Opening Vuurwerkmuseum December 2005

Moontan

Moderator
Medewerker
Een topic van 14 jaar geleden, leuk om weer eens door te lezen, veel FPM leden uit een grijs verleden zie je weer voorbij komen in dit topic. Voor toen was het museum in de Koopjeshal Tilburg een uniek gebeuren, een live museum met jaren 70/80 dummy's dat was iets compleet nieuws in die tijd. Links naar media kloppen niet meer, voor beeld, zie deze links.:

Foto's op VWM

Video van Nick: vimeo.com/416762328

Fantastisch om weer terug te zien. Fijn dat het Vuurwerkmuseum er is. Zo kunnen we blijvend genieten van al het vuurwerk wat we vroeger als kleine jongen hebben afgestoken. Ik hoop van harte dat er ergens in de komende jaren weer een meeting gehouden gaat worden.
 

roelz

Registered User
Jep, vanaf nu is elke astronaut, rotje en vuurpijl een museumstuk, de Nederlandse dan; deze artikelen komen vanaf heden gewoon weer uit het buitenland, je weet wel; zoals vroegâh met strijkers.. Het aantal verzamelaars neemt enorm toe, ook jongeren (of eigenlijk júist jongeren) gaan vuurwerkjes verzamelen. (het zijn niet meer alleen 50 plussers met jeugdsentiment :)). Als je in deze groep 'vuurwerk door de jaren heen' rondstruint zie je dat pakjes astronauten van een paar jaar geleden al zorgvuldig bewaard worden en worden geruild om de collectie uit te breiden.
 

Baron van lunt zu sas

Registered User
Het is een soort ruilbeurs waar ik nog niet alles van snap maar ik heb nu een vuurpijlcollectie die ik eigenlijk ook wel wil blijven uitbreiden. Het is nooit compleet, gelukkig.
Ik ben benieuwd hoe die zoldervondsten werken.
 
Bovenaan