Putten: Geen vuurwerk bij de viering van oud en nieuw

Moontan

Moderator
Medewerker
Geen vuurwerk bij de viering van oud en nieuw
Bij de oud- en nieuwviering zal, vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus, geen vuurwerk worden toegestaan. Wij Putten had enkele vragen over corona bij het college ingediend en burgemeester Lambooij gaf daar gisteravond (maandag 12 oktober) tijdens de commissievergadering economie, bestuur en openbare ruimte antwoord op.


"Het voornemen is om geen vuurwerk toe te staan bij de oud- en nieuwviering. Vanwege het feit dat de regels omtrent de maximale groepsgrootte en afstandsregels daarin niet handhaafbaar zijn. Aanvankelijk ging het alleen om knalvuurwerk en vuurpijlen. Nu is het verzwaard door de komst van het coronavirus. Wel voeren we op dit moment een discussie met de politie hoe dat te handhaven is. Gegeven het feit dat velen ook in onze regio naar Duitsland gaan om hun vuurwerk te kopen zal ervoor zorgen dat men wel de beschikking heeft over het vuurwerk. Dus het handhaven is nog wel een punt van nadere zorg. Maar dat is nu de gedachte, het zijn dagkoersen."

De volgende vraag van Wij Putten luidt: "Juist omdat kleine theaters geen regionale functie hebben, en daarmee de verspreidingskans van het virus kleiner is dan bij regionale theaters vragen wij ons af of burgemeester Lambooij kan aangeven waarom de VNOG (veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland) geen ontheffing heeft verleend aan theater Stroud”, aldus Luitjes.

“Hier is van tevoren geen overleg met mij over geweest. Ik vind het ook raar. Als je probeert zoveel mogelijk beweging te voorkomen moeten juist lokale theaters open en regionale theaters dicht. Dat snapt iedereen maar kennelijk niet binnen de veiligheidsregio. Eerlijk gezegd verwacht ik dat vanaf dinsdagavond (13 oktober) alle theaters gesloten zullen worden”, aldus Lambooij.

 

joszie

Moderator
Medewerker
Yeah right... want we staan om middernacht met 30.000 man op 1m2 onze cakes af te steken.

Wat een gedrocht van symboolpolitiek weer.
 

Schuim

Registered User
Ah! We kunnen het niet winnen door gewoon een verbod in te stellen, dus we gooien het maar op corona..
Mensen vieren het toch wel met vuurwerk, ik wens ze veel succes.
 

GMP82

Bronzen Member
En dan hebben we het over mensen die dan wel gezellig op zondag met meer dan 30 man bijeenkomen, in die contreien.
 

Z@P

Registered User
Goede manier om de mensen nog agressiever te maken, ga zo door. Het gaat een bijzondere jaarwisseling worden met meer gerel dan ooit vrees ik.
 

gizmo75

Registered User
Dit krijgen ze nu echt niet meer voor elkaar voor aankomend Oud & Nieuw. De APV zullen ze er nog voor aan moeten passen en ik weet niet beter dan dat dit alleen al een procedure is die ca. 6 weken in beslag neemt. Daarna nog de aanpassing officieel doorvoeren en tijdig (!!) publiceren en communiceren zodat het bedrijfsleven en burgers ervan op de hoogte zijn. Vergeet het maar!! En dat is nog los van de juridische kant van het verhaal, daar waar al die andere Gemeenten zich op stukbijten i.c.m. dreigende claims. Ik zie het niet gebeuren.
 

Onze Partners

Bovenaan