Pirotecnia Fernández - 12 Maart 2018

WAT VIND JIJ VAN DE MASCLETÁ GESCHOTEN DOOR PIROTECNIA Ferrández?

 • Waanzinnig goed!

  Stemmen: 0 0,0%
 • Erg goed

  Stemmen: 1 20,0%
 • Gewoon leuk

  Stemmen: 4 80,0%

 • Total voters
  5

Tony

Administrator
Medewerker
27788312_848444921994438_6566760007735557053_o.jpg


Wanneer: 12 Maart 2018
Waar: Valencia
Locatie: Plaza del Ayuntamiento, Valencia
Tijdstip: 14.00 uur
Wat: Mascleta
Waarom: Fallas de Valencia 2018
 

Tony

Administrator
Medewerker
Vanmorgen bereikte ons het trieste bericht dat er bij Pirotecnia Ricardo Caballer een ontploffing / explosie plaats gevonden in 1 van de fabriekshuisjes waarbij 1 van de werknemers is overleden.Vanwege deze gebeurtenis word er vooraf aan de mascleta van vanmiddag geen muziek afgespeeld en zal er om 14uur 1 minuut stilte zijn.
 

Mr_Mascleta

Registered User
Vanmorgen bereikte ons het trieste bericht dat er bij Pirotecnia Ricardo Caballer een ontploffing / explosie plaats gevonden in 1 van de fabriekshuisjes waarbij 1 van de werknemers is overleden.Vanwege deze gebeurtenis word er vooraf aan de mascleta van vanmiddag geen muziek afgespeeld en zal er om 14uur 1 minuut stilte zijn.

Fue una explosion en una caseta donde producen las pastillas de color. La victima se llama Raul. Stjezusmina man ik heb zitten janken dat ik hoorde van...
 

Mr_Mascleta

Registered User
Dag 12 "PIROTECNIA HERMANOS FERRANDEZ".

Alvorens te schrijven werd ik ook op de hoogte gebracht van het verschrikkelijke nieuws dat bij een ongeluk een medewerker tijdens een explosie om het leven is gekomen bi Ricasa. Ongeloof maken zich meester bij een ieder die betrokken is bij Ricasa.

De naam van de huidige firma is ontstaan in 2009, maar de oorsprong gaat terug naar 1892. De huidige naam heeft betrekking op de samenstelling van de broers; Antonio, Leopoldo, maar ook hun zus Josefina Ferrández Peñalver heeft direct betrekking op de firma.
Eerder was het bedrijf onder naam : Pirotecnia Antonio Ferrández Felices S.A. actief in binnen en buitenland.
Naast Valencia is deze firma nagenoeg jaarlijks te vinden op "La Plaza de Luceros"in Alicante tijdens de feesten "Hoqueras".

"INICIO"....

Wat mij direct opviel, niet traditioneel met de "tracas Valenciana" de Inicio laten ontbranden! Jammer, want het maakt het ook meteen anders de aanvang, plotsklaps direct na de laatste "trueno de aviso"voor publiek bam aanvangen, nee dit is te abrupt.
Het eerste deel van de inicio werd ingezet door vanaf 2-3-6 posities te schieten met o.a "golpes de silbadores"en "volcanadas verdes" Daarna ging men verder met het inzetten vanaf 7 posities en in "sequencias" en oplopend naar 21 posities in "redondo" oftwel rondom het hele plein, met o.a "Golpes de truenos de aviso"maar ook "serpentinas" werd geschoten vanaf 6 posities a dos lados en ook de "silbadores"ook vanaf diverse posities rondom het plein.
In elk deel werd er onder "truenos electricos-digitalizades"geschoten.
Ik vond persoonlijk dit deel niet heel rijk aan. Ietwat gebrekkig ook en ook niet de climax naar de sluiting. De sluiting en dus de overgang naar de eerste retencion was vreemd, want de slagen van de truenos de aviso was er en direct over gaan naar.......................dus die ware sluiting was er niet.

"CUERPO MASCLETA".

Kan ik kort over zijn. Het midedendeel was er met zijn retenciones en zijn "fuegos acompanamientos" oke te noemen. In zijn 1ste en de 3e retencion was het geheel compleet te noemen. Niet helemaal vond ik het kloppen omdat het leek dat "el terrestre" te dominant was waardoor "las serpentinas" niet echt samen gingen met "fuego terrestre". Ook een puntje vond ik de duur van het middendeel, dit klopte wel en met een tijdsduur van 3.10min was het ook niet te snel.
De laatste retencion was oke, met zijn "aceleracion"was goed. De overgang naar de terremoto vond ik ietwat te bruusk.

"TERREMOTO Y FINAL".

De terremoto werd ingezet na de laatste explosies van retencion 5, wat ik daarbij opmerkte dat de terremoto in "dos parades"en ook vrij snel door werd gepakt. Ik miste daarbij de mooie tres tiempos waarbij de een sterker is als de ander, met ander woorden, subtiel aanvangen en in drie tempo's de kracht voelen en ervaren en horen. De laatste tiempo met zijn ramales waren er 16 en ten opzichte van de eerste 8 mwah...............maar goed is een keuze.
Einde van de terremoto was te horen de stilte die viel en daarbij een moment van "killing" want hier is de mascleta verknal ook.

De "Bombardeo" welk helemaal niet tot zijn recht kwam omen door de eerste fluiters te horen en daarbij na een te lange stilte vond ik al met al zwak. Niet de doorzetting ( hoe deze ook is van de terremoto) en ook niet de pure vorm van bij de "SUBIDA". Daarnaast miste ik ook het harmonieuze.
Als "Rubrica"en dus toevoeging werd gekozen om vanaf 20 posities en in "redondo" te schieten met o.a "golpes de truenos" ---" volcanadas de color" en ook en "sequencias " of "recorridos" -- de "truenos electronicos digitalizades"...met zijn laatste 3 slagen rondom.

Een mascleta die mij niet heeft kunnen pakken, ik miste bijv in de inicio, cuerpo en terremoto de climax en daarbij de mooie ontwikkeling in deze delen.
 
Bovenaan