Kruitkoorts & Oliebollengriep

roelz

Registered User
Allen, dank voor alle reacties!! Het gaat erg goed, inmiddels zijn er honderden van besteld, er worden zelfs exemplaren besteld in Duitsland, italie en de USA. De prijs is gestegen naar 40 euro, mijn drukker moet een toeslag rekenen omdat de papierkosten stijgen, en met een boek van een kilo tikt dat aan. Hier onder nog een promo plaatje.

samengesteld.jpg
 

YorickT

Member
Ik heb het boek van de goedheiligman mogen ontvangen. Dus mocht er een order via Spanje gelopen zijn dan was die hoogstwaarschijnlijk voor mij bestemd. Gekkigheid natuurlijk. ;)

Ik heb nog niet de tijd gevonden om erin te beginnen, dat bewaar ik tot het goede moment natuurlijk. Ik heb er wel al wat doorheen gebladerd en dat beloofd veel goeds. Het boek oogt kwalitatief qua papier echt luxe, dus dat is mooi. Wat ik zo snel zag staan er mooie, lange verhalen in afgewisseld met plaatjes waar wij als liefhebber warm voor lopen. Ik kan niet wachten in iedergeval.
 

Moontan

Moderator
Medewerker
Vandaag het boek ontvangen. Ik ben zwaar onder de indruk. 200 bladzijden ( groot formaat) leesvoer met prachtige foto.s van het vuurwerk van vroeger. Mijn complimenten Roel! Ik moet het boek nog lezen maar het ziet er geweldig uit.
 

Stellingwerf

Registered User
Ook twee weken terug aangeschaft. Mooi groot formaat boek in stevig kaft. Mooie foto's van herkenbaar vuurwerk uit de jaren zeventig, tachtig, negentig en dito verhalen. Wat een verschil in aanbod/keus, toen en nu! Kan mij helemaal inleven in je verhalen, heb het ook zo beleefd in mijn jonge jaren. Alleen begon het mij al in de jaren zestig. Vuurwerk is een verslaving, waar je niet meer vanaf komt.
 

Moontan

Moderator
Medewerker
Ik heb het boek inmiddels gelezen en ik heb ontzettend genoten. Prachtige verhalen over de ervaringen van een vuurwerk liefhebber waar een ieder zich in zal herkennen. De opbouwende spanning in de maand december in een tijdperk met koude winters en waar je dagenlang uit zat te kijken naar de bestellijsten. Meer was er toen nog niet. Roel mijn complimenten voor dit mooie boek met prachtige verhalen en foto's. Interessant om aan de weet te komen ook hoe jouw passie voor de labels is ontstaan. Dit boek is een absolute aanrader voor alle vuurwerk liefhebbers.
 

firewire

Registered User
Het boek is prachtig, dat absoluut.👌🏼

Ik heb onlangs een soort gelijk boek, (waar al vele jaren aan gewerkt wordt, maar nog niet geheel af is), ingekeken bij een andere liefhebber…en na wat ik gezien heb, kan ik niet anders zeggen dan dat ik echt hoop dat ook hij zijn boek gaat uitbrengen…
 

SrCl2

Registered User
Ik moet bekennen dat het boek bij mij enige tijd op de plank heeft gelegen (ik was er door het vuurwerkverbod niet voor in de stemming).
Gisteravond ben ik dan toch eindelijk begonnen met lezen. Een feest van herkenning, vooral de afbeeldingen/ verhalen uit de jaren 70. Op bladzijde 15 zag ik ineens een heel bekende tekst: "Een pijl vol vuur". Volgens mij heb ik die tekst ook gelezen toen ik in de eerste klas van de lagere school zat (1977/1978).
Nog 186 pagina's te gaan, heerlijk! :D
 

Z@P

Registered User
Ik heb het nog niet gelezen maar wil dat zeker nog een keer doe maar een vraagje. Er komt een stukje van de jaren 90 aan bod, komt er misschien nog een vervolg met meer van de jaren 90 hoe jij die beleeft heb. Bij mij kwam de gekte pas echt in de jaren 90 :).
deel millennium is ook wel leuk.
 

roelz

Registered User
Ik heb het nog niet gelezen maar wil dat zeker nog een keer doe maar een vraagje. Er komt een stukje van de jaren 90 aan bod, komt er misschien nog een vervolg met meer van de jaren 90 hoe jij die beleeft heb. Bij mij kwam de gekte pas echt in de jaren 90 :).
deel millennium is ook wel leuk.
Sorry voor de late reactie. Nee, ik vrees van niet, de 90s zijn hier een soort van dieptepunt in de oudjaar beleving dus daar is weinig over te OHen. Mocht er een vervolg komen dan start die rond 2003/2004, toen we het vuurwerkmuseum hebben opgericht. Sinds die tijd is er heel veel gebeurt wat lekker weg leest (hoop ik).
 
  • Like
Reactions: Z@P

Eric.

Nieuwe Member
Kruitkoorts & Oliebollengriep

Vuurwerk/oudjaar liefhebber, word je daar mee geboren of overkomt je dat later? De schrijver, geboren in 1968, vertelt zijn verhaal over de oudjaar avonturen van toen, in 1974 sprong er een vonk over van het eerste sterretje; die vlam is nooit meer gedoofd. Langs een spoor van verhalen over de magische jaren zeventig, de ruigere jaren tachtig en een stukje van de jaren negentig ga je mee langs de oudjaar beleving van toen. De sfeer, de opbouwende spanning van de decembermaand en de ontknoping op oudejaarsavond. Vuurwerk artikelen uit die periode, nu vaak vergeten vuurwerkjes, komen weer tot leven. Vuurwerk liefhebbers zullen zich misschien wel voor honderd procent herkennen in deze verhalen, mensen die niet van vuurwerk houden kunnen ontdekken dat feestelijk vuurwerk niet hetzelfde is als ongelukken en vandalisme. Integendeel, mits juist en zorgvuldig gebruikt is consumenten vuurwerk het ultieme feestartikel; een uiting van feestvreugde waar jaarlijks een groot deel van de Nederlandse bevolking naar uitkijkt.

- Hardcover 20 x 30cm
- 207 paginas, 135gr papier
- 300+ afbeeldingen
- ISBN: 9789090340746
- Prijs € 40,00 (excl. verzendkosten)
- Voor meer info en bestellen: https://www.boekenbestellen.nl/boek/kruitkoorts-oliebollengriep

Bekijk bijlage 12003
Beste Roel,
Wat een geweldig boek heb je gemaakt!!!.
Het boek in 1 adem uitgelezen,wat een herkenbare anekdotes.
Prachtig al die oude labels,zo herkenbaar,en met name de geschiedenis over de "herdertjes",had hier nog graag een paar pakjes van willen hebben.
Dit boek is een absolute.must voor de vuurwerk liefhebber.
Gr.Eric.
 

joszie

Bronzen Member
Vorig jaar dacht ik 'binnenkort ff bestellen'. Om de een of andere reden niet gedaan. Nu alsnog 1 besteld. Ben erg benieuwd. Ik kijk er naar uit om het te lezen.
 

The Cigarman

Moderator
Medewerker
September 2023.

Allemachtig alweer 2 jaar geleden, toen het boek verscheen?
Zo lang ligt het boek al op de boekenplank. (Lees een stoeltje naast mijn bed, waar een stapel boeken op ligt.)
Ja ik lees boeken en voor de gemiddelde vent veel boeken, ik ben er eenmaal niet aan dit boek toegekomen.
De Harry Potter serie voor de 2de keer geleden, toevallig vorige week het laatste boek ervan uitgelezen.
Boeken over van alles en wat, over hypofyse aandoeningen, heb ik helaas ook cadeau gekregen en ga zo maar door.

Gisteravond euh het was eerder nacht, om Normaal maar eens te citeren, wou ik het boek van Metal Theo pakken, om te gaan lezen totdat ik helemaal onderop het boek Kruitkoorts & Oliebollengriep tegen kwam.
O die heb ik ook nog, ga ik die lezen.
De roze bloementjes kaft, is heel erg roze, maar wat gaaf toch.
Ik heb alleen hoofstuk 1 gelezen en het leest gewoon als een thriller, je bent gewoon nieuwsgierig naar de volgende bladzijde.
Het is allemaal zo herkenbaar, het mijnmeren over het afgelopen jaar, doe ik altijd op de terugweg.
Het fonteinen momentje bij het appartement van mijn ouders, heb ik wel gejat van Roel omdat ik dat zag op de Vuurwerkmuseum dvd's destijds.

Ik ben nog aan het begin, maar komt nog een finale oordeel.
En dat oordeel zal wel meevallen.
 
Bovenaan