• Freakpyromaniacs Copyrights

    -Nederlands De auteursrechten van teksten (exclusief door bezoekers geposte teksten op het forum) en beeld- en/of filmmateriaal (exclusief door derden ingezonden beeld- en/of filmmateriaal) op deze website liggen bij Freakpyromaniacs. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, fotokopie of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Freakpyromaniacs.

    -English The copyright of all texts (excluding texts from visitors on the forums) and (motion) pictures (excluding those provided to Freakpyromaniacs by third parties) lies with Freakpyromaniacs. No part of this website may be reproduced transmitted or utilized in any form or by any means, internet, photocopying or otherwise without written permission of Freakpyromaniacs.

[Movie] Jupiter - Argentinia

Tony

Administrator
Medewerker
De laatste show van Nuits de feu editie 2008 werd geschoten door Fuegos Jupiter uit Argentinië. Na veel gehoord te hebben over dit bedrijf waren we erg benieuwd. Ze hebben immers ook vaak de top 3 gehaald bij diverse grote festivals en zelfs een keer de 1ste plaats op het wereldkampioenschap in Montreal wat volgens vele de beste vuurwerk festival te wereld is.

De show van Jupiter was voor mij de beste die ik gezien heb op nuits de feu 2008 (Competitie dagen). Ze beginnen heel rustig en gaan daarna als een topper door. Elk stukje die ze uitvoeren is goed en de effecten zijn erg mooi. Zo vind ik de crysanthum to red blinker bommen op 1 minuut 50 erg mooi. Deze worden netjes gecombineerd met dezelfde red blinkers maar dan als mines aan de onderkant.Ook het stuk hierna met de groene blinkers is erg mooi. De bommen komen dan niet heel erg hoog de blinkers blijven wel erg lang branden en komen zelfs tot aan de grond. Wat er daarna gebeurt is denk ik weinig mensen opgevallen. Er worden wat Italiaanse shells in shells geschoten met de kleuren van Frankrijk. Al is het wit niet wit de bedoeling was het wel en het ziet er netjes uit. Een paar seconden later doen ze dit over op de grond met mines in de kleuren rood, wit en blauw. Goed opletten want het gaat behoorlijk snel.

Dit hele stuk is gewoon perfect getimed. Stutatas die op tijd knallen en dan de seconde fonteinen gecombineerd met de mines zit goed in elkaar. En door de timing van de bommen weten deze mensen waarmee ze schieten. Ken de product waarmee je werkt! Een belangrijk gegeven voor pyromusicals.Hierna krijgen we de 2 minuten vuurwerk te zien zonder muziek. Dit is netjes gedaan. Ze hebben een soort ramen gecreëerd waarin ze spelen met fonteinen. Het was in ieder geval niet saai om te zien en weer heb ik het idee dat dit soort dingen het publiek niet warm kunnen krijgen. Direct erachteraan krijgen we mooie bommen te zien waarvan ik vermoed dat er een aantal bij Pirotecnia Igual vandaan komen en dan praat ik uiteraard over de bommen met bekende gouden kamuro tails.

Ze vervolgen met een mooi Frans muzieknummer waar er weer mooie vuurwerk op word geschoten. Er word niet alleen mooi vuurwerk op geschoten maar ook weer goed. En eindelijk zien we dan daar de enige echte horse tails op 7 minuut 14. Helaas worden ze maar weinig geschoten tijdens shows maar nu gelukkig wel. Ik stond Super te genieten van dit thema. WAUW!Als je denkt dat je dan alles gehad heb komen er ineens een paar bekende tonen voorbij. De Argentijnen lieten de kans niet onbenut om ook een stuk muziek uit eigen land mee te nemen en wat voor een stuk muziek. Het bekende nummer van Carl Kraayenhof die hij speelde tijdens het trouwen van Willem Alexander en Maxima. Zou het vuurwerk ook hierbij weer mooi zijn?

Natuurlijk is ook hier het vuurwerk weer erg goed gekozen. We zien zelfs een super groene blinkers vertraagd naar beneden komen. Ik kon geen parachute ontdekken aan de bovenkant dus er zal iets anders zijn waardoor ze zo rustig naar beneden komen. En dan ook nog eens timing:blink1:Eigenlijk wilde ik een pagina of 3 geleden al stoppen met schrijven over deze show maar om de 1 of andere reden lukt me dat niet echt. Het volgende nummer begint met bommen :nuts: die ik persoonlijk erg mooi vind. Ze hebben iets weg van de Italiaanse Bomba di Farfalla maar ik vind ze een stuk strakker! Hierna zien we een soort brocade spider met blinker pistil en brocade pistl ringen die ook weer erg mooi zijn.

Het volgende thema opent ook weer met bommen die wij nog nooit gezien hadden. We konden allemaal de half om half peony's maar hier zagen we peony's ? met blokken in de kleuren rood, groen, blauw. Ze zijn nog niet perfect maar wij vonden ze in ieder geval verrassend.Naar de finale toe zien we alleen maar mooie bommen voorbij komen en de finale zelf bestaat uit zeer veel goud wat over de gehele breedte in bommen en mines word geschoten. Ik denk dat het voor mij de grootste gouden finale ooit was. Een geweldig einde van een geweldige show.

Uiteraard kan iemand anders daar anders over denken en wij zien dat graag terug in een reply op deze show. Laat weten wat je ervan denkt! Voor mij was Jupiter de nummer 1.


File: wmv
Size: 266Mb
Direkte link - http://www.vimeo.com/3121693
Duration: 15.25
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Dennis010

Registered User
Re: [Movie] Jupiter - Argentinie

waar moet ik beginnen...:nuts:
de horsetails tot aan de grond, de fantastische blinker shells, de enorme tourbillions, de waanzinnige meerslagen, de van kleur veranderende blinkers op de maat van de muziek... hoe perfect kan iets zijn...ik heb met open mond zitten genieten, en had aan het eind van deze show een brok in mn keel.
dit was voor mij dus de absolute nr1 van nuits de feu.
ik dacht ook dat ze de publieksprijs hadden gewonnen, vanwege de zware overwinning bij de aplaudimeter (116 db). maar dit zal wel van nog meer factoren hebben afgehangen.
ik kan niet anders zeggen als super!!!
 

Kobajo

FPM Filmer
Re: [Movie] Jupiter - Argentinie

ik dacht ook dat ze de publieksprijs hadden gewonnen, vanwege de zware overwinning bij de aplaudimeter (116 db). maar dit zal wel van nog meer factoren hebben afgehangen.
ik kan niet anders zeggen als super!!!
Ze hebben de publieksprijs, webprijs en een speciale prjs van de jury gewonnen.

Zoals ik al in een eerder verslag meldde is voor mij DE show van NDF 2008.
De muziek en effecten zijn zorgvuldig bij elkaar gezocht. De timing is nagoeg spot on en het totaal plaatje klopt gewoon.
 

Dennis010

Registered User
Re: [Movie] Jupiter - Argentinie

Ze hebben de publieksprijs, webprijs en een speciale prjs van de jury gewonnen.
:embarrest: dat krijg je dus als je frans niet helemaal 100% is :embarrest:
ik had toch echt iets anders uit het verhaal gehaald wat over de speakers werd verteld...
dan kan ik niet anders zeggen als een volmondig "TERECHT"
deze show was het gewoon helemaal.
 

Moontan

Moderator
Medewerker
Re: [Movie] Jupiter - Argentinie

Deze show had voor mij persoonlijk goud verdiend.
Ik vind het de beste van Nuits de Feu 2008
Een perfecte balans tussen muziek en vuurwerk.
Zorgvuldig gekozen effecten waarvan inderdaad de horsetails oogverblindend mooi zijn.
Veel tangomuziek maar dat hoort natuurlijk bij de Argentijnse cultuur
De finale is fantastisch met zoveel goud.
Topper deze show
 

USRRobiwan

Registered User
woow, absoluut een terechte winaar! Wat een prachtige bommen schieten die argentijnen naar boven en inderdaad items die ik nog nooit had gezien tot nu toe. En die horsetails hoe lang kunnen ze worden? Nou tot de bodem dus!
 
Bovenaan