Liever vuurwerkvrije zones dan totaalverbod in Zevenaar

Moontan

Moderator
Medewerker
Liever vuurwerkvrije zones dan totaalverbod in Zevenaar
ZEVENAAR - Liever een aantal vuurwerkvrije zones dan een totaalverbod op het afsteken van vuurwerk door particulieren, vindt een Zevenaarse raadsmeerderheid. Die voelt er niet voor om vuurwerk in heel Zevenaar volledig in de ban te doen.

Inwoners denken daar verschillend over. Volgens een poll op de website van De Gelderlander geeft een nipte meerderheid (51 procent) de voorkeur aan een totaalverbod op het afsteken van vuurwerk door particulieren.

‘Enorme luchtvervuiling’
De overige 49 procent van de 380 stemmen die dinsdagavond waren uitgebracht op de poll, is het niet eens met de stelling dat er in Zevenaar een totaalverbod moet komen. Voor een totaalverbod pleit de plaatselijke fractie van D66. GroenLinks is het eens met de democraten.
,,Vuurwerk zorgt voor enorme luchtvervuiling en rotzooi op straat. Daarnaast vallen er elk jaar de nodige slachtoffers”, licht fractievoorzitter Bart Kagei zijn standpunt toe.

Weesp
Op verzoek van D66 staat donderdagavond een motie van de gemeenteraad in Weesp ter discussie op de agenda van de raadscommissie. Weesp stemde begin dit jaar in met een totaalverbod op het afsteken van vuurwerk. Inmiddels geldt zo'n verbod in ongeveer 55 gemeenten.

Vuurwerkvrije zones
In Zevenaar vindt een raadsmeerderheid dat te ver gaan, blijkt uit een peiling van De Gelderlander. Coalitiepartijen Lokaal Belang en CDA zien meer in vuurwerkvrije zones. ,,Wijs gebieden aan waar geen vuurwerk afgestoken mag worden, bijvoorbeeld rond complexen waar ouderen wonen”, zegt Joost du Croix, fractievoorzitter van Lokaal Belang. ,,Dan is ook de handhaving beter te organiseren.”

 

Moontan

Moderator
Medewerker
## Volgens een poll op de website van De Gelderlander geeft een nipte meerderheid (51 procent) ##
Zie hier de belangrijkheid van polls. De uitslag van zo,n poll krijgt meer aandacht dan wij denken.


Inmiddels geldt zo'n verbod in ongeveer 55 gemeenten. Wie wil er navraag doen welke 55 gemeenten dit zijn?
 
Bovenaan