Is Duits Funke legaal in Nederland ?

Pindo89

Member
Er staat een CE keurmerk met F2 op en een Nederlandse beschrijving, maar nog steeds lees ik wel is comments op Youtube dat ze eigenlijk niet in Nederland mogen, hoe zit dat nou ?

IMG_1401.JPG
 

Baskali

Moderator
Medewerker
Uuuh dozen zijn soms 1.3G in Duitsland(zo als de elegant night). En denk wanneer deze getest worden dat ze afgekeurd worden ivm effecten tot aan de grond haha
 

maartenvincent

Registered User
Het probleem zit hem in het: "die externe ondersteuning vereisen".
Dit betekend dat de batterij vastgezet moet worden, en die mogen zo niet in Nederland verkocht worden. (vandaar dat de Duitse/Belgische doorlontbakken nooit naar Nederland kunnen komen)
Dit las ik als commentaar van de eigenaar van Funke onder een filmpje, daar werd dit ook gevraagd.
 

Richardus

Registered User
Wat voor externe ondersteuning moeten ze hebben, en hebben boxen in NL wel; die houten plaat voor hun kop...eh onder de cakes?
 

Tony

Administrator
Medewerker
Wat voor externe ondersteuning moeten ze hebben, en hebben boxen in NL wel; die houten plaat voor hun kop...eh onder de cakes?

Die vallen onder compounds.

Maar tegenwoordig mag je een externe ondersteuening wel benoemen en meeleveren. Het was volgens mij alleen zo dat ze bij het testen de ondersteuning niet gebruiken.
 

bridge

Bronzen Member
Omdat niemand wilt dat zijn bunkertje voor de verkoop leeg word gehaald ivm een inbeslagname cq afkeur.
De vraag is alleen of dat mag. In beslagname. Ik zou niet weten op grond waarvan. het is hetzelfde als bij de inkoop van bijv jorge en piromax bij TNT. Dat is allemaal volslagen legaal.
 

Tony

Administrator
Medewerker
Inbeslagname zal niet snel gebeuren maar een verbod op verkoop wel. Iets wat legaal lijkt te zijn hoeft het niet te zijn. Bij Funke zijn het vooral de goedeffecten die tot op de grond komen die voor een probleem zorgen. Maar overal is dit legaal! Nee! De CE is daar heel erg duidelijk in alleen controleert bijna geen enkele lidstaat of het product wel aan de regels voldoet. Nederland doet dit zoals we weten wel.
 

Onze Partners

Bovenaan