• Freakpyromaniacs Copyrights

    -Nederlands De auteursrechten van teksten (exclusief door bezoekers geposte teksten op het forum) en beeld- en/of filmmateriaal (exclusief door derden ingezonden beeld- en/of filmmateriaal) op deze website liggen bij Freakpyromaniacs. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, fotokopie of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Freakpyromaniacs.

    -English The copyright of all texts (excluding texts from visitors on the forums) and (motion) pictures (excluding those provided to Freakpyromaniacs by third parties) lies with Freakpyromaniacs. No part of this website may be reproduced transmitted or utilized in any form or by any means, internet, photocopying or otherwise without written permission of Freakpyromaniacs.

[Movie] Jacques Couterier - France

Tony

Administrator
Medewerker
Eindelijk was het dan weer zover. Nuits de Feu 2008 ging eindelijk van start. Na 2 jaar wachten kregen we op de eerste avond 3 bedrijven te zien die op de editie van 2006 hun kunsten al hadden vertoond. Deze 3 bedrijven doen niet mee aan de competitie die gehouden is op 13 en 14 Juni.

Jacques couterier mocht aftrappen en ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin niet echt hoop had op een voor mijn smaak mooie show. Ik vind dat de Franse bedrijven vaak heel erg rustig schieten. Wel mooi maar slaapverwekkend. Nou ik moet daar nu toch van terug komen. Ik heb namelijk 1 van de betere shows gezien geschoten op deze 3 dagen van het festival.

Er word veel gesproken tussen de thema’s door. Op zich is dit niet erg maar als je de Franse taal niet machtig bent is het nogal vervelend. Het klonk in ieder geval allemaal erg liefdevol en volgens mij ging het over onze planeet maar ik kan me dus ook totaal vergissen.De show bezit een aantal leuke themas waaronder het tweede muziek stuk waar een flink aantal Italiaanse bommen worden geschoten. Een genot om naar te kijken. Helaas verpest zoals altijd de rook de grond effecten zoals cometen en mines die laag geschoten worden. Het is een blijft een probleem bij dit festival. Dit thema word mooi en wederom goed getimed afgesloten met 3 prachtige Bombe a Farfalla bommen (Italiaans).Een zeer mooi stuk in de show is het gouden thema. Waar over de gehele breedte gouden mines worden geschoten die als waren zorgen voor een gouden muur met daarboven gouden brocade bommen. Op beeld zie je het goud van de bommen niet heel erg goed maar dat komt waarschijnlijk omdat het behoorlijk dun was.

Ook hebben wij iets nieuws gezien in deze show. In plaats van lampionen die naar beneden komen hebben ze hier gebruik gemaakt van ballonnen die naar boven vliegen met daaronder een silveren staart. De ballonnen vliegen mooi rustig weg en passen heel erg goed bij de muziek. Bekijk dit stukje vanaf 10 minuten. Het is misschien niet nieuw of erg moeilijk maar ik vond het erg mooi om te zien. Persoonlijk vind ik dat een stuk als dit in een pyromusical hoort. De ballonnen, single shot tails, falling leafs erg mooi!Na dit stuk breekt werkelijk de hel los. Muziek waar de meeste kinderen angstig van zouden worden gecombineerd met rode kleuren, goud en schele fluiters. Ik weet niet of er zover nagedacht is maar de “Bengaal bommen” die Vincente Caballer in Valencia gebruikte komen hier goed naar voren. Door de rookontwikkeling word de kleur erg versterkt. Het thema word afgesloten met een Tsunami aan rode kleuren. Misschien is dit wel een leuk idee voor Nijmegen (Vandaag is rood de kleur van jou lippen!!).

De laatste twee minuten word door de winnaar van het Lui Yang festival 2007 alles uit de kast getrokken. Diverse effecten komen voorbij in deze finale die te groot is om echt te volgen. Het einde van een fantastische opening show waar ik erg van genoten heb.

Ik hoop dat jullie dat ook doen!

File: wmv
Size: 284Mb
Direkte link:http://www.vimeo.com/3241863
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Moontan

Moderator
Medewerker
Re: [Movies] Jacques Couterier - France

Geweldige binnenkomer deze 1e film van jullie van Nuits de feu 2008
Schitterende filmopname waarvoor mijn dank.
De gehele show verdient een hoog cijfer. Een perfecte opbouw in diverse thema,s, het Frans gesprokene draagt zeker bij tot de show, ook al snap ik er geen woord van.
De muziek is goed, mooi en vrolijk.
En het vuurwerk kent vele schoonheden. Wat Toon al memoreerde, het stuk tussen minuut 10.00 en 11.30 met de zilveren balloon,s gevolgd door de falling leave,s in combi met de prachtig begeleidende muziek op de achtergrond is een lust voor het oog.
Ook mooi zijn de Italiaanse bommen en de gouden wall,s.
Bedankt Toon voor je verhelderende toelichting
Topper deze show.
 

Dennis010

Registered User
Re: [Movies] Jacques Couterier - France

een zeer mooie film en show om terug te zien. ik vond deze show qua opbouw erg goed in elkaar zitten. mooie shells, goed getimed, en een spetterende finale.
het verhaaltje wat er verteld word is in de eerste persoon.
"je suis la terre"= ik ben de aarde. dit komt door de hele show steeds terug.
in het begin heeft de stem het over "het blauw van de zee" en "het groen van de aarde" (bleu de la mere, vert de la terre)
vanaf 4.00 praat hij over de bloemen "je parle de les fleurs"
bij ongeveer 5.30 gaat het over de zon. "je suis le soleil" ( ik ben de zon) en over de verlichting van de bloemen door de zon "le illumination des fleurs"
vanaf 9.30 met de kinderstem gaat het ineens over het witte paard van maria (??)
"le cheval blanche de maria" en verder kan ik nog stukjes ontdekken over het hart (le couer) en de liefde.. veel verder kom ik niet met mn vrije vertaling, dus hang me er niet aan op :wondering:
erg gaaf om de show terug te zien. bedankt voor alle moeite en tijd die jullie nemen om dit voor iedereen hier online te krijgen.
superb... om het op zn frans te houden :bigsmile:
 

reflections

Registered User
Re: [Movies] Jacques Couterier - France

Nice show.... Too many candles and cakes... but they matched the music well.. What are those flying things 10:20 of the video?? those were wonderful.. I've never seen anything like that before haha! :D The finale was also great...
 

Dennis010

Registered User
Re: [Movies] Jacques Couterier - France

What are those flying things 10:20 of the video?? those were wonderful.. I've never seen anything like that before haha! :D
those are helium filled baloons, with fireworks attached to them.
don't know the exact name of the effect of the fireworks
 

Studata68

Registered User
One of the most original display with the Austrians!

Too bad they have chosen not truly adhere to the theme and the show was a little linear ...

The ideas (such as balloons, trees, ramps ...) were very good, the timing of the new Firing System Vegaelec was very interesting ...

A very good show, with nice nuances and beautiful sequences full of emotion (pity that the products were a lot of smoke) and that the display sometimes lacked a bit of pace (repetitive)

But the final has caught the level, it was really a great show!

I've not separate the 3 candidates this evening, I would have opted for a display mixing 3 styles of these 3 competitors (which would have given me a perfect display!)
 

NLsandman

Registered User
Een hele mooie show met een hoog tempo wat je van fransen inderdaad niet gewent bent.
Dat stuk waar het echt los barste dat is echt kicken, ik ben namelijk gek van de matrix en ben tot nu toe nog maar 1 show tegen gekomen waar ze de muziek van de matrix neodammerung in gebruikten.
Als ze ook nog alles in dat stuk in het groen hadden gedaan was het helemaal mooi geweest.

http://ca.youtube.com/watch?v=EldBbtV3PV0&feature=related
 
Bovenaan