• Freakpyromaniacs Copyrights

    -Nederlands De auteursrechten van teksten (exclusief door bezoekers geposte teksten op het forum) en beeld- en/of filmmateriaal (exclusief door derden ingezonden beeld- en/of filmmateriaal) op deze website liggen bij Freakpyromaniacs. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, fotokopie of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Freakpyromaniacs.

    -English The copyright of all texts (excluding texts from visitors on the forums) and (motion) pictures (excluding those provided to Freakpyromaniacs by third parties) lies with Freakpyromaniacs. No part of this website may be reproduced transmitted or utilized in any form or by any means, internet, photocopying or otherwise without written permission of Freakpyromaniacs.

[Movie] First Class Pyro Events (D)

Tony

Administrator
Medewerker
Bedrijf: First Class Pyro Events
Land: Duitsland
Datum: 09/07/2008
Ontwerp show: Stefan Falkenau
Website: www.first-class-pyro-events.de


De opbouw
Voor het eerst zal ik First Class Pyro Events uit Duitsland aan het werk zien. Het is voor hun ook de eerste keer dat ze op Tarragona staan en de eerste keer dat ze mee doen aan een competitie. Toen ik op de opbouw kwam was ik aangenaam verast. Ik zag diverse goede merken voorbij komen zoals Nico Feuerwerk (Duitsland, Zaragozana Pirotecnia (Spanje) en Jorge Fireworks (Polen). De meeste bedrijven die hier schieten produceren ook zelf en om dan hun producten te zien is leuk maar een verzameling producten van genoemde bedrijven is ook zeker niet verkeerd.

DSC_3498.jpg


De bouwers hadden veel plezier in hun werk. Ik kan dat ook begrijpen. Voor de eerste keer op een groot festival schieten als Tarragona is niet niks en zenuwslopend maar ook erg leuk en je zag dat de mannen en vrouwen er allemaal erg veel zin in hadden en dat hebben we terug gezien in de show.


De show
De show was erg leuk om te zien. En helemaal niet verkeerd geschoten. Er zijn wel wat foutjes gemaakt maar ze waren niet storend en ik kan alleen maar zeggen proficiat voor het schieten van zo een show als je voor de eerste keer ergens aan mee doet. Laten we niet vergeten dat het bedrijf pas een paar jaar bestaat waardoor we niet kunnen spreken van tientallen jaren ervaring.

Ze beginnen de show erg goed met zoals eerder besproken veel salutes waar de Spanjolen erg van houden. Deze worden gecombineerd met rode bengalen, screamer mines en grote rode blinker bommen. Daarna krijgen we een serie bommen waar ik er graag meer van had gezien maar direct erna word er over gegaan naar golden crysanthum with green blinker pistils over gegaan en dan valt het heel even stil. Ik kreeg het idee dat dit geen pauze was die ze wilden hebben.

DSC_3712.jpg


Een aantal stukken in de show waar alleen cakes worden gebruikt vind ik tamelijk saai. Zoiets kan bijna niet bij dit soort grote shows. Vooral niet als de cakes ook nog eens geluidloos zijn. Dit is 1 van de kleine foutjes die je tegenkomt in de show maar het zijn wel foutjes die punten kosten.

Vanaf 4 minuut 50 waar je ook een baby constant door de show (precies voor me mic) hoort huilen zien we een paar bommen tevoorschijn komen die openen met een giga flits. Je word er zelfs even door verblind maar het was wel apart om dit een keer te zien. Daarna zien we een serie half colour peony's die voor mij te snel worden geschoten. Hierdoor gaat het effect verloren.

Verderop in de show komen we ook nog wat andere leuke beelden tegen zoals het beeld met Tourbellions, Dragon eggs en het Falling Leafs beeld.

DSC_3644.jpg


De finale van de show begint er goed. Voor mij persoonlijk zelfs erg mooi maar helaas zet het niet helemaal door. Op een gegeven moment zien we nog wel salutes beneden maar geen enkele bom erboven waarna de boel weer aansluit en afgerond word. Of dit zo hoorde weet ik niet ik verwacht het eigenlijk niet. Hoe dan ook als ze de paar kleine fouten eruit halen en stukjes verbeteren zien we in de toekomst top shows van dit bedrijf.

Ik hoop ze nog eens tegen te komen op een festival want ondanks dat het niet helemaal goed was heb ik wel genoten!Zoals jullie zullen merken heb ik een huilende baby door de film heen. Helaas kon ik hier op het moment van de show niks meer aan veranderen. Als je 2,5uur op een plek zit waar je denkt alles voor elkaar te hebben en er komt een aantal minuten voor de show een vrouw vlakbij je camera zitten verwacht je niet daar last van te hebben. Ik kan nog steeds niet begrijpen dat er mensen zijn die je zien filmen en gewoon blijven zitten als hun kleine gaat huilen, maar goed er is niks aan te veranderen. Wel zonde van de film!First Class Pyro Events

File: wmv
Size: 428Mb
Duration: 20 Minutes and 11 Seconds
 

Tony

Administrator
Medewerker
Here is the report from the show writen by Juan Carlos Paz Herrera for Piroart.com

TALENTED YOUNG PEOPLE

Yesterday, on the third night of the fireworks competition, we saw the performance of a really young company, the German First Class Pyro-Event, which is only just about 4 years old. To prove it, and just as a mere anecdote, some proof of their short life is the fact that most part of the tools they brought with them had never been used yet. However, their lack of experience didn’t stop them from offering a decent fireworks display, and thus showing once again that youth and talent are not mutually exclusive.

Their first performance in Spain was rather successful and they got on with the audience since the very first moment when they started to illuminate the sky in Tarragona until the end of the event. The quality of the material used was very good and they showed a high number of combinations. Some of them were really good, like for example the firing of multi-coloured fans like a peacock slanting over the sea and from the same shore. In the aquatics section, some effects with revolving golden fountains were remarkable too.
Outstanding as well were the pioggia-type kamuros from big shells.

The audience always enjoy this speciality of Italian origin. There were some other Italian classics, like the studatas , out of really big- calibre shells. Among them there was one of calibre 30 that opened with flashy golden rays.
So as to produce some more elaborate effects, like some sets of progressive fire throughout the display, First Class Pyro-Event used successfully a digital system made by themselves that in general lived up to the expectations.
Perhaps toward the end they were not so successful. At the beginning of the pre-finale, the rhythm suddenly stopped, and they continued with a slow succession of thunders. They may have wanted to create the impression of a false finale, but that was not the result. When the true finale arrived at last, it was too short. The ending with thunders was not rounded either, as it was just a simple succession of reports.

As a summary, First Class Pyro-Event made the most of the opportunity given by the organisation and showed good work. They also made good use of the wonderful stage the Punta del Miracle means, and the audience, thankful, rewarded them with applause continuously at the end of practically all the sections.

After the previous night’s little incident, on this occasion we may say the impression was positive, as this company’s lack of experience was proved not to be a problem at all.
 

Dennis010

Registered User
ontzettend jammer van je film tony... ik kan hem niet afkijken met geluid erbij, god wat f-ing irritant zeg :mad:
wettelijk verbieden die apparaten (kinderen) !!

show is zeker niet slecht voor zover ik hem gevolgd heb.(men hoeft niet te reageren op mijn reply over kinderen... dan begin je een discussie die je niet wilt !!)
 

RoYvette

FPM Filmer
ontzettend jammer van je film tony... ik kan hem niet afkijken met geluid erbij, god wat f-ing irritant zeg :mad:
wettelijk verbieden die apparaten (kinderen) !!

show is zeker niet slecht voor zover ik hem gevolgd heb.(men hoeft niet te reageren op mijn reply over kinderen... dan begin je een discussie die je niet wilt !!)

dan ben ik diegenen die die discussie wel aan wil gaan......
Sorry hoor maar vind het erg grof wat je zegt dat je kinderen in dit geval nog een baby zoals tony zegt wettelijk verbieden die apparaten.
Ten eerste als ze die wonders :love: moesten verbieden dan was jij er ook niet geweest hier, Tony heeft toch al gezegd dat het jammer is dat je een huilende baby hoort, gaat iedereen nu er dan op reageren.

Ja het is jammer je kan denken zo van die ouders zullen wel weggaan met de kleine als ze in de buurt van een videocamera staan als hun baby begint te huilen, maar niet iedereen denkt zo.
Dat die kleine begint te huilen daar kan die ook niets aan doen, Maar JIJ zal vroeger wel nooit gehuild hebben zo te lezen.

Je kan ook zeggen van Tony had een ander plekkie kunnen gaan zoeken maar zoals ie al zegt als je 2.5 uur je plek gevonden hebt ga je niet zomaar verkassen en zou je dat wel doen wie wat wat er op die plek aan geluiden te horen zijn, je bent op een festival namelijk niet alleen.

En als er niemand bij dit festival aanwezig zou zijn geweest of opnames had gemaakt had je helemaal niets gezien erover, dus ben blij dat er mensen zijn die er de mooite voor doen, ook al gaat het soms niet altijd op de manier zoals verwacht.

Zo hier mijn mening erover, voor de rest was het een zeer mooie show en ik hoop dat de crew deze regel (wettelijk verbieden die apparaten (kinderen) !! ) van jouw willen verwijderen. that makes me :mad:

Gr: h-s.
 

Dennis010

Registered User
ieder zijn mening.... we leven in een vrij land.
en zoals eerder gezegd, ik ga deze discussie niet aan.
ik weet dat heel veel mensen mijn mening niet delen, vandaar dat ik het al in mijn eigen post zette.

ontopic: TARRAGONA
 

Tony

Administrator
Medewerker
ieder zijn mening.... we leven in een vrij land.
en zoals eerder gezegd, ik ga deze discussie niet aan.
ik weet dat heel veel mensen mijn mening niet delen, vandaar dat ik het al in mijn eigen post zette.

ontopic: TARRAGONA

Een beetje raar!
Het is niet de baby die er iets aan kan doen. De moeder had gewoon weg moeten lopen en bij haar man moeten gaan staan die zich kapot schaamde en 15 meter verderop de show stond te kijken.

Het huilen is overigens niet constant. De kleine stopt er ook nog een aantal keer mee. :nuts:
 

Dennis010

Registered User
Een beetje raar!
Het is niet de baby die er iets aan kan doen. De moeder had gewoon weg moeten lopen en bij haar man moeten gaan staan die zich kapot schaamde en 15 meter verderop de show stond te kijken.

Het huilen is overigens niet constant. De kleine stopt er ook nog een aantal keer mee. :nuts:
ik ga het straks nog wel een keer proberen tony.. :blink1:

ik wil deze discussie best aangaan, maar dat doen we dan wel een keer als we gezamelijk bij een show zijn ofzo.
ik roep dit niet zomaar, heb hier echt wel een onderbouwde mening over, ik vind alleen dat ik die niet hier moet uiten. (is een vuurwerkforum)

natuurlijk begrijp ik de reactie van hanky-spanky, en er zullen er nog velen zijn die hetzelfde voelen. ik spreek alleen MIJN gedachten uit, na het zien van het begin van de film.

en inderdaad... het is misschien een beetje bot geformuleerd, maar ja... dat ben ik... :bigsmile: niet iedereen heeft dezelfde mening, en niet iedereen hoeft mn vriend te zijn.

dus bij deze nodig ik hanky-spanky uit om samen een boom op te zetten over dit onderwerp, maar niet hier.
 

engrealat

Registered User
Heb even bovenstaande posts doorgenomen....altijd speelt er weer een ding hier in Spanje...DE TAAL !!!

Ben je de taal een klein beetje machtig dan is het zo 123 opgelost.....

Heb tijdens de show van de Italianen ook veel nietsvermoedende mensen rond zien darre op de plek waar Toon (en mevr. Toon) hun Spullen hadden klaarstaan.

Mensen hier zien het vuurwerk gewoon als een tussendoortje op een avondje uit...ze lopen lekker te zwakkele op de Boulevard en hebben geen idee dat een paar echte vuurwerkfreaks (die speciaal naar Tarra komen) al uren klaarstaan op ´hun plekkie´ om de show van die dag te filmen.

Een kind kan ontzettend storend werken, en zeker tijdens het filmen van een vuurwerkshow waar iedereen (ja zelfs ook ik) zo stil mogelijk moet zijn.

Even een klein tikje op de Spaanse shouder....desnoods wijzen naar de camera´s, en 95% van de mensen hier gaan een stukje opzij.
De discussie die er dan volgt vaak, die kan je als je de taal een beetje speekt snel oplossen.

Na het lezen van al het bovenstaande denk ik dat de moeder even een wat harder tikje op de schouder had moeten hebben.....ik bedoel hiermee: het iets duidelijker zeggen, dat helpt bij 100% van de Spanjaarden !

Kinderen apparaten noemen gaat te ver wellicht, maar de frustratie is er en mensen tikken dat graag weg op het forum, De boulevard van Tarra en de rest van de echte wereld is geen forum, dus moeten we het daar maar doen met overleg, respect, en vooral genieten !!!!

ZO ! En nu ga ik ook deze show downloaden (ben er maar bij een geweest...shame shame)

Groeten,

Jeroen.
 
Laatst bewerkt:

Tony

Administrator
Medewerker
Het is en blijft gewoon vreemd om zoiets te zeggen ook al heb je slechte ervaringen. Ik wil die discussie ook niet hier hebben maar op zo een reactie kan je niet anders dan reageren.

We gaan weer on topic!
 

dynasty fan

Registered User
aangezien die baby begon te janken door de knallen van die show , ben ik het eigenlijk wel met hem/haar eens , want de hele show is om te janken , thema's die niet worden afgesloten maar gewoon overgaan in het volgende thema , weinig mooie combinatie's , veel fouten , laag tempo , slappe finale , kwaliteit van de meeste shells stelt weinig voor , maar de bommen van zaragozana pak je er zo tussen uit , en ook nog wel iets opvallends is dat er eerst geen cylinder te zien is , en op de helft van de show , zijn ze ineens in overvloed te zien , en dat is vervolgens ook weer snel afgelopen , nee geen mooie show :blink1: .

nee dan heb ik liever ape parente op m'n verjaardag :bigsmile: .
 

Dennis010

Registered User
nou :cry: ik heb :cry: me er doorheen :cry: geslagen hoor.... :bigsmile::bigsmile:


vond het zeker geen slechte show... ok... het is geen parente of goteborg, maar voor een eerste keer zeker niet slecht.
volgende keer iets meer puntjes op de i zetten,iets meer tempo en spektakel, en dan zetten ze denk ik gewoon een zeer nette show neer.
 

Dreek

Registered User
Ik vind het een prima show, een paar kleine foutjes maar ach, voor een debutant op zo'n festival hebben ze het prima gedaan!

Inderdaad heftig hoor die bommen met die mega flitsen, ook daarna lekker stuk met die half om half peony's, lekker volpompen die lucht!

Tsja dat huilende kind, heel erg vervelend als je daar staat te filmen.


@ Engrealat:

Of je nou freak bent en iedere show filmt of toevallig die dag eens een show gaat filmen, ik vind dat zo'n moeder gewoon even weg moet lopen met dat kind, dan is iedereen weer tevreden, dat kind weer rustig, maarja sommige mensen kan dat kennelijk niks schelen, jammer maar helaas...

gr.
 
Laatst bewerkt:

Richardus

Registered User
Zo, da's best een mooie show! Zeker in 't begin een mooie opeenvolging van heldere kleuren, in mooi samengestelde effecten. Op den duur, net over de helft, begint het wel wat in te zakken met alle candles, en een beetje per 2 shells te schieten, wat in de blauwgroene finale wel weer wordt goedgemaakt. Zeker niet slecht, was leuk ochtendvermaak :)
 

the undertaker

Registered User
ha die toon


Vroeger heb ik dat ook wel eens meegmaakt dat er mensen zijn die precies tijdens het filmen beginnen te schreeuwen en dan gebeurd er iets met mij dat wil je niet weten want dan ineens ben ik een heel ander persoon.
Een aantal jaar geleden had ik dat in Scheveningen want daar zat een Duitser te schreeuwen van HEISSEEEEEEEE...!!!!! wat dat betekend weet ik niet maar ik had die man zijn keel door kunnen snijden van woede !!!!
Ik tref het altijd... ook honden ja lieve beesten maar waarom nemen mensen honden mee naar vuurwerk want dan vraag je om problemen want normaal hebben honden schuim rond om hun lippen maar dan heb ik dat vooral als ze gaan blaffen tijdens vuurwerk
Als ik naar die show kijk en ineens gaat er een kind huilen dan denk je van waarom neem je een kind mee naar vuurwerk want ja die kleintjes vinden dat helemaal niet leuk vooral die grote klappen in de lucht maar goed ik kan dat niet begrijpen maar goed verder vond ik het een top show

greetings the masterblaster
 

Moontan

Moderator
Medewerker
Een werkelijk schitterende performance van de Duitsers.
Knap hoor als je zo,n goede show weet neer te zetten in dit internationale geweld met allemaal bekende en ervaren bedrijven.
En het publiek heeft er ook van genoten, dat is te merken aan het vele applaus.
Daarnaast heeft het publiek deze show als winnaar gekozen.
Persoonlijke hoogtepunten van deze show: het begin met de salutes, de prachtige multicolourbommen en de tourbillions.
Wat mij tegenviel was het vuurwerk op het water.
 

joss55

Registered User
hi

sincerly editon 2008 was nice and i apreciate that ripper of this video taken from the other side face to face with the show

this record is really great no need to zoom no need to move the camera .......and i hope next year the movie will be record at this same place i dont like when it was recorded most of the time on the left side near the fireworks because its is filmed too closely

so i hope next year same place !!!!!!!!!!!!!!!!!

thanks in advance
 
Bovenaan