WINKEL Harrieboem vuurwerk Halle

Moontan

Moderator
Medewerker
Vuurwerkshop Harrie 'Boem' in nieuw jasjeZaterdag 19 december grote 'demo' op sportpark Meisterskamp

Halle - Er moet nog wel het een en ander gebeuren voordat Harrie Boem op dinsdag 29 december zijn vuurwerkshop aan de Dorpsstraat in Halle kan openen. Samen met zijn vrouw Daphne en met hulp van vrienden, heeft hij er alle vertrouwen in dat de klus geklaard wordt.

Harrie gebruikt al een aantal jaren het pand aan de Dorpsstraat, maar door de komst van 'Buurtzorg' moest hij inschikken en kijken naar andere mogelijkheden. Dat kwam hem ook wel goed uit, want hij had eigenlijk een grotere opslagplaats (bunker) nodig door de toegenomen verkoop. "Het liefst in hetzelfde pand", aldus Harrie, "want de klanten weten me daar steeds beter te vinden." Met de eigenaar van het pand werden de mogelijkheden bekeken en werd overeengekomen dat een deel van de werkplaats achter de winkel kon worden omgebouwd tot winkel. Voor een vuurwerkwinkel ben je er dan niet met een leuk behangetje en een vlotte toonbank, want de veiligheidsvoorschriften zijn strikt en streng. Er moest een nieuwe bunker gebouwd worden, de elektra moest aangepast worden en het geheel moest voorzien worden van een sprenkler-installatie. "Die basis zit er nu in, dus nu kunnen we aan de opbouw van de winkel beginnen, de stellingen monteren, etc", licht Harrie de bouw toe.
Een deel van de oude winkel mag Harrie blijven gebruiken om z'n uitgebreide assortiment vuurwerk te etaleren. Met een verlichte inrit, lichtslingers en een partytent wordt de nieuwe entree van de winkel gemakkelijk vindbaar gemaakt.

Blijft de vraag over of er dit jaar nog ontwikkelingen zijn op vuurwerkgebied. Dit blijkt het geval. Harrie: "In overleg met de beste vuurwerkimporteur van Nederland 'Vuurwerkvisie', tot beste verkozen in 2012, '13 en '14, heb ik een nieuw assortiment samengesteld

Als hofleverancier van Tante Rikie (Zwarte Cross) had ik vorig jaar al een speciaal Tante Rikie pakket ontworpen en daar komt dit jaar een goedkoper, maar goed, Zwarte Cross pakket bij. Vuurwerkvisie stelt volgens mijn ontwerp de pakketten samen. Gegarandeerd kwaliteit!"

De winkel is elk jaar maar drie dagen open, maar in de webshop op de website kun je nu al de bestelling laten klaarzetten. Weet je nog niet precies wat je hebben wilt, dan is een bezoek aan de 'demo' op zaterdag 19 december zeker de moeite waard. Vanaf 19.30 uur wordt het assortiment getoond en Harrie zorgt voor een speciale 'Harrie Boem' finale.
Door zijn vuurwerkshows tijdens de Zwarte Cross, Paaspop Ziewent en tal van andere evenementen weet Harrie natuurlijk precies wat het vuurwerk doet en welk vuurwerk voor welke situatie geschikt is. Adviseren vinden Harrie en z'n medewerkers dan ook net zo belangrijk als verkopen.


Ik vind het belangrijk dat het die drie verkoopdagen gezellig is in de winkel en de grote partytent en dat de klanten achteraf terug melden dat ze het juiste vuurwerk gehad hebben. Dan ben ik tevreden."
Naast de speciale aanbiedingen in de webshop mag Harrie Boem, door zijn goede relatie met de organisatie van de Zwarte Cross, onder de kopers van de 'Tante Rikie' en de 'Zwarte Cross' pakketten een aantal vrijkaarten voor dit evenement verloten. Tijdens de verkoopdagen gelden daarnaast nog speciale verbouwingsstunts met een extra laag prijskaartje.

Tot slot is Harrie blij met het initiatief van 'Vuurwerkcheck', die er aan heeft bijgedragen dat het afschieten van vuurwerk met de jaarwisseling tot ons cultureel erfgoed gaat behoren en dus niet compleet verboden kan worden. "Daarbij moet het wel verantwoord gebeuren en moeten we er samen voor zorgen dat het illegale knalvuurwerk uitgebannen wordt."

http://www.contact.nl/regio/bronckhorstzuid/112521/vuurwerkshop-harrie-boem-in-nieuw-jasje-
 

Onze Partners

Bovenaan