Gemeente Utrecht wil verbod op afsteken vuurwerk door particulieren

The Cigarman

Moderator
Medewerker
1024x576a.jpg
ANP
NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 15:01

Gemeente Utrecht wil verbod op afsteken vuurwerk door particulieren​

De burgemeester en wethouders van Utrecht willen een verbod op het zelf afsteken van vuurwerk. Na de zomer dient het gemeentebestuur een voorstel in.
In het plan staan ook alternatieven, zoals georganiseerde vuurwerkshows. "Met Utrechters die nog steeds veel belang hechten aan vuurwerk als onderdeel van de jaarwisseling gaan we aan de slag om alternatieve vieringen op buurtniveau vorm te geven", schrijft het college in een brief aan de raad.
Het vuurwerkverbod hing al een tijdje in de lucht, meldt RTV Utrecht. Eerder gingen de gemeenteraden van Rotterdam en Amsterdam al akkoord met een algeheel vuurwerkverbod. Afgelopen jaar gold er bovendien een landelijk verbod vanwege het coronavirus.

Minder draagvlak​

Het college schrijft verder dat een recent onderzoek van I&O Research de doorslag gaf. Daaruit blijkt dat de helft van de Utrechters voorstander is van een lokaal vuurwerkverbod voor particulieren.
Bovendien daalde tussen 2017 en 2021 het aantal bewoners dat tegen een verbod is van 61 naar 40 procent.
De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met het voorstel.

Bron: https://nos.nl/artikel/2384442-gemeente-utrecht-wil-verbod-op-afsteken-vuurwerk-door-particulieren
 

Schuim

Registered User
Ik vraag me toch af waar het college dit op baseert, de media items van eind vorig jaar lieten juist in Utrecht een heel andere trend zien.
Er word ook weer van alles bij getrokken om er maar een "logisch" klinkend verhaal van te maken.
Ook zou ik graag willen zien welk onderzoek hierbij aangehaald is, notabene uitgevoerd door, I wij worden betaald O research.

Dit riekt gewoon weer naar stemmingmakerij gebaseerd op uitspraken van 2 politici, waarbij dan maar weer het punt van word gemaakt dat Utrecht dat zou willen.
Zodat de rest van de raad onder druk komt te staan.
 

Onze Partners

Bovenaan