Internetconsultatie wijziging Ract ivm verbod F3 vuurwerk

Plum Bloom

Registered User
Wijziging Ract ivm verbod F3 vuurwerk

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt een wijziging voor van de Regeling aanwijzing consumenten- en theatervuurwerk (Ract). Beoogd is om de jaarwisseling veiliger te laten verlopen door het toegestane consumentenvuurwerk in te perken. Er komt een verbod op enkelschotsbuizen, F3 vuurwerk, knalvuurwerk (incl. knalstrengen) en vuurpijlen. De importeurs en verkopers mogen genoemde vuurwerkproducten niet meer verkopen en de consumenten mogen deze niet meer kopen/afsteken.

Publicatie reacties

Reacties worden gepubliceerd tijdens de loop van de consultatie. Alleen die reacties worden gepubliceerd waarvan is aangeven, door de inzender, dat deze openbaar mogen zijn.


Doelgroepen die door de regeling worden geraakt

• Burgers (incl. omstanders);
• Hulpverleners;
• Bedrijfsleven;
• Overheid.

Het doel van de wijziging is ervoor te zorgen dat F3 vuurwerk, enkelschotsbuizen, knalvuurwerk (incl. knalstrengen) en vuurpijlen niet meer verkocht worden aan consumenten.

Voor consumenten blijft er tegelijkertijd nog voldoende vuurwerk beschikbaar om verantwoord te gebruiken tijdens de jaarwisseling.

Verwachte effecten van de regeling voor de doelgroepen

Het effect van de maatregel is te komen tot minder overlast en letsel, wat moet bijdragen aan een veilige en feestelijke jaarwisseling.

Voor consumenten blijft er nog voldoende vuurwerk beschikbaar om verantwoord af te steken, terwijl het letsel door vuurwerk verminderd en de veiligheid vergroot wordt.

Waarop kunt u reageren

U kunt tot en met 31 maart 2020 via deze website reageren op deze regeling en de toelichting.

 

KruitFreak

Registered User
Dat wil dus ook zeggen verbod op F2 single shots (enkelschotsbuizen)? Of mag dit nog wel zolang er een sier effect bij zit?
 

SrCl2

Registered User
Ook ik heb m'n morele plicht maar eens vervuld (door een reactie achter te laten).
 
Laatst bewerkt:

SrCl2

Registered User
Nog een paar 1000 vanuit de branche, winkeliers en personeel te gaan...
Vooralsnog lijken zij niet erg gemotiveerd om een reactie in te dienen.
In theorie is het natuurlijk mogelijk dat zij er en masse voor gekozen hebben om hun reactie niet te laten publiceren, maar dat lijkt me eerlijk gezegd vrij onwaarschijnlijk.
Tussenstand tot nog toe: een schamele 15 (openbare) reacties...
 

rodepo

Registered User
Zo net even mijn raadgeving openbaar geplaats.
Die persoon uit Dordrecht. Aangezien ik de illusie van anoniemiteit veloren ben. Mogen ze allemaal weten hoe ik erover denk. 😊
 
Bovenaan