Geen vuurwerkverbod in Zoetermeer

rickster

Registered User
Zoetermeerders kunnen komende jaarwisseling gewoon siervuurwerk afsteken.
De wens van GroenLinks, ChristenUnie-SGP en fractie Van den Berg om tot een totaalverbod in de stad te komen, is afgeschoten door de gemeenteraad.

Met een meerderheid van dertig van de 39 raadsleden tegen is wel duidelijk dat de stad voorlopig nog niets moet hebben van een algeheel verbod op consumentenvuurwerk, bleek gisteravond. De drie partijen hoopten de rest van de raad te overtuigen dat er geen consumentenvuurwerk meer mocht worden verkocht of afgestoken in Zoetermeer.

‘onwenselijk’ dat Zoetermeer zijn eigen beleid er op na houdt terwijl het met andere gemeenten onderdeel uitmaakt van één politieregio. Volg het landelijk beleid, was zijn advies.
Een meerderheid van de gemeenteraad stemde inderdaad tegen het plan van de drie fracties. Daarbij gaven zowel VVD als PvdA wel aan dat hun achterban zeer verdeeld is over dit onderwerp.
Schade
Zoetermeer ziet de laatste jaarwisselingen het schadebedrag stijgen. In totaal is er de laatste oud en nieuw voor ruim 70.000 euro aan schade gemaakt. Het jaar daarvoor was dat 65.000 en de jaarwisseling daarvoor 52.000 euro.

BRON: AD.nl
 

Onze Partners

Bovenaan