No plastic fantastic

Baron van lunt zu sas

Registered User
http://www.leslivuurwerk.nl/de-strijd-tegen-plastic-in-de-vuurwerk-wereld/

De strijd tegen plastic in de vuurwerk wereld
Lesli Vuurwerk, Lichtenvoorde, 15-7-2019
Al jaren zijn wij bezig met het selecteren van de beste producten voor onze liefhebbers en alle andere oud en nieuw vierders. Dit doen wij altijd met de grootste zorg voor ons product waarbij we altijd een kritisch oog voor detail hebben.
We weten allemaal dat sinds de laatste jaren er bij velen steeds meer bewustwording is over de wereld waar we in leven. Hier moeten we zuinig op zijn. Wij als Lesli Vuurwerk kunnen en willen hierin niet achter blijven en zijn daarom al een aantal jaren bezig met het zoeken naar alternatieven voor bijvoorbeeld het gebruik van plastic in ons vuurwerk. Wij vinden dat ook in onze industrie gekeken moet worden naar de beste alternatieven.
Vanaf dit jaar zullen wij dit proces ook zichtbaar voor de buitenwereld gaan inzetten en dat ziet er als volgt uit:
Alle producten die plastic bevatten dat uitsluitend bedoeld is ter verfraaiing van het artikel zullen permanent uit productie worden gehaald. De huidige voorraad van de artikelen zal nog worden uitverkocht maar daarna nemen we voorgoed afscheid van het ‘decoratieve’ plastic. Dit is simpelweg niet meer van deze tijd en ook geen werkwijze waar wij nog langer achter staan als mens maar ook zeker niet als bedrijf zijnde.
Daarnaast stoppen wij per direct met het produceren van fluitartikelen met kleine plastic raketjes. Deze raketjes komen vaak in de natuur terecht en zijn lastig op te ruimen. Dit zal niet alleen directe invloed hebben op ons plastic gebruik, maar ook op het welzijn van de dieren.
Voor ons volledige assortiment geldt dat, waar we kunnen, de verpakkingen drastisch worden aangepast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verpakken in karton in plaats van plastic. Dit is een duidelijk onderdeel dat nog volop in ontwikkeling is. We hebben hier al grote stappen in gezet maar ons doel is om dit in de toekomst zo volledig mogelijk door te voeren.
Wat voor de consument dit jaar misschien nog wel het meest zichtbaar zal zijn is dat de plastic laag op al onze cakes vervangen wordt door dun papier. Ook hiervoor geldt dat we de huidige voorraad nog wel uitverkopen.
Kortom: allerlei zaken die direct kunnen zorgen voor de mindering van het gebruik van plastic pakken we zo drastisch en volledig mogelijk aan. Dit is een proces waar wij bij Lesli Vuurwerk erg veel tijd en aandacht aan besteden.
Vuurwerk is een traditie, vuurwerk is feest, vuurwerk is voor iedereen en vuurwerk is in ontwikkeling.
Wij danken u voor het lezen van dit artikel.
Heeft u suggesties voor de verbetering van onze producten? Laat u het ons dan weten.
 

heartworm

FPM Kalender Beheer
Medewerker
Baron,

De meeste soorten biodegradeerbare kunststoffen zijn dat alleen op industriele schaal. (gescheiden ingeleverd en in industriele processen gecomposteerd)
Natuurlijk afbreekbaar of thuis-composteerbaar is veel ingewikkelder en duurder bovendien. Geen optie dus helaas.
 

GMP82

Bronzen Member
Gaan die irritante plastic lont beschermers op pijlen er dan ook uit?
 
Laatst bewerkt:

rodepo

Registered User
Waarom gaan die fluit potten eruit. Waarom word er niet gekozen voor kartonnen buisjes of iets dergelijk.
 

GMP82

Bronzen Member
In hoeverre zitten er ook van die plastic buisjes in een return of the Phoenix oid?

Die fluitbakken met rijtjes zwarte hulzen kocht ik al een tijdje niet meer, al is het wel een zeer herkenbaar (en populair) product.
Benieuwd of er nog innovatieve alternatieven voor komen.
 

roelz

Registered User
Fluitcakes met kartonnen fluitraketjes zijn niet nieuw, in Duitsland al eens gezien. Ook wel eens pijlpunten gezien van het soort 'papierspul' waar eierdozen van gemaakt zijn en crackling ballen zonder plastic bolletjes. Goed initiatief trouwens.
 

Schuim

Registered User
Die kleine plastic schijt pijltjes kom ik ook het hele jaar door tegen rond om mn woning. Mn buurjongen is nog al gek op die battarijen.
En dat terwijl er prima cakes zijn waar ze niet meer in gebruikt worden.
Echter komt er dan wel weer een kartonnen tube met eindstop voor terug, gezien het raketje dit zelf al is.
 

vonk

FPM Moderator
Medewerker
Prima toch!

Nou hopen dat de linkse partijen dit ook eens oppakken ipv alles maar aan te grijpen om verboden in het land te krijgen.
 

Michel_G

FPM Content Poster
Medewerker
Die fluitbatterijen met plastic pijltjes ben ik al jaren geleden mee gestopt, bewust omdat ik al die plastic troep zat was. Jaren later kwam ik al die plastic hulsen nog overal tegen. Ondanks dat ik zo'n lekkere chaosbak af en toe echt wel leuk vond, was dat meer dan genoeg reden voor mij om ze te laten staan.

Er zijn inderdaad al meerdere (iets groter kaliber) fluitbakken met kartonnen hulsen op de markt. En als je kijkt wat bijvoorbeeld ABA aan volume uit o.a. de Ratter patronen kan halen, zijn er zat opties om daar ook nog een keer een goed blok mee te maken! (In single shots zijn ze er immers al!)
 

Baron van lunt zu sas

Registered User
Ik geef dit topic effe een bump, iemand nog een aanvulling?
Bioplastic vind ikzelf nog steeds een reële optie, de onderdelen van pijlen belanden in de omgeving en als het niet opgeruimd wordt dan breekt het vanzelf af, dus het hoeft niet grootschalig verzameld te worden.
 

bridge

Member
In hoeverre zitten er ook van die plastic buisjes in een return of the Phoenix oid?

Die fluitbakken met rijtjes zwarte hulzen kocht ik al een tijdje niet meer, al is het wel een zeer herkenbaar (en populair) product.
Benieuwd of er nog innovatieve alternatieven voor komen.
daar zitten hele stevige meestal grijze plastic buizen in! Die kan je jaren later nog tegen komen als je de tuin eens gaat snoeien of iets van dien aard. Zo kwam ik laatst zelfs nog amazing yellowcaps tegen uit 2008. Amazing!
 

roelz

Registered User
Heel goed initiatief, hoop dat andere NL importeurs snel volgen. Ik heb ergens gezien dat het Duitse merk Nico ook met kartonnen pijlpunten experimenteerd of al gebruikt in de nieuwe collectie. Weet alleen niet waar anders een link, uiteraard. Plastic pijlpunten en lontbescherm kokertjes; het nieuwe verzamel item, ook die worden nostalgie binnen nu en een paar jaar.. :D(y)
 

bridge

Member
Ik heb ergens gezien dat het Duitse merk Nico ook met kartonnen pijlpunten experimenteerd en/of al op de markt gaat brengen. Weet alleen niet waar anders een link.. uiteraard. Plastic pijlpunten en bescherm kokertjes; het nieuwe verzamel item, ook die worden nostalgie.. :D(y)


ik zal eens gaan graven in de tuin dan. wie weet vind ik in de pleistoceenlaag wel een oud plastic pijlpuntje van de sattelite killer, wie kent hem nog?
 
Bovenaan