Rotterdam: Ziekenhuizen spreken van opvallend rustige nieuwjaarsnacht, gewonden door alcohol en vuurwerk

Schuim

Registered User
Link naar artikelZiekenhuizen spreken van opvallend rustige nieuwjaarsnacht, gewonden door alcohol en vuurwerk


In tegenstelling tot het Oogziekenhuis Rotterdam spreken de ziekenhuizen in de regio van een opvallend rustige jaarwisseling. Feestvierders werden binnen gebracht omdat ze teveel alcohol op hadden of omdat ze gewond waren geraakt door vuurwerk. ,,Het was eigenlijk niet anders dan een normale uitgaansnacht.”


Salwa van der Gaag 01-01-20, 11:25In het Oogziekenhuis Rotterdam wordt van een ‘horrornacht’ gesproken. Daar kwamen 18 vuurwerkslachtoffers binnen. In totaal raakten 21 ogen beschadigd. In de andere ziekenhuizen wordt juist van een heel rustige oud en nieuw gesproken. In het Erasmus MC kwam één vuurwerkslachtoffer binnen. Verder ging het om slachtoffers die door het vele drinken gevallen waren of een vechtpartij achter de rug hadden en daarbij wonden hadden opgelopen. ,,Het was eigenlijk niet anders dan een normale uitgaansnacht", meldt een woordvoerder.

Een goede stapavond. Het is behoorlijk meegevallen
Medewerker Ikazia Ziekenhuis
Ook het Maasstad Ziekenhuis beleefde een rustige nieuwjaarsnacht. Daar kwamen in totaal zeven mensen binnen. Vier op de Spoedeisende Hulp en drie bij het Brandwondencentrum. Een van hen moest ter observatie naar de intensive care omdat hij brandwonden in zijn gezicht had opgelopen door vuurwerk. Als die gaan opzwellen, kan dat gevaarlijk zijn.

In het Maasstad werd ook een kind binnen gebracht dat vuurwerk in de capuchon had gekregen. Een ander raakte gewond tijdens carbidschieten. Vorig jaar werden in dat ziekenhuis negen mensen behandeld die brandwonden hadden opgelopen door vuurwerk.


Een goede stapavond

Het personeel van het Ikazia Ziekenhuis behandelde afgelopen nacht vijf mensen die gewond raakten door vuurwerk en nog eens vijf die teveel hadden gedronken. De meesten konden gelijk weer naar huis. ,,Een goede stapavond. Het is behoorlijk meegevallen", aldus een medewerker. Dat is ook het geluid dat klinkt uit het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland en het Franciscus Gasthuis aan de Kleiweg in Rotterdam.

,,Het is goed verlopen", blikt de nachtdiender van het Capelse IJsselland Ziekenhuis terug. ,,Vorig jaar hadden we het heel druk en ging er familie met elkaar op de vuist. Dit keer was het een stuk rustiger zonder boze mensen en agressie.” Dertien patiënten werden binnengebracht, waarvan negen teveel alcohol op hadden.

Voor de Huisartsenpost Rijnmond was het vannacht aanpoten. Na twaalf uur barstte het volgens de woordvoerder los. Wel is alles goed en zonder bijzonderheden verlopen. Of het om meer patiënten ging dan vorig jaar, kan zij nog niet zeggen. ,,Het leek drukker, maar het kan ook zijn dan de verwondingen groter waren waardoor dat lijkt. Er waren flink veel mensen met grote verwondingen door vuurwerk.”
 

AWG

Registered User
yup statistisch gezien loop je meer kans in mekaar gerost te worden op een stapavond dan 1 keer per jaar met oudjaarsnacht..
doordenkertje maartoch..

er zit altijd een gevaars element aan alles wat met vuur/ontploffing te maken heeft, of dit nu gas,benzine,kaarsen,kruit,bakolie whatever is..
ik droeg de dagen voor oud en nieuw altijd een vuurwerkbril, op de fiets. soms kreeg ik vreemde blikken.

ik persoonlijk zou graag willen zien dat bpn of wat voor vereniging dan ook meer zou doen qua brillen uitdelen onder de rest van de bevolking.
kijk leuk dat ik 1 bril krijg bij mijn bestelling maar daar zijn de overige 15-20 familieleden niet mee voorzien(inmiddels wel want ik heb er extra gekocht en opgespaard) dus heb nu een bak vol maar de rest van de mensen hebben dit vaak niet.

ik gebruik er diversen het hele jaar door, van mijn modelbouw hobby ,luchtdrukgeweer schieten tot en met het bakken van kipkluifjes..
ongeluk zit in een klein hoekje en je kunt nooit alles altijd voorkomen, maartoch..

en ik weet dat er dan weer discussie zal volgen van: verbied dat vuurwerk maar als wij gewone burgers een bril nodig hebben..
en das dezelfde reden dat wij deze hobby niet zullen behouden.. je mag niet roken bij een tankstation ook al sta je zelf niet te tanken, verbiedt dat tanken dan ook maar..
 

Onze Partners

Bovenaan