Thunderstorm

Pyrostar BE - Thunderstorm 100sh.png

Meer info over de Thunderstorm:
Importeur: Broekhoff
Collectie: Pyrostar BE
Artikelnummer: 3834
Advies verkoopprijs: € 85,00
Online prijs:
Netto kruitgewicht:
500 gr.
Aantal schoten: 100
Kaliber: 20mm
Tijdsduur: 13 sec.
Schietrichting: Z-shape
Bruto gewicht: 4,1 kg
Karton eenheid:
Effect beschrijving:


Bij de normale versie zie je alleen salutes. Deze variant heeft er ook sier effect bij.


 

Michel_G

Zilveren Member
Tja, het mogen dan wel veel schoten zijn, maar met maar 500 gram zie je dat wel terug in de effecten per schot (en dan is er ook nog voor gekozen een gedeelte van het kruit per schot te spenderen aan een blink-mine effect en een tail.....).

Ik weet niet of die "adviesprijs" ook echt de prijs is waar hij normaal voor verkocht wordt?!? Ondanks het grote aantal schoten, zou ik toch zeggen dat hij max. € 45,- euro zou mogen kosten, i.p.v. € 85,-. Het blijft immers een "500 grammer", ondanks dat hij door de hoeveelheid tubes en het feit dat het fan-shape is niet goedkoop zal zijn om te laten produceren.
Had het dan zoveel meer gekost om hier een compound van te maken (dus 2x 50 schots blok) met in totaal 500 gram extra kruit?!? De productie van het aantal tubes blijft hetzelfde, het volume blijft hetzelfde (dus nog steeds evenveel ervan in een container) en ook die 20mm bombette had echt nog wel wat meer (cracklingsterren) in gepast!

Qua uitwerking is dit voor mij een "leuk stookspul voor in de vooravond" product, maar dan moet er ook een evenredige/gelijkwaardige prijs aan hangen!

EDIT:
Ik ga er in bovenstaand stuk even aan voorbij dat dit eigenlijk een 100 schots saluteblok had moeten zijn, geen sierblok (en dus moet ik het ook niet als dusdanig beoordelen). Desalniettemin vind ik € 85,- voor een 100 schots saluteblok (ook al is het fan-shape) toch wel een hele stevige prijs. Het blijft altijd lastig om de klank en volume van een saluteblok op basis van een film/video te beoordelen, maar op basis van bovenstaande video vind ik hem niet overtuigend (=hard) genoeg om die adviesprijs te rechtvaardigen.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan