opzij gezet, stelt het college. Mogelijk komt het alsnog tot een volledig verbod op vuurwerk in de toekomst. Vlissingen kijkt daarbij vooral naar verdere maatregelen die nog kunnen komen vanuit de rijksoverheid.
De jaarlijks terugkerende verwondingen, de grote schadeposten door vernielingen, de onveiligheid en de grote geluids- en milieu-overlast door vuurwerk is reden om het gebruik ervan door burgers ver in te perken.

 

joszie

Moderator
Medewerker
Wel fonteinen, geen vuurpijlen en knallers.
Wel licht vuurwerk f1 en F2.

Wat een bedroevend slecht stukje journalistiek geschreven door iemand die er echt niets van snapt.
 

GMP82

Bronzen Member
Ik ben niet vies van een goede fontein, maar laten we toch nog maar van de cakes en compounds genieten, zolang het kan.
 

stefantvs

Administrator
Medewerker
man man man ! hoe dan :ROFLMAO: gewoon een extra artikel voor wat reclame inkomsten.
wat er stek werkelijk niks nieuws in dat bericht.
 

Onze Partners

Bovenaan