Internetconsultatie wijziging Ract ivm verbod F3 vuurwerk

Plum Bloom

Registered User
Wie nog wil reageren: na vandaag is het einde oefening. https://www.internetconsultatie.nl/c...k2020/reageren

O.a. Lesli Vuurwerk B.V. heeft vandaag gereageerd: https://www.internetconsultatie.nl/c...5-e06c2d11adfb

En gisteren verscheen een reactie van BPN: https://www.internetconsultatie.nl/c...f-5a542dfd5b5e

alsmede die van Stichting Behoud Vuurwerktraditie: https://www.internetconsultatie.nl/c...f-06737c8c3af2

Eergisteren o.a. Stichting Vuurwerkdealers Nederlands Consumentenvuurwerk https://www.internetconsultatie.nl/c...0-85b37686874f

En op 25 maart reageerde het Adviescollege toetsing regeldruk (ATR) https://www.internetconsultatie.nl/consumentenvuurwerk2020/reactie/6beaf079-bde9-4e4f-bd42-4d6a930f490b

Het ATR wijst de wijziging van het RACT af, tenzij (vrij vertaald) onder meer nog voor de komende jaarwisseling alle andere potentieel gevaarlijke consumentenproducten onder de loep zijn genomen. Het college adviseert het onderzoek naar de productveiligheid van cakeboxen en sierpotten/fonteinen in 2020 uit te voeren, en de resultaten daarvan te betrekken bij de besluitvorming over de regels ten aanzien van consumentenvuurwerk voor de jaarwisseling 2020-2021 gericht op het verminderen van letsel en overlast.

Wat dat advies met het toetsen van regeldruk te maken heeft, is mij volstrekt onduidelijk.
 

Plum Bloom

Registered User
Uit de BPN-reactie:

Effecten coronacrisis

BPN doet een dringend beroep op de minister om, indien al verdergaande wijzigingen van de RACT worden overwogen, deze in elk geval niet eerder dan volgend jaar in te laten gaan. Vele, met name kleine, ondernemers ondervinden op dit moment vanwege de gevolgen van de coronacrisis grote financiële problemen. Hun omzet is dramatisch laag. Met name deze ondernemers kunnen, met de verkoop van vuurwerk, aan het einde van het jaar, hun omzet enigszins goedmaken. Wij verzoeken de minister dan ook om in elk geval niet eerder dan per 2021 verdergaande beperkende maatregelen te overwegen. Op die manier kan door uitverkoop een groot deel van de gevolgen, waaronder restvoorraden, worden voorkomen. Vanzelfsprekend zullen winkeliers en importeurs volledig voldoen aan alle geldende veiligheidsvoorschriften en instructies aan de consumenten.
 

GMP82

Bronzen Member
Misschien brengt de corona nog iets 'goeds' dan..

Misschien lees ik het trouwens verkeerd, maar Lesli ageert in hun post enkel tegen de opslag van de voorgenomen verboden producten, niet tegen de verkoop ervan (in NL)? Ik zal dat wel weer te zwartgallig zien, maar goed.

Denk dat het meeste wel is gezegd daar. Heb niet de illusie dat een bericht van mij daar het verschil gaat maken.
 

Onze Partners

Bovenaan