Ook geen Lokaal Afsteekverbod in Wijchen!

gizmo75

Registered User
7272279.jpg

Geen lokaal vuurwerkverbod in Wijchen

WIJCHEN - In Wijchen geldt komende jaarwisseling geen vuurwerkverbod, tenzij dit landelijk ingevoerd wordt. Dit in tegenstelling tot buurgemeenten Nijmegen en Heumen, die wél zelf een permanent vuurwerkverbod hebben ingevoerd. Afgelopen jaarwisseling gold er een tijdelijk landelijk vuurwerkverbod in verband met corona. Er werd toen alsnog daar een aantal mensen vuurwerk afgestoken en voor meer geld schade veroorzaakt in de gemeente Wijchen.

Wel kopen, niet afsteken
De meerderheid van de gemeenteraad is geen voorstander van een lokaal vuurwerkverbod in Wijchen. Ook het college volgt liever het landelijk beleid wat betreft vuurwerk. “Wat voor ons meespeelt, is dat je dan lokaal vuurwerk afsteken verbiedt, terwijl de verkoop van vuurwerk niet verboden is”, zegt wethouder Paul Loermans (Kernachtig Wijchen). “Dan maak je het wel erg ingewikkeld. Daarom is het beter om het landelijke beleid te volgen.”

“Gevolgen overlast groot”
Voor D66 is de keuze om niet te gaan voor een lokaal vuurwerkverbod een teleurstelling. “De gevolgen van vuurwerkoverlast zijn groot”, zegt D66-commissielid Guus Reichgelt. “Huisdieren en veel mensen ervaren wekenlang stress en durven niet naar buiten. Naast veel lichamelijk letsel is sprake van enorme milieuvervuiling, zowel op het gebied van fijnstof, als het vuil dat op straat achterblijft na het afsteken van vuurwerk. Wij maken ons zorgen dat de overlast in Wijchen juist daardoor groter wordt. Wel zou D66 als alternatief een professionele vuur- of lichtshow willen.”

Bron: https://www.rn7.nl/10368-geen-lokaal-vuurwerkverbod-in-wijchen
 

roelz

Registered User
Heel goed nieuws! Ben benieuwd wat er echt achter zit; Met veel bombarie kondigden al die dorps politici een verbod aan, nu komen ze (op een enkele gemeente na) er stilletjes op terug.
 

Schuim

Registered User
Heel goed nieuws! Ben benieuwd wat er echt achter zit; Met veel bombarie kondigden al die dorps politici een verbod aan, nu komen ze (op een enkele gemeente na) er stilletjes op terug.
Volgens mij word het gewoon standaard met veel bombarie in de media gegooid, en beginnen de egootjes lekker te groeien.
Meneer van de D66 komt ook gewoon met het lijstje standaard punten aan zetten.
Als die nou is met een goed plan om te voorkomen hoe die niet alleen de verkoop in eigen dorp en buurdorpen, maar ook de supermarkten over de grens van enkele luttele kilometers verder op. Dan zou het misschien nog ergens op slaan.
Nu blijkt het gewoon weer de zoveelste azijnzeiker te zijn die vind dat die ergens last van moet hebben. ;)
 

Onze Partners

Bovenaan