HVLV: ๐‹๐š๐š๐ญ ๐ณ๐ข๐ž๐ง ๐ฐ๐š๐ญ ๐๐ž ๐ค๐ซ๐š๐œ๐ก๐ญ ๐ฏ๐š๐ง ๐ฌ๐จ๐œ๐ข๐š๐ฅ๐ž ๐ฆ๐ž๐๐ข๐š ๐ข๐ฌ!

goofygrunn

Registered User
Morgen wordt er in de tweede kamer over het onterechte, ondoelmatige siervuurwerkverbod gesproken.

Het lijkt ons een goed idee om relevante kamerleden zoveel mogelijk van goede informatie te voorzien.
Hieronder vind je alvast een aantal mailadressen van relevante kamerleden. Dit lijstje mailadressen kun je nog verder aanvullen met mailadressen van voornamelijk VVD, SP, CDA en D66 kamerleden. Onder de mailadressen vind je een voorbeeld brief, inclusief bronnen. Deze kun je overnemen, en eventueel aanpassen.
Voel je vrij om deze voorbeeld brief naar zoveel mogelijk relevante kamerleden te mailen. Hopelijk helpt het!

๐——๐—ฒ ๐—บ๐—ฎ๐—ถ๐—น๐—ฎ๐—ฑ๐—ฟ๐—ฒ๐˜€๐˜€๐—ฒ๐—ป:
p.dgroot@tweedekamer.nl (VVD)
i.michon-derkzen@tweedekamer.nl (VVD)
j.geurts@tweedekamer.nl (CDA)
a.kuik@tweedekamer.nl (CDA)
mvnispen@sp.nl (SP)
J.sneller@tweedekamer.nl (D66)
j.vdwerf@tweedekamer.nl (D66)

๐——๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฒ๐—น๐—ฑ๐—ฏ๐—ฟ๐—ถ๐—ฒ๐—ณ:
Geacht [๐˜—๐˜ˆ๐˜™๐˜›๐˜๐˜‘ ๐˜๐˜•๐˜๐˜œ๐˜“๐˜“๐˜Œ๐˜•] Kamerlid,

Met grote ontsteltenis heb ik het nieuws omtrent wederom een consumenten siervuurwerkverbod tot mij genomen.
Ik ben stemmer van uw partij, omdat uw partij zich, volgens uw partijprogramma en standpunten in de stemwijzer van afgelopen maart, in zou zetten voor behoud van de vuurwerktraditie. Indien u instemt met dit omstreden siervuurwerkverbod, zal ik mijn stem voor de volgende verkiezingen moeten heroverwegen. Daarom stuur ik u deze mail.
Afgelopen vrijdag kwam naar buiten dat het kabinet heeft besloten ook dit jaar een verbod op consumenten siervuurwerk in te stellen. Dit kwam voor mij en vele met mij binnen als een grote klap. Wederom een jaarwisseling zonder kleurenpracht, wederom geen jaarwisseling zoals wij Nederlanders deze graag vieren. Geen jaarwisseling waarbij we samen met vrienden, familie en de buurt kunnen kijken naar al het prachtige siervuurwerk wat de lucht in gaat. Waarom is dit ons niet gegund?
Het kabinet wil met het aangekondigde verbod op consumenten siervuurwerk de zorg ontlasten. Op zich een goede insteek voor een maatregel in deze moeilijke tijd. Echter blijkt na uitspraken van specialisten en bij het goed bekijken van de cijfers dat de ontlasting van de zorg met deze extreme maatregel te verwaarlozen is. (1)Zo stelde Diederik Gommers in november 2020 al dat een vuurwerkverbod niet bij zou dragen aan het ontlasten van de zorg. (2) Ernst Kuipers maandag 15 november tijdens de technische briefing dat vuurwerkslachtoffers geen grote belasting vormen voor de zorg. (2) Ook spreekt notabene David Baden voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulpartsen uit dat er sprake is van symboolpolitiek en dat drank en drugs een veel groter probleem vormen tijdens de jaarwisseling. Als dus zelfs de voorzitter van de afdelingen die volgens het kabinet ontlast dient te worden stelt dat een siervuurwerkverbod niet de oplossing is voor de problemen. Hoe kan het kabinet dan verwachten dat de Nederlands burger vrede heeft met deze symbool maatregel?
De cijfers zetten de uitspraken van deze specialisten uit de zorg kracht bij. Jaarlijks bezoeken gemiddeld 2.000.000 patiรซnten de Spoed Eisende Eerste Hulp. De 385 vuurwerkslachtoffers op de SEH, welke het verbod vorig jaar slechts deels voorkwam, hebben dus een minimaal aandeel in de druk op de acute zorg en dat slechts gedurende รฉรฉn dag van het jaar. Ook zijn knalvuurwerk, vuurpijlen en single-shots sinds vorig jaar reeds verboden en werden er om die reden al aanzienlijk minder slachtoffers op de SEH verwacht.
Dat er onvrede is in Nederland als gevolg van alle maatregelen en verboden die worden opgelegd blijkt maar des te meer dit weekend. Rellen, geweld en vernielingen in meerdere steden. Dit wordt ook bevestigd door politiebond voorzitter Gerrit Kamp (4). De rellen keur ik uiteraard niet goed maar dit blijkt wel een gevolg te zijn van de maatregelen en verboden. Ik maak mij dan ook grote zorgen over de jaarwisseling. De handel in illegaal vuurwerk zal floreren, wat verreweg zorgt voor de meeste druk op de acute zorg en de hulpverleners, zoals afgelopen weekend reeds te zien was in het extreme geweld richting de politie. De koek is op en steeds meer Nederlanders zijn boos, wat zal leiden tot meer en extremere rellen.
Ik wil u daarom vragen de burger en dus ook de zorg en politie alsnog te ontzien en niet mee te gaan in deze plannen van het kabinet. Siervuurwerk levert jaarlijks vele miljoenen mensen plezier op en hoort bij de Nederlandse, culturele identiteit. Het zou teleurstellend en onnodig zijn als deze uitbarsting van vreugde aan banden wordt gelegd terwijl de effecten hiervan minimaal zijn.
Met vriendelijke groeten,
Een bezorgde en teleurgestelde burger,

(1) https://mobile.twitter.com/.../1327358292482535424ref_src...
(2) https://www.youtube.com/watch?v=laLFcIRHHKE
(3) https://www.volkskrant.nl/.../vuurwerkverbod-tijdens.../...
(4) https://www.volkskrant.nl/.../woedende.../
 
Bovenaan