Landelijk beeld jaarwisseling 2020-2021

Pindo89

Member
Vind het een beetje je zelf een 10 geven voor je eigen school project, jullie stonden gewoon machteloos toe te kijken omdat teveel mensen aan het afsteken waren.
 

firewire

Registered User

De zaak is eindelijk rond en staat zwart op wit in dit rapport vd politie!

Dit rapport moeten de pro-
‘zelf consumenten-vuurwerk afsteken’ clubs nu overal leidend in elke discussie maken, die overigens géén discussie meer behoort te zijn.

In ‘eerlijke’ theorie een uitgemaakte zaak.
 

Schuim

Registered User
Indiener van het politieke stuk is ook o.a. Grapperhause..
Nou viel ons al op dat die waarschijnlijk in een ander land heeft gezeten of een hutje op de hei tijdens de jaarwisseling na zijn eerdere uitingen.
Nee, het hele stuk is veren in de eigen reet, puur zodat ze nog een beetje goed voor de dag kunnen komen.
 

Plum Bloom

Registered User
Motie PvdD in het plenaire Kamerdebat van vanavond over de coronacrisis:

De Kamer, Gehoord de beraadslaging,

Overwegende dat de afgelopen jaarwisseling het eenmalige vuurwerkverbod heeft geleid tot beduidend minder vuurwerkslachtoffers, minder schade en dat de zorg daarmee ontzien is,

Overwegende dat een groot aantal burgemeesters en artsen al veel langer vraagt om een algemeen vuurwerkverbod,

Verzoekt de regering zo spoedig mogelijk tot een algemeen verbod op consumentenvuurwerk te komen, En gaat over tot de orde van de dag.

Ouwehand


 

Zaliotuur

Registered User
Ja en de enige eenheid die géén boetes heeft uitgedeeld is nota bene Rotterdam..... zal Aboutaleb blij mee zijn, die zal politiechef Westerbeke binnenkort wel ontslaan😂😜
Maar dat is toch logisch. Ze hoefden ook niet te controleren in Rotterdam want vanwege het verbod zou men toch al niets afsteken :rolleyes:
Sterker nog, ik vrees dat de politiek zal binnenkort concluderen dat weinig boetes betekend dat er ook weinig overtredingen waren en dat het vuurwerkverbod dus goed is nageleefd.
Er zit ergens een draadje scheef bij de politici waarbij ze denken dat iedere overtreding bestraft kan worden en dat je burgers vooral niet met rede en logica moet benaderen en alleen op excessen moet handhaven. Dit soort repressieve gedachten gaat uiteindelijk leiden tot een hoop overheidsrepressie en een cultuur van 'iedereen is BOA'. Het is wachten tot 1 van die onbenullen bedenkt dat iedereen straks filmpjes in de gemeentelijke app kan uploaden van overtredingen met de naam van de overtreder erbij. Dat wordt een feest met alle sluimerende burenruzies en de talloze wajoo-tiktokkers die elkaar als stunt gaan doorgeven aan de gemeente 😁
 

firewire

Registered User
DELEN MAG:

Morgenochtend vroeg, wordt er door het CDA gestemd op het amendement van H. Dooper (Zonder enige feitelijke kennis van zaken wil deze man ook het siervuurwerk laten verbieden en wil daarom een vuurwerkverbod in hun CDA verkiezingsprogramma laten opnemen.

Iedereen met een Twitter account kan @CDA, @CDA vandaag en CDA leden nu nog op een normale en eerlijke manier informeren over de eerlijke zaak omtrent behoud van ons veilige SIERvuurwerk.

Siervuurwerk is in 10jaar vuurwerkdiscussie om logische en eerlijke redenen, nooit een discussie punt geweest.
Derhalve mag en kan dat ook nu niet zo zijn.

Niet een verbod op siervuurwerk lost de 31dec problematiek op, maar een betere handhaving op illegaal vuurwerk en hardere aanpak van raddraaiers...

Het meesturen vh politie rapport is essentieel.

https://www.politie.nl/binaries/con...anuari/jaarwisselingsrapportage_2020-2021.pdf

Bron: Nederlandse landelijke politie.

Enige 'opmerkelijkheden' uit dit eerlijke rapport:

* Slechts 80 vuurwerk gerelateerde bekeuringen uitgeschreven, terwijl er volop illegaal vuurwerk in Nederland was en ontstoken is en Grapperhaus ons allen beloofd had dat daar fel op gehandhaafd zou worden. NOT.
(Is ook niet te doen, dus een verbod op siervuurwerk waar een drammende minderheid (te weten de valse anti-vuurwerklobby) nu hun zinnen op gezet heeft, is ten alle tijde totaal zinloos.)

* Ondanks het vuurwerkverbod is tijdens de afgelopen 20/21 jaarwisseling het aantal vuurwerkincidenten met maar liefst 10% toegenomen in vergelijking met voorgaande jaren.
(En dat zonder de 70miljoen euro aan Nederlands goedgekeurd consumentenvuurwerk.)

DE ÉCHTE CIJFERS
 
Laatst bewerkt:

KruitFreak

Registered User
Er is toegezegd dat afgelopen jaar zou eindigen met een eenmalig en tijdelijk vuurwerkverbod en dat is ook gebeurd. Dat sommige betuttelaars willen doorpakken met een definitief verbod is een smerige streek en niet de afspraak. Er is al genoeg afgenomen in dit land dus mogen we ajb weer ons plezier terug.
 

firewire

Registered User
Er is toegezegd dat afgelopen jaar zou eindigen met een eenmalig en tijdelijk vuurwerkverbod en dat is ook gebeurd. Dat sommige betuttelaars willen doorpakken met een definitief verbod is een smerige streek en niet de afspraak. Er is al genoeg afgenomen in dit land dus mogen we ajb weer ons plezier terug.
Correct.
Mooi bericht voor op je Twitter.😉👍🏼
 

firewire

Registered User
Is het practisch ueberhaupt wel mogelijk nog dit jaar alles permanent te verbieden? Lijkt mij van niet.

Er is geen ‘alles’ meer.

Alleen nog siervuurwerk.

Wat overigens in de afgelopen 10jaar nooit ter discussie binnen de vuurwerkdiscussie gestaan heeft, ivm de vele logische en eerlijke argumenten...

Het eindstation is :

Als particulier 8uurtjes Nederlands legaal, veilig en goedgekeurd siervuurwerk rond de jaarwisseling af mogen blijven steken.

Geen discussie meer mogelijk.

(En dat straalde Rutte ook duidelijk uit, toen hij de motie wbt een permanent verbod, standvastig afrade.
Die is ook klaar met al die azijn-zeikerds en valsspelers.)
 
Laatst bewerkt:

Onze Partners

Bovenaan