WINKEL Leusden: Intertoys Kiers

D

Deleted member 17038

Guest
Vuurwerkverkoop ligt pas 5 dagen achter ons, maar voelt ondertussen toch al weer als een eeuwigheid geleden!

Maar wat een vreemde en erg gezellige vuurwerkverkoop was het!

Na best een goede voorverkoop gedraaid te hebben waren de eerste 2 dagen, de vrijdag en de zaterdag, relatief tam. Kan niet zeggen dat het uitgestorven was, absoluut niet, maar je hoefde ook niet het vuur uit je sloffen te lopen. Zaterdag was met name vreemd..... Eerst een hele ochtend echt uitgestorven, totdat het in de middag met vlagen opeens erg druk werd, om daarna weer stil te vallen en kwartier later opeens weer een piek te hebben. Vreemd dagje dus!

De 'freak avond' die we op die zaterdag hadden was dan wel weer erg gezellig! Niet (super)druk bezocht, maar met name gezellig en onder het genot van een oliebol en bekertje cola heerlijk staan kletsen over vuurwerk en alles wat er mee te maken heeft. Zeker lekker aan het einde van zo'n dag om even ontspannen te kunnen (bij)praten. Moet wel zeggen dat ik mij zwaar schuldig voelde richting mijn collega in de bunker die nog druk bezig was met het klaar zetten van de voorverkoop bestellingen voor de maandag.

De zondag was een welkome (en broodnodige) vrije dag! Niet zozeer om uit te rusten, alhoewel dat ook wel gebeurt is, maar met name om de laatste voorbereidingen te treffen voor de 31ste.

En dan die laatste dag...... Echt de verwachting dat dit een rustig dagje zou worden om bij te komen. Doorgaans is de 31ste zeker niet de drukste dag, hoogstens een aantal piek momenten er in waarna het dan weer opeens uitgestorven is..... Zeker met de slechte voorspellingen wat het weer betreft had ik er dan ook niet al te veel van verwacht......

Fouter kon ik het ongeveer niet hebben! Wat een dag die 31ste..... De eerste 1,5 uur vielen nog mee, wel wat klanten, maar relatief rustig..... Maar vanaf ongeveer 10.30u ging het los! 5 uur lang topdrukte zonder ook maar 1 moment dat het stilviel. Amper tijd om te eten, aan één stuk door rennen om alles aan te vullen etc. Onze ploeg achter de kassa heeft ook amper de mogelijkheid gehad tot een momentje rust, was gewoon echt gekkenhuis. We stonden elkaar ook echt aan te kijken van: "WTF is dit?!?" Normaal was het om 15.00u al redelijk uitgestorven en begonnen we al met "handelen/happy hour" maar dit jaar gewoon echt tot zeker 16.00u dikke stroom mensen gehad en zelfs tot 16.45u kwamen er nog gewoon klanten binnen gelopen.

Mag dan ook geen verrassing zijn dat dit onze drukste 31 december ooit was, echt bizar! Was gewoon eng zelfs hoe leeg onze bunker was! Van mijn "hoop" op een rustig dagje om bij te tanken en lekker fit de avond aan te vangen, was dus ook niets terecht gekomen.

Echter, er is ook niks beter dan zo'n grote drukte en dan beseffen dat je een topdag hebt gedraaid! Geeft een heerlijk gevoel als afsluiting van de verkoop.

Kortom, het was weer een mooi en gezellig jaar en kijk nu al weer uit naar de verkoop van dit jaar!

de verkoop werd op de 31ste overigens afgesloten met een showtje voor het personeel (en aanhang), voor degene die hem gemist hebben, hierbij:


Webshop is vandaag on line gegaan.

Aanbiedingen met uitlopende items

https://leusden-kiers.vuurwerk.expert/categorie/uitlopende-items

Leuke bump, dan kom je ineens het bovenstaande weer tegen. Het blijft een mooi verslagje met een top film.

Wel jammer dat de spinning blue uitlopend is!
 

Michel_G

Zilveren Member
Klopt, de speelgoedwinkel (Top1Toys, was al een tijdje geen Intertoys meer) is helaas al een aantal maanden gesloten/opgeheven. Ook de facebookpagina van 'Vuurwerk Leusden' (waaronder ze opereerden) is (voor zover ik kan zien) volledig opgeheven. Ze staan nog wel als dealer op de Vuurwerkexpert site, maar volgens Broekhoff zelf ligt het beheer van die pagina bij henzelf (speelgoedwinkel), maar blijkbaar is het er nog niet van gekomen om die offline te halen(?).

EDIT:
Ik zie nu dat ze nog wel op de kaart staan bij Vuurwerkexpert, maar dat als je de link nu aanklikt, je een pagina krijgt met "Geen toegang".
 

Steef-Kaboom

Registered User
Klopt, de speelgoedwinkel (Top1Toys, was al een tijdje geen Intertoys meer) is helaas al een aantal maanden gesloten/opgeheven. Ook de facebookpagina van 'Vuurwerk Leusden' (waaronder ze opereerden) is (voor zover ik kan zien) volledig opgeheven. Ze staan nog wel als dealer op de Vuurwerkexpert site, maar volgens Broekhoff zelf ligt het beheer van die pagina bij henzelf (speelgoedwinkel), maar blijkbaar is het er nog niet van gekomen om die offline te halen(?).

EDIT:
Ik zie nu dat ze nog wel op de kaart staan bij Vuurwerkexpert, maar dat als je de link nu aanklikt, je een pagina krijgt met "Geen toegang".
Bij Vuurwerkmania kan je ze ook nog selecteren, maar niks in je winkelmandje doen.
 

Michel_G

Zilveren Member
Jammer want de zoon van de eigenaar was een vrij trouw FPM lid.
Ik weet even niet wie het is/was.

Dat was/is @mickeyzegtboem! (Ook oud-moderator hier op FPM)

Er staat op funda niks over bunkers/ opslag. Zou dat er uit gesloopt zijn?

Geen idee, maar de bunker zelf zou je er als "handige doe-het-zelver" nog wel uit kunnen slopen (ik heb zelf ook nog geholpen bij de verbouwing ervan), maar er zit natuurlijk ook een hele sprinklerinstallatie (en meldinstallatie richting brandweer) aan vast en ik weet niet of je die er zelf wel (makkelijk) uit kan slopen, of dat je die moet laten demonteren door een specialistisch bedrijf. Laten hangen is geen optie als je de bunker wilt slopen, want de bunker had een eigen dak, wat veel lager was dan het plafond in het pand, dus de bunkermuren droegen dat dak en daar hing weer de sprinkler aan.

Ook was er nog een 2de (grotere) bunker(opslag) ergens anders in het winkelcentrum waar de meeste voorraad (volle kartons) stonden, maar dat was (oorspronkelijk) meer een berging/opslag, maar daar was de verbouwing (relatief) beperkt. Daar hing uiteraard ook een sprinklerinstallatie (en automatische meldkast richting brandweer), maar die werd ook afzonderlijk gehuurd, dus staat/stond los van de speelgoedzaak.

Die grotere bunker is er ook pas later bij gekomen, toen de speelgoedzaak er al jaren zat. Daarvoor waren er (in de speelgoedwinkel zelf) 2 kleine mini-bunkertjes (ze waren ECHT heel klein!) waarvan er één voor volle/dichte kartons was en één de buffer bewaarplaats voor open kartons/losse producten. Ik heb nog een paar jaar in die kleine bunkertjes gewerkt en ik heb er nog steeds nachtmerries van! Ze waren echt dusdanig klein, dat het eigenlijk bijna niet werkbaar was, maar met veel pijn en moeite (en gezweet, want het werd bloedheet in die kleine bunkertjes!) kregen we het toch voor elkaar.

Toen later die 2de (externe) grotere bunker erbij kwam, toen zijn die 2 kleine bunkertjes (in de speelgoedzaak zelf) deels afgebroken/doorgebroken en bij elkaar getrokken en verbouwd tot één "grote" bunker/buffer bewaarplaats voor open kartons/losse producten. Het was nog steeds maar een hele kleine bunker, maar wat een verschil maakte dat zeg! Zoveel beter werkbaar dan in die oude bunkertjes!

EDIT:
Ik heb net even op de foto's op Funda gekeken en op foto 9, rechts achterin, lijk ik nog de buitenmuur en dakconstructie van de bunker te kunnen zien.
(Nou weet ik overigens niet hoe oud die foto's zijn en of hij er ondertussen nog staat.)
Daar rechts achterin (op die foto) daar was het kleine magazijn/opslag van de voorraad van de speelgoedwinkel en ook een kantoortje, "keukentje" en het toilet.

Door het jaar heen werd de bunker overigens ook gebruikt als opslag/magazijn voor speelgoed. Al het losse vuurwerk ging dan in een 'Pyropack' (inclusief plastic binnenverpakking), waardoor het weer "de juiste" classificatie kreeg en mocht worden opgeslagen in die grote(re) externe/losse bunker.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan