Ook in Duitsland dreigt een vuurwerkverbod

Moontan

Moderator
Medewerker
Ook in Duitsland dreigt een vuurwerkverbod

BERLIJN - In Duitsland wordt er druk gesproken over een vuurwerkverbod. Duitse deelstaten zijn het onderling niet met elkaar eens over een verbod, maar bondskanselier Merkel beslist aanstaande woensdag of het verbod er komt."Net als mijn collega’s het verbod in Nederland niks vinden, vind ik een verbod in Duitsland niks", reageert Hayo Wolff, vuurwerkhandelaar in Duitsland. In Nederland staat het vuurwerkverbod voor 2020 al vast, maar nu wordt ook in Duitsland gesproken over een verbod.

Met name de Groene partijen spreken zich uit voor een verbod, omdat het vuurwerk schadelijk zou zijn voor het milieu. Daarnaast zou een verbod op vuurwerk de Duitse zorg moeten ontlasten. Maar de Duitse deelstaten zijn het onderling niet met elkaar eens over een verbod.

"In Duitsland beslist uiteindelijk de Bondsregering over een verbod, maar wat ik weet is dat bijvoorbeeld Noordrijn-Westfalen tegen zo’n verbod is", vertelt de Duitse vuurwerkverkoper.

Duidelijkheid over een vuurwerkverbod in Duitsland komt woensdag 25 november. De Duitse bondskanselier Merkel komt dan met een uitspraak over het vuurwerk. "Alles is opgezet en staat klaar voor de verkoop, maar het is dus afwachten wat er woensdag gezegd gaat worden", aldus Wolff.

 

maartenvincent

Registered User
Moet je voorstellen welke gevolgen dit kan hebben...
Nu is er nog een kleine kans dat nederland zijn vuurwerk in Duitsland kan stallen.
Maar als het daar verboden wordt zitten ze ook met enorme voorraden die ze ergens kwijt moeten. Hoe moet het dan met ons vuurwerk?
 

Puur

Registered User
kan het me eigen wel voorstellen dat ze hier over nadenken.
moet je niet aan denken dat al die gekke nederlanders de grens overkomen...duitsland heeft dan gelijk 2keer zoveel inwoners:)
 

Schuim

Registered User
Pfff, sensatie media, aan alle kanten word er tegengas gegeven in Duitsland, en word het ook goed gedaan, door hele grote partijen.
Maar nee, de Nederlandse media maakt er weer een sensationeel stuk van zoals ze dat hier ook al jaren hebben geroepen.
 
Bovenaan