This is a scrolling ticker line using pure CSS and HTML! This ticker system comes included as part of all Nulumia themes.
You can customize these lines in your admin panel, works purely off Style Properties!
You can even add links, and other HTML markup! Responsive and customizable.

Publieksacademie lezing 'Vuurwerk. Traditie of overlast?' 21 november 2019

Tony

Administrator
Medewerker
Ieder jaar rond deze tijd laait de discussie rond vuurwerk weer op. Een traditie om in ere te houden of een gevaarlijke en vervuilende hobby die verboden moet worden? Donderdag 21 november staat de Publieksacademie voor de Rechtspraak in het teken van het vuurwerkverbod.

In veel gemeenten heerst verwarring over waar je wel vuurwerk mag afsteken en waar niet. Karin Hofman, stafjurist bij de afdeling Bestuursrecht bij de Rechtbank Noord-Nederland, zal de mogelijkheden bespreken die gemeenten hebben om vuurwerkvrijzones in te stellen, of om vuurwerk in de gehele gemeente te verbieden. Daarnaast gaat ze in op de maatregelen die een burgemeester kan nemen ten aanzien van individuen.

Karin Broere, officier van justitie bij het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, gaat het hebben over de illegaliteit van vuurwerk. Bijvoorbeeld in Europa, en hoe de Europese wetgeving geregeld is. Ook gaat ze in op het project Oorwurm, waarbij illegaal vuurwerk het hele jaar door digitaal opgespoord kan worden.
Aanmelden
Wilt u bij deze lezing aanwezig zijn? Meldt u zich dan aan via het aanmeldingsformulierU verlaat Rechtspraak.nl op de website van het Dagblad van het Noorden. De lezing is in eerste plaats toegankelijk voor abonnees van het Dagblad van het Noorden. Bent u geen abonnee? Dan komt u op de wachtlijst en ontvangt u bericht als er een plek voor u beschikbaar is.
Meekijken? Dat kan!
De Publieksacademie is door middel van een livestreamU verlaat Rechtspraak.nl te volgen. Het programma begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.
De Publieksacademie voor de Rechtspraak
Met laagdrempelige lezingen komt de Publieksacademie voor de Rechtspraak tegemoet aan de grote belangstelling voor de rechtspraak. Deskundigen zoals rechters, officieren van justitie en hoogleraren vertellen over thema’s in het recht waar veel mensen mee te maken krijgen.

De Publieksacademie voor de Rechtspraak is een samenwerking tussen de Rechtbank Noord-Nederland, de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, het Openbaar Ministerie/Arrondissementsparket Noord-Nederland en het Dagblad van het Noorden. De lezingen zijn geschikt voor een breed publiek. Kennis over het recht is niet nodig om te lezingen te kunnen volgen.

Bron: https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Nederland/Nieuws/Paginas/Publieksacademie-over-vuurwerk-21-november-2019.aspx
 

joszie

Moderator
Medewerker
Jammer dat het programma alleen gaat over de verbieden en illigaliteit kant. Op basis van deze informatie heb ik niet het idee dat het stukje traditie ter sprake zal komen.
 

Sweet Laker

Registered User
Dat is ook niet de insteek van de discussie. Tot noch toe is elk media bericht dat vanuit gemeentes wereldkundig wordt gemaakt gericht op kijken naar mogelijkheden voor een geheel verbod in 2020 / 2021.

Traditie? Who cares,.
 

Onze Partners

Bovenaan