Positief Rustige nacht in brandwondencentra, veel overmatige drinkers in ziekenhuizen.

Schuim

Moderator
Medewerker
Ik heb even wat opvallende dingen dik gedrukt in dit item.
Moet zeggen dat ik er dan ook gematigd positief over ben.

Link naar item

De drie brandwondencentra in Nederland hebben ondanks de vele incidenten "een vrij rustige nacht" achter de rug. Ziekenhuizen hadden het vannacht wel druk, maar dan vooral met mensen die te veel alcohol hadden gedronken.

Het centrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen behandelde veertien patiënten. Elf van hen konden na de behandeling weer naar huis. De andere drie moesten worden opgenomen.
Veel slachtoffers zijn jonger dan vijftien jaar. Velen van hen zijn als omstander getroffen door een vuurpijl.
Eén persoon raakte gewond door carbid, tegenover ongeveer vijftien mensen bij de vorige jaarwisseling. Een jaar geleden moest het ziekenhuis nog 36 mensen met brandwonden behandelen.
Het brandwondencentrum in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam behandelde vannacht twee vuurwerkslachtoffers met ernstige brandwonden. Beiden waren jonger dan zestien jaar. Een jaar geleden behandelde het centrum nog vier patiënten.
Bij het brandwondencentrum in Beverwijk zijn zeven vuurwerkslachtoffers binnengekomen. Ze hadden milde klachten en zijn inmiddels weer thuis. De meesten waren gewond in het gezicht geraakt.

Ziekenhuizen zien veel overmatige drinkers​

Ziekenhuizen hebben wel een drukke Nieuwjaarsnacht achter de rug. Dat kwam mede door vuurwerk, maar vooral door alcohol. Mensen vielen en raakten gewond doordat ze te veel hadden gedronken of raakten buiten bewustzijn. Ook waren er door overmatig drankgebruik veel vechtpartijen. Meerdere ziekenhuizen maken melding van agressieve patiënten.

Ziekenhuis OLVG in Amsterdam behandelde een paar vuurwerkslachtoffers, maar was met name heel druk met mensen die alcohol en drugs hadden gebruikt.
De spoedeisende hulp van het Martini Ziekenhuis behandelde elf mensen met een alcoholvergiftiging. Bij de vorige jaarwisseling waren dat er twee. Het UMCG in dezelfde stad behandelde negen mensen die te veel drank of drugs hadden gebruikt en één vuurwerkslachtoffer.

HMC Westeinde, een ziekenhuis met een van de grootste afdelingen voor spoedeisende hulp in het land, behandelde in totaal 53 mensen. Bij achttien van hen was sprake van geweld of alcohol. Negen mensen belandden in de eerste uren van het nieuwe jaar op de afdeling spoedeisende hulp van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Bij vijf van hen was alcohol de boosdoener.

Op de spoedeisende hulp van het Maasstad Ziekenhuis was het ook druk. Dat kwam niet door het aantal patiënten, maar door de ernst van hun verwondingen. "Er kwamen in verhouding veel slachtoffers van geweld binnen." Sommige patiënten waren flink dronken, meldt het ziekenhuis.
 

Z@P

Registered User
Het is vooral alcohol en drugs icm met slechte normen en waarden wat voor problemen zorgt. Ik hoor politie enkel pleiten voor een vuurwerkverbod maar hoor ze niet over gedragsverandering praten. Ook weer gezellig in rotterdam die 3 steekpartijen, ook de schuld van vuurwerk zeker?
 

joszie

Bronzen Member
Per direct alcoholvrije zones, gemeentelijke verboden op alcohol drinken (verkoop en schenken mag nog wel), roepen om landelijk totaalverbod door brulletje Bruls en o ja, grolsch, heineken en bavaria stoppen per direct met het brouwen van single malts, lentebok en triple bier. Hiervoor moet men in het vervolg maar naar duitsland.
6 packs worden ook op eigen initiatief vd alcoholbranche niet meer geimporteerd, men gaat alleen nog voor 24 st. Kratjes vanwege stabiliteit.

Als nieuwkomer heeft jopenbier geprobeerd om de flesjes af te vullen op 35cl maar helaas heeft het ILT alle nieuwe batches getest en afgekeurd.
 

The Cigarman

Moderator
Medewerker
Ik kwam een paar dagen geleden dit bericht tegen op Omroep Gelderland.
 

firewire

Registered User
Tsja, zo was er afgelopen weekend ook een feestje in Den Haag van onze altijd rustige Eritrese medeburgers wat niet helemaal lekker liep geloof ik. Gelukkig waren de vuurwerkwinkels dicht en liep het allemaal met een sisser af…

 

bridge

Bronzen Member
Vuurwerk verboden, gedoe als er een bekertje op een voetbalveld wordt gegooid, woke isme, me 2, compleet doorgeslagen vertrutting en vervrouwelijking. In dit artikel hierboven een mooie waarschuwing.
 
Bovenaan