Nieuw 2023 Super Spielerei

The Cigarman

Moderator
Medewerker
Rubro - Super Spielerei.png

Meer info over de Super Spielerei:
Importeur:
Rubro Vuurwerk
Collectie: Die Bombe!
Artikel nummer: 318
Advies verkoopprijs: € 39,99
Online Prijs: € 29,99
Netto kruitgewicht: 288 gr.
Aantal schoten: 80
Kaliber: 16mm
Tijdsduur: 40 sec
Schietrichting: I-shape
Bruto gewicht:
Karton eenheid:
8/1
Effect beschrijving:

80 shots cakebox voor een waanzinnige introductieprijs!
 

Huisman Vuurwerk

Registered User
Ik snap overigens ook niet dat dit een "compound" moet zijn.. Dit soort cakes hadden we in 2005 al..
Slimme marketing? Niet mijn mening, laat dat duidelijk zijn.

Het is de zgn. Duitse lijn "Die Bombe" waar deze cake onder valt. In Duitsland hebben ze het over een Verbund voor een Compound en een Batterie of Cakebox voor een cake. Maar het is dus gewoon een cake.

Ik heb ze vorige week al aangesproken over die misleidende uitingen op verschillende labels maar ze zeggen dat er het Duitse woordje "Bis" oftewel "Tot" staat en dat het dus duidelijk is dat het ook minder kan zijn (wat Richardus al gezien had). In een ander voorbeeld staat er groot "500" op het label van een artikel maar nergens staat waar die 500 voor staat. Er mist namelijk het woord gram of bijv. gr. Er staat alleen 500. Maar dat ding heeft ook geen 500 schots, duurt geen 500 seconden, enz. Waar staat het dan wel voor? Geen idee...

In beide gevallen staat in de specs achterop het artikel en in de officiële productinfo die ze aanleveren aan de winkels wel het officiële en dus echte kruitgewicht, aldus Rubro...
 

Michel_G

Zilveren Member
Ik snap overigens ook niet dat dit een "compound" moet zijn.. Dit soort cakes hadden we in 2005 al..

Is dit een "compound" dan? (Ik kan het zo snel nergens terugvinden....)

EDIT:
Huisman Vuurwerk post net op het moment dat ik ook wou posten. Er is technisch gezien geen reden waarom dit voor de NL markt een compound zou moeten zijn in ieder geval.

Bedankt voor de verduidelijking @Huisman Vuurwerk. Ik zag inderdaad ook het woordje 'bis' staan, waarmee ze technisch gezien gelijk hebben, ook al wekt het op het eerste gezicht andere verwachtingen. Sowieso heb ik die werkwijze al wel vaker gezien (de "bis 500 gram") op Duitse producten, waarbij er (aanzienlijk) minder in zat dan 500 gram; waren veelal producten die in de supermarkten/discounters lagen.
 
Bovenaan