Fallas de Valencia! Het mooiste feest van het jaar. Bekijk hier alle beelden gemaakt tijdens de Fallas de Valencia 2019 editie.
Ook in 2019 organiseert Zena Vuurwerk de Zena Trophy. Voor meer info klik je op de link

Mascleta Pirotecnia Hmnos. Caballer - Fallas de Valencia 2014

Titan

FPM Hangouderen
Berichten
1.525
Leuk bevonden
343
Leeftijd
37
Locatie
Near by
#2
Re: Mascleta Pirotecnia Hmnos. Caballer - 15/03/2014

Je heb het weer mooi in elkaar gemonteerd!!! Volgende keer laten we het konijntje in de tas zitten. :-(;-)
 

scania

Registered User
Berichten
587
Leuk bevonden
7
Leeftijd
50
Locatie
Zutphen
#3
Re: Mascleta Pirotecnia Hmnos. Caballer - 15/03/2014

Schitterende beelden Toon bedankt, heerlijke mascleta die mooi rustig op gang kwam.
Persoonlijk voor mij de nr 2 van dit jaar.
 

Originallover

Registered User
Berichten
277
Leuk bevonden
4
Locatie
Bergen op Zoom
#4
Re: Mascleta Pirotecnia Hmnos. Caballer - 15/03/2014

Schitterend filmpje Toon, mooi om te zien hoe het in de kooi er aan toe gaat. Leuk om mezelf terug te zien tijdens het applaus. Geweldige mascleta was het. Echt vakwerk. Hierbij mijn filmpje vanaf de zijlijn:

 

Mr_Mascleta

Registered User
Berichten
1.147
Leuk bevonden
7
Leeftijd
50
Locatie
La cuidad antiqua Enkhuizen.
#5
Re: Mascleta Pirotecnia Hmnos. Caballer - 15/03/2014

Zaterdag 15 maart 2014 en we zijn aangekomen in de laatste fase van "Las Fallas 2.014". Een speciale dag want de eerste keer dat Hns Caballer in el "Fallero" schiet. De laatste dagen van Fallas staan toch geschreven bij de grote namen van de Valenciaanse vuurwerkbedrijven zo waren er o.a; Zamorano Caballer, Turis, Antonio Caballer, Brunchu. Vandaag was het anders en stonden de gebroeders voor een mooie uitdaging.

Hns Caballer de Almenara - Castellon is opgericht in 2001 en dus een vrij jong bedrijf. Hun debuut was op 3 maart 2004. De jaren die volgden was er ook elke keer een andere datum.
Jose en Jorge Caballer Villacanas zijn de zoons van Jose Luis Caballer Ramirez. en ja dit is de broer Vicente Caballer Ramirez.
Het laat zich raden dat de broers de afgelopen jaren, zeg hun leven lang zijn voorzien van adviezen van pa die van onschatbare waarde zijn. Daarnaast zijn de jongens bekend in de wereld van het vuurwerk en hebben hun sporen wel verdiend. Tenerife en San Sebastian en Tarragona zijn er een paar, waar ze prachtige dingen hebben laten zien. Afgelopen 8 maart was een gedenkwaardige avond waarin ze een meesterlijke staaltje lieten zien in hun geschoten "Mascleta Nocturna".
Vandaag stond in het teken van o.a een opmerking van Jose.
1. anuncia que el terremoto tendrá "un acompañamiento aéreo, como guiño a los espectadores más alejados"..


Inicio;
Na de traditionele "Traca Valenciana" onstak men de eerste sessie / fase van deze Incio die verdeeld was in 4 fases.
Eerste fase begon met een ritmisch geschoten "Goteos de Truenos". Men had gekozen voor rondom het plein te gaan; geschoten werd er vanaf 10 posities en wat resulteerde in een mooi verdeeld geheel en geluid.
Daarna werd er vanaf 14 posities en vanuit "Monotiros" de efecto "Cracker" geschoten. Waanzinnig mooi hoe men dit in deze hoedanigheid schoot. Zo ongelooflijk ritmisch ook.
Direct daarna kwamen daar de "Relampagos de Amarillo "voorbij en in "Secuencias"zowel boven als onder, prachtig en in samenspel met "Truenos Digitalizades" Na deze fase in de nu al schitterende Inicio kwam men wederom met rondom een herhaling van "Cracker"direct opvolgend met wet een "Secuencias" van zowel "Relampagos Rojo" en ook weer " Truenos Digitalizados".
Opvolgend kwamen nog een keer de "Cracker " welk werd voortgezet met een prachtig klinkend klankenspel met "Serpetinas" in combinatie met "Cracker"en in een afwisselend tempo. Wederom een prachtig en een heel apart geluidsniveau en belevenis.
In de laatste fase van deze Inicio werd "Pitos"geschoten in combinatie met "Tryuenos Avido"en werd de fluit opgevolgd door "CHicharras" en werd het tempo en afsluiting geweldig met als sluiting rondom "Secuencias" en een mooi slot van deze geweldige Inicio.
Ik zeg; " het orkest heeft gespeeld" wat een meesterlijke en magistrale stuk vuurwerk was dit zeg! Zo mooi in elkaar overgaand, zo mooi in het geheel, zo compleet, zo mooi gecomponeerd, zo afwisselend en zo elegant. Una Risqueza a punto.

Desarollo / El Cuerpo de Mascleta';
Hns Caballer had dit deel onderverdeeld in 5 retenciones; " con cada retencion con sus propios grupos de truenos ". Een mooi aangevangen eerste retencion met zijn "trueno para grupo o terremoto no 2 en no4" . In de eerste retencion was er als begeleiding de effecten "Serpetinas" - "Pitos" - en "Chicharras" .
Schitterend vond ik nu al het ongelooflijk mooie geroffel van zowel in "fuego terrestre y fuegos aeros" . Nu al viel op die prachtige harmonieuze klanken en het prachtige samenspel tussen de twee elementen.
Naar gelang de "Retencion" vorderde hoe mooier het werd. De balans, en hier komt een belangrijk aspect naar voren namelijk in de retenciones en vooral tussen 3 en 5;
"esos momentos algidos deberian repetirse de forma ordenado cada vez con menos tiempos de diferencia"
Welnu, dit hadden ze volledig voor elkaar. Maar daarnaast "Velocidad de Detaciones"en ook "Crear Ritmico" en "Cantidad de potencia" kwamen hier volledig tot zijn recht.
Wat een ongelooflijk mooie "El Cuerpo de Mascleta" was dit zeg. Van begin tot eind was het correct, elegant, hoorbaar voorla de schelle "Serpetinas" en in perfecte balans.
Ik vond die geroffelde "Truenos Avisos" in de laatste retencion helemaal KICKUH en wat een mooie toevoeging zeg in dit stuk.
Na de laatste slagen van een waanzinnig mooi tussenstuk gingen we verder met de;

Apoteosis: de "Ligar"dus de link van de "Los Ultimos Truenos" in de 5de retencion en de eerste "Ramales"van de "Terremoto" was perfect. Een zeer mooie overgang werd ingezet, en werd voortgezet in drie fases vanaf hier. Een zeer mooie krachtige en terremoto was het resultaat.
Wat ik heel mooi vond en zeer toepasbaar in deze mascleta was het feit dat men in de terremoto had gekozen voor "Acompanientos" in de vorm van "Candelas de Chicharras y Serpetinas fuertes" die het gehele stuk van d terremoto begeleidde. Dit in overeenstemming met wat ook in de retenciones was en een vervolg moest krijgen in dit deel.
Het resultaat was fantastisch te noemen en klopte met het voorgaande stuk van de mascleta.
Direct na de terremoto kwam de "Bombardeo" nieuwe stijl. Ook vanaf de standaard positie en daarbij op de zijde van het postkantoor werden de "truenos de Avisos"gelanceerd.
Daarna werd de " Rubrica" ingezet en was in een opzicht geweldig. Alles klopte en een perfecte timing met o.a "Monotiros"en "Las Platas Formas" en "Batterias de Truenos de Aviso" werd een geheel compacte sluiting gerealiseerd..mede ook door de afwisseling van de "Chicharras" werd het ook compleet. Sluitend niet met "Secuencias"maar sluiten met een "RAfaga"de Serpetinas en Truenos en boem klaar....en dus deze mooie sluiting liet zien dat het niet noodzakelijk is om te eindigen met "truenos digitalizades"!

Ik heb werkelijk met tranen in de ogen zitten luisteren naar deze magnifieke mascleta. Wat ik echt een aandachtspunt vind is dat de mannen toch elk jaar een andere en vernieuwende mascleta schieten.

Alles klopte en was een muzikaal hoogtepunt vandaag en tot nu toe. De perfecte timing o.a in de "los grupos de truenos "in de retenciones vond ik echt een hoogtepunt!!!!!! Daarnaast het harmonieuze met de luchteffecten en een mooi homogeen en zeer ritmisch stuk in alle drie de facetten de Inicio, Desarollo en Apoteosis.
De keuze om de elegante manier te kiezen ipv de heavy one van vorig jaar siert deze mascleta in alles.

Mijn eindcijfer voor deze onvergetelijke mascleta is daarom ook een 10. Hij was perfect.
 

Moontan

Medewerker
FPM Moderator
Berichten
22.383
Leuk bevonden
22.817
Leeftijd
61
Locatie
Hilversum
#6
Re: Mascleta Pirotecnia Hmnos. Caballer - 15/03/2014

Geweldige close up beelden van een schitterende mascleta.
Vakwerk!!
 

Poziloc

FPM Hangouderen
Berichten
7.140
Leuk bevonden
2.729
Leeftijd
47
Locatie
pijnacker
#7
Re: Mascleta Pirotecnia Hmnos. Caballer - 15/03/2014

Wat een heerlijke mascleta is dit zeg....volgens mij heb ik wat gemist daar in Valencia
 

Koetje

Registered User
Berichten
2.215
Leuk bevonden
333
Locatie
Mokum
#8
Re: Mascleta Pirotecnia Hmnos. Caballer - 15/03/2014

Meesterlijke Mascleta. Dank voor het zeer snelle uppen van deze top films. Film en montagewerk professioneel niveau. Chapeau.
 

shinji

Registered User
Berichten
2.296
Leuk bevonden
124
Locatie
Hoek van Holland
#9
Re: Mascleta Pirotecnia Hmnos. Caballer - 15/03/2014

Dit is toch wel een topper hoor. De hele Mascleta klopt als een donderbus. De Inicio erg mooi geschoten, met een goede afwisseling van luchteffecten en de digitale klappers, het middenstuk is goed opgebouwd met geweldige begeleiding aan de bovenkant, alleen vind ik het jammer dat ze bij aanvang van de 'cuerpa' direct beginnen met de Chicharras. Zelf hoor ik liever een opbouw van fluiters, zoals Valenciana dat altijd zo mooi doet. Finale is ook heerlijk, maar ik mis toch de eindslag. Deze hoeft echt niet digitaal te zijn, maar een verschil van geluid met de rest van de bombardeo moet er wel zijn ( zie Valenciana en Tomas).
Al met al zet ik deze Mascleta op een gedeelde 2e plaats, samen met Pirofantasia.
 

DioR

Registered User
Berichten
2.512
Leuk bevonden
27
Locatie
Groenlo
#10
Mijn mening is nog steeds niet gewijzigd nu ik de FPM film zie. Nog steeds een erg goede mascleta, maar op een of andere anier krijg ik het gevoel er niet bij. Ik weet niet wat het is.

En de beelden, tja..... 1000x thanks!
 

Tobias

Medewerker
FPM Fotograaf & Filmer
Berichten
483
Leuk bevonden
1.651
Locatie
den haag
#12
Inderdaad mooi in elkaar gedraaid Toon!

Dit was voor mij de eerste keer dat ik zooo dicht bij de kooi mocht staan en wat een ervaring was dat zeg. Wanneer het digitale knal werk voorbij komt denderen weet je niet wat je mee maakt... het is op dat moment ook niet zo eenvoudig om foto's te maken haha. Maar voor de eerste keer is het redelijk gelukt, de foto's van de andere mascleta's zijn beter vind ik zelf.

Toon bedankt voor deze mogelijkheid, echt super!

 

smilli

Medewerker
FPM Filmer
Berichten
6.962
Leuk bevonden
4.732
Locatie
Sanz'vir
#13
Wat een heerlijke mascleta was dit, fantastische digitale gedeeltes en de welbekende gruwelijk harde truenos van de broertjes:lub:
Nog een film erbij van wat hoger.
 

smilli

Medewerker
FPM Filmer
Berichten
6.962
Leuk bevonden
4.732
Locatie
Sanz'vir
#15
Goede vraag Donald, was vroeger altijd gereserveerd voor RTVV personeel dacht ik.
De hele laatste week niemand op geweest.
 

Tony

Medewerker
Administrator
Berichten
36.318
Leuk bevonden
31.578
Leeftijd
41
Locatie
Rotterdam
#17
Tobias, ik heb al je foto's al gezien en zoals ik je vandaag ook al over de telefoon vertelde...ze zijn geweldig!
Je hebt voor ons alles uit je perskaart gehaald wat mogelijk was. Je bent een geweldige (vuurwerk)fotograaf! Thanks voor alle gave beelden die je ons hebt gebracht.
 

Moontan

Medewerker
FPM Moderator
Berichten
22.383
Leuk bevonden
22.817
Leeftijd
61
Locatie
Hilversum
#18
Tobias, ik kan mij heel goed voorstellen wat voor een unieke ervaring dit voor jou moet zijn geweest.
Chapeau voor de prachtige sfeerfoto,s
 

Tobias

Medewerker
FPM Fotograaf & Filmer
Berichten
483
Leuk bevonden
1.651
Locatie
den haag
#19
Bedankt Toon en Moontan :)

We hebben de opbouw van deze mascleta ook bij gewoond en dit was leuk. We waren er om 7 uur in de morgen al, Tony is toen begonnen met het plaatsten van een aantal Gopro's en Thomas heeft een paar film-shots gemaakt van de mannen van Hermanos Caballer. Ik zelf heb wat foto's gemaakt en een timelapse van de opbouw, de timelapse had ik liever wat langer gehad maar op een gegeven moment moesten we weg waardoor ik helaas moest stoppen.

De timelapse en de opbouwfoto's:
De mascleta wordt in een razend tempo in elkaar gezet, het is ook erg mooi om te zien. Alle leden van het team weten precies wat ze moeten doen en maken er met elkaar in 4 a 5 uur een complete show van.
 

Onze Partners

Bovenaan