Monchengladbach

Tony

Administrator
Medewerker
Wie: Katan vuurwerk (Feuerwerk GMBH)
Datum: 5-11-2009
Tijd:+/-18.30 uur
Tijdsduur: +/-12 minuten
Plaats; Monchengladbach
Straat: Queens Avenue
Gelegenheid: Guy Fawkes Day

Wat word er geschoten:
-+/- 1500 Kogel/Cilinderbommen tot en met 150MM
-36 Romeinse kaarsen
-20 prof cakes
-30 consumenten cakes
-1 benzinebom
-1 vuurpijl
 

RoYvette

FPM Filmer
Het kan ook misschien wel hier mee temaken hebben:

Elk jaar wordt op 5 november, ook wel bekend als Guy Fawkes day, in het Verenigd Koninkrijk het Buskruitverraad herdacht, zij het in de vorm van een kinderfeest, waarbij poppen van stro, die Guy Fawkes voorstellen, in brand worden gestoken en grote hoeveelheden vuurwerk worden afgestoken. Een van de tradities van het Britse parlement is, dat op die dag een inspectie in de kelders wordt gehouden om te zien of er niet weer een aanslag wordt beraamd.

bron

dus misschien omdat het voor kinderen bestemd is is het zo vroeg.

Gr: RoYvette
 
Laatst bewerkt:

RoYvette

FPM Filmer
Adres: Kruising Queens Avenue/Moore Road
Headquarters Allied Command Europe Rapid Reaction Corps
 
Laatst bewerkt:

svenseo

Registered User
zooooooooooooooooooo wat een show 14 a 15 minuten vol het gas erop!!!!!!!
Ik heb het gefilmd en zal het proberen van de week online te zetten ook al is de kwaliteit van de film niet zo goed..
Ik heb nog gezocht naar andere mensen van fpm,maar kon niemand vinden!!!!
Katan mijn complimenten!!!!
 

RoYvette

FPM Filmer
Gisteravond rond 16.30 naar de buren gereden. Toen we rond 17.00 bij het terrein aankwamen kon je nog mooi rondkijken. Best mooi om te zien zo'n hele militaire basis waar ze met het hele gezin wonen. We hebben in totaal 8 keer onze ID kaart moeten laten zien, steeds als we weer ergens doorkwamen moest hij tevoorschijn komen. Uiteindelijk mochten we door het lint om bij het vuurwerk te komen, en we zagen al heel snel dat het niet verkeerd was wat daar stond opgesteld. De mannen van Katan waren nog hard aan het werk met consumentenpotten neer te zetten en alles aan te sluiten.
We hebben n paar foto's gemaakt maar daar was het al wat te donker voor. Naar kennis gemaakt te hebben met een aantal mensen van Katan zijn we rond 18.15 terug naar het lint gelopen om daar n plekje te bemachtigen. Om 18.30 schoten een paar Romeinse kaarsen de brandstapel aan die gevuld was met benzinebommen. Dit was een heel mooi gezicht, en enorme klappen die er vanaf kwamen. De show begon met consumentenpotten, dit begon rustig, en je zag de medewerkers van Katan fakkelen door het veld. Toen het professionele vuurwerk begon, begon het te regenen. Het werd zo erg dat de (video) camera zeiknat werd en weg hebben gestopt. De druppels op de lens hebben t dan ook behoorlijk verpest. We proberen er wat van te maken.

De show verliep naar ons idee niet zoals het moest. Je zag nog steeds van Katan mensen fakkelen door het veld waardoor naar ons gevoel de show wegviel. Het was slecht weer geweest dus misschien iets met de bedrading niet goed gegaan?? Er werd veel goud gebruikt, een paar glitterstaarten kwamen door de wind in het publiek terecht en je zag de mensen ook n stuk naar achter lopen. Maar dat zijn dingen kun je niks aan doen vooral omdat de veiligheidsafstand 150 meter was, dus dan kun je dat verwachten. De uptempo's die gingen goed van boord, dat was n super mooi gezicht, en maakte alles goed, hier hebben we de videocamera weer aangezet omdat er veel de lucht in ging.

Als laatste begonnen ze te zwaaien met de pyrotorch dus we dachten dat t was gedaan, toen kwam er nog een keer n flinke lading bommen, dze staan er helaas niet helemaal op. Tijdens het filmen zie je soms de mouw van de jas, dit moets echt even ivm de druppels die op de lens vielen, helaas hiervoor:sad2:.
@Svenseo wij stonden meer naar links van de brandstapel ivm de windrichting. Als we hier recht voor stonden kwam de wind recht op ons af. Nu ging achteraf de rook behoorlijk omhoog maar dat gaan we niet gokken met zo'n ontzetend grote stapel pallets, en toch wat wind.
Maar kortom het was de moeite waard, en volgend jaar zijn we er weer bij.
Morgen komt de film online ivm ons eigen werk vandaag, dat gaat niet lukken.
Gr.

De film van ons staat online klik hier
 
Laatst bewerkt:

Onze Partners

Bovenaan