[Fotos] Behind the scenes @ Intertoys Kiers

mickeyzegtboem

Registered User
Welkom allemaal in dit kijkje achter de schermen!

Ik zal eerst even ons bedrijf netjes voorstellen;
De winkel heet dus intertoys kiers en zit in leusden, begrijpelijk genoeg verkopen we door het jaar heen speelgoed maar direct na de sinterklaas gaan bij ons alle remmen los, want dan is het weer vuurwerktijd!

Inmiddels verkopen wij al 12 jaar consumentenvuurwerk, en gedurende die 12 jaar hebben we een dusdanige groei meegemaakt dat we, om het even simpel te zeggen, uit ons jasje beginnen te groeien.

Daarom hebben we een besluit genomen om een extra bewaarplaats voor verpakt vuurwerk te realiseren, en zodra dit gereed is, de 2 bestaande bewaarplaatsen om te bouwen naar 1 grotere bewaarplaats voor onverpakt vuurwerk.

In dit topic zal ik jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden van wat zich er achter de schermen van ons bedrijf afspeelt, en jullie dus op deze manier een leuk kijkje in de keuken proberen te geven! Vragen en opmerkingen zijn natuurlijk altijd welkom!

(startpost word bij elke update aangepast)

-update 04-11
-eerste bouwwerkzaamheden nieuwe bewaarplaats

De eerste stukjes van de nieuwe bewaarplaats liggen op z'n plaats, het dragende houten plafond is geplaatst op een hoogte van 2.40m binnenmaat, hierdoor in het mogelijk om het verpakte vuurwerk tot een hoogte van ongeveer 1.80 meter op te stapelen, de bewaarplaats heeft een oppervlakte van 4.50 meter diep bij 2.60 breed.
Het plafond word later tegen de zij/voor en achterkant aan volledig over het hele oppervlak afgewerkt met een steenachtig materiaal om zo de gehele bewaarplaats uit een steenachtig materiaal te laten bestaan.

27102008114.jpg
27102008112.jpg
27102008113.jpg


Ook de brandwerende deur is geplaatst, deze word volledig ingemetseld in de voorwand van de bewaarplaats, en heeft een brandwerendheid van 60 minuten

30102008116.jpg
30102008115.jpg


-update 05-11
-voorwand met brandwerende deur klaar en dak bijna klaar

Vandaag een aantal foto's van waarbij we iets verder gevorderd zijn, als eerste de voorwand inclusief de brandwerende deur, eerst vanaf buiten de bewaarplaats, de tweede foto vanuit de bewaarplaats.
Op de tweede foto is tevens te zien dat er latten tegen de zijwanden aan bevestigd zijn, dit is ervoor om te zorgen dat er geen dozen vuurwerk tegen de wanden aan komen te staan.
Doordat er ruimte is tussen de dozen en de wand kan als de sprinkler aangaat het water langs de wanden omlaag lopen om de wand te koelen.

IMG_9708.jpg
IMG_9704.jpg


Ook het dak is zo goed als klaar, bovenop de houten aftimmering ligt nu een laag cellenbeton van de zelfde dikte als de muren, dit moet alleen nog gedeeltelijk afgesmeerd worden met een afwerklaag.

IMG_9709.jpg
IMG_9710.jpg


-update27-11
-grote update o.a. sprinkler en brandmeld instalatie


Vandaag zoals beloofd een flinke update.
We beginnen met de bovenkant van de bewaarplaats, daar hebben we vloerbedekking gelegd omdat hier later nog wat extra opslagruimte komt voor opslag van overige materialen wat niet in de bewaarplaats thuis hoort.

12112008126.jpg
12112008128.jpg


Vervolgens gaan we in een rap tempo door naar het een en ander aan schilderswerkzaamheden, dit is niet benodigd maar puur om het geheel er lekker strak uit te laten zien.

18112008134.jpg
18112008133.jpg


Ook hebben we alvast een testje gedaan met signaaltape, dit gaan we straks gebruiken om de maximale stapelhoogte en het looppad aan te geven.

18112008139.jpg
18112008140.jpg


Vervolgens gaan we door naar de afdeling water.
Er is een volledig nieuwe hoog-capaciteits watermeter geplaatst, hiervoor is een volledig nieuwe aansluiting vanaf het hoofdleidingnet aangelegd.
ik zal nog even nakijken wat de max capaciteit is en dit later nog even melden.

18112008136.jpg
18112008137.jpg


Al die liters water moeten ook nog ergens heen kunnen, dus we gaan door naar de sprinkler instalatie.
Op de foto's zie je de situatie binnen in de bewaarplaats en boven de brandwerende deur.
Binnen in de bewaarplaats zit een moedersprinkler (de sprinklerkop die hitte singaleert en de overige koppen, de dochters, inschakelt) en twee dochter sprinklers.
boven de brandwerende deur zit een moeder- en een dochter-sprinkler.

25112008146.jpg
25112008148.jpg
25112008150.jpg


En dan missen we nog de brandmeld instalatie oftewel het ontruimings alarm.
op de foto zien we een slowwhoop (sirene)
op de foto van de sprinkler buitenkant zie je de slowwhoop aan de buitenkant van de bewaarplaats.
Vervolgens hebben we aan de buitenkant van het pand een flitser hangen zodat vanaf de straat te zien is dat het ontruimings alarm in werking is.

25112008147.jpg
25112008153.jpg


Dan blijft nog de regelkast nog over, het zenuwcentrum van het hele brandalarm.
Deze word ingeschakeld door middel van een zogenaamde flowswitch op het moment dat de sprinklers in werking treden, of zoals op de tweede foto te zien is door middel van een handmelder.
Op deze foto staat tevens de verplichte brandhaspel.

25112008151.jpg
25112008152.jpg


Alle foto's zijn in groot formaat hier te zien:
http://freakpyromaniacs.com/album/showgallery.php?cat=1961Binnenkort meer!
 
Laatst bewerkt:

Tony

Administrator
Medewerker
Re: Behind the scenes @ Intertoys Kiers

Leuk om te lezen Michel!
In December zullen wij bij Intertoys Kiers op bezoek gaan om wat foto's en film te maken van hoe het er daar aan toe gaat als ze met het vuurwerk bezig zijn! Dus hou deze thread in de gaten :smile:.
 

Ghasper

Registered User
Re: Behind the scenes @ Intertoys Kiers

Ik ben benieuwd! Zeker leuk om dit eens een keer te zien en te horen hoe het er aan toe gaat!
 

Vuurwerkhal.nl

Registered User
Re: Behind the scenes @ Intertoys Kiers

Hou er rekening mee dat je het plafond niet van 2 lagen gipsplaat maakt wat op zich wel 60 minuten brandvertragend is maar niet aan de eisen voldoet.

Zie onderstaande regel in het vuurwerkbesluit.

Bovendien zijn de wanden, vloer en afdekking van een (buffer)bewaarplaats
vervaardigd van metselwerk, beton of cellenbeton.

Hou ook rekening met de water opbrengst van de sprinkler i.v.m. de stapelhoogte in de bewaar en bufferbewaarplaats.

Succes met het bouwen.
 

mickeyzegtboem

Registered User
Re: Behind the scenes @ Intertoys Kiers

Hou er rekening mee dat je het plafond niet van 2 lagen gipsplaat maakt wat op zich wel 60 minuten brandvertragend is maar niet aan de eisen voldoet.

Zie onderstaande regel in het vuurwerkbesluit.

Bovendien zijn de wanden, vloer en afdekking van een (buffer)bewaarplaats
vervaardigd van metselwerk, beton of cellenbeton.

Hou ook rekening met de water opbrengst van de sprinkler i.v.m. de stapelhoogte in de bewaar en bufferbewaarplaats.

Succes met het bouwen.

hebben we rekening mee gehouden, de afdekking (plafond) word gemaakt van de zelfde ytong (cellenbeton) blokken als de muur, dus 1.5 uur brandvertragend. (komt straks een update aan met nieuwe foto's waarop dit te zien is)

voor de wateropbrengst word nog een nieuwe aansluiting op het hoofdwaterleidingnet gemaakt, met een bijbehorende hoog-capaciteits watermeter, dit zal ruim voldoende moeten zijn om de sprinklerinstalatie volgens de geldende normen te laten werken.

desondanks toch bedankt voor het meedenken!

edit; gelijk maar even een update gedaan!
 
Laatst bewerkt:

Michel_G

Moderator
Medewerker
Re: Behind the scenes @ Intertoys Kiers

Leuk om hier ook een 'behind the scenes' te zien van de vuurwerkzaak waar ik dit jaar alweer voor de 4de keer in de vuurwerkverkoop zal staan.

We hebben de afgelopen drie jaren een ontzettend gezellig team gehad. Iedereen kan goed met elkaar opschieten en doen het werk met veel humor, wat de sfeer extra leuk en gezellig maakt.

Zo'n kleine zaak (in de zin van bunkeropslag/winkelruimte) als wij zijn, heeft als nadeel dat het niet altijd even makkelijk werken is (geloof me, is soms wel heel weinig ruimte in de bunkers, en dan bedoel ik ook HEEEEEL weinig ruimte), maar het kleine en hechte team maakt dat meer dan goed.

Gelukkig is de nieuwe bunker al in een vergevorderd stadium en kan niet wachten totdat die in gebruik genomen kan worden. Zal het werk er zeker makkelijker/overzichtelijker op maken.

Vuurwerkverkoop voor mij is de laatste jaren gewoon bijna een verslaving geworden. Heb er ontzettend veel lol in gekregen en dat is voor mij echt de drijfveer geworden. Tuurlijk, je maakt lange dagen, zeker op de dagen dat er koopavond is, maar je bent de hele dag met vuurwerk bezig en je zet als team gewoon je schouders eronder. En op een vreemde manier heeft een paar dagen zwaar doorhalen ook wel weer zijn charme.

Tuurlijk, op oudjaarsdag mis ik gewoon een heel stuk afsteektijd. Tussendoor in de korte rook/stookpauze af en toe wel eens wat afsteken, maar moet het meeste toch in de avond/nacht inhalen. Voor mij opzich niet zo erg, aangezien de nadruk bij mij op siervuurwerk ligt.

Mochten er nog vragen zijn die ik kan beantwoorden, stel ze gerust! Mocht ik op andere punten nog wat bij kunnen dragen aan dit topic, dan zal ik dat ook proberen te doen!
 

Jordi

Registered User
Re: Behind the scenes @ Intertoys Kiers

Onrust over vuurwerkopslag
Door: Andre van der Velde | woensdag 19 november 2008 10:00

LEUSDEN - Bewoners van de Kramershilt in Leusden maken zich grote zorgen over de komst van een vuurwerkopslag in een magazijn pal onder enkele woningen. De magazijnruimte wordt sinds kort gehuurd door Henk Kiers, eigenaar van Intertoys Kiers aan 't Plein. Inmiddels zijn de werkzaamheden om het magazijn geschikt te maken voor de opslag van maximaal 4500 kilo vuurwerk in volle gang.

door André van der Velde
,,Ik dacht gelijk aan de vuurwerkramp in Enschede, toen ik van de plannen hoorde", blikt een van de bewoners terug. De reactie is tekenend voor de onrust die de afgelopen drie weken onder bewoners van de Kramershilt heeft geheerst. ,,Door een toevalstreffer zijn we er achter gekomen dat in het voormalige magazijn van C1000 aan de Spijkerplaats vuurwerk zal worden opgeslagen", vult Cor Beers, een van de woordvoerders van de bewoners, aan. ,,Een bewoonster zag er mensen aan het werk en hoorde van de werklui wat daar te gebeuren staat." Bewoners die vervolgens naar de gemeente belden voor opheldering, kregen echter nul op het rekest: de gemeente wist van niets. Dat zorgde voor verder oplopende emoties.
Kiers nam de sleutel op dinsdag 21 oktober in ontvangst en nog diezelfde week werd een bezwaarschrift opgesteld die door de bewoners van nagenoeg alle 46 adressen werd ondertekend. Het bezwaarschrift is een doorn in het oog van Kiers, die al twaalf jaar vuurwerk verkoopt vanuit zijn speelgoedwinkel. De twee opslagruimtes in zijn zaak zijn echter veel te klein geworden en een nieuw magazijn is een noodzakelijke uitbreiding. ,,Ik heb al een vergunning voor de opslag en verkoop van vuurwerk, dus die hoefde ik niet aan te vragen. De gemeente, het Gewest Eemland en pandeigenaar ING Real Estate wisten bovendien al vanaf augustus van mijn plannen", legt hij uit. ,,Als de bewoners me eerst hadden benaderd, had ik hen dat ook allemaal uit kunnen leggen en dan had ik ze ook duidelijk kunnen maken dat de vergelijking met Enschede niet opgaat. Daar ging het om professioneel vuurwerk en hier gaat het om het veel lichtere consumentenvuurwerk. Ook zijn de hoeveelheden niet te vergelijken. Verder gaat het maar om twee weken per jaar dat hier vuurwerk ligt. Niet gebruikt vuurwerk gaat terug naar de groothandel."
Als het magazijn aan de veiligheidseisen voldoet van het Vuurwerkbesluit, kan Kiers er op basis van zijn huidige vergunning dit jaar al 1000 kilo vuurwerk opslaan. Kiers wil echter volgend jaar januari/februari een vergunning aanvragen om maximaal 4500 kilo in het magazijn op te kunnen slaan. De bewoners hebben zich inmiddels tegen dat voornemen gekeerd.

,,Ik berust in die 1000 kilo", zegt Beers namens de bewoners. ,,We kunnen immers geen vergunning tegenhouden, want die heeft Kiers al. Bovendien ben ik ervan overtuigd geraakt na gesprekken met wethouder Salverda en het Gewest Eemland dat qua veiligheid alles uit de kast wordt gehaald. Maar die uitbreiding tot maximaal 4500 kilo vinden we een ander verhaal", stelt hij. ,,Ook al is het consumentenvuurwerk, achter zo'n hoeveelheid zit zo'n enorme dosis explosief materiaal. En als dat onder je vloer ligt, vind ik dat nog al veel. We zullen die vergunning dan ook aanvechten, indien nodig tot en met de Raad van State."
Een punt van ergernis is de communicatie. Beers: ,,Ik had het netjes gevonden als de gemeente vooraf een brief had gestuurd naar de bewoners over wat er stond te gebeuren. Dan had de gemeente het initiatief genomen en niet verontruste bewoners."
De gemeente erkent dat de communicatie beter had gekund. Nadat Kiers de gemeente in augustus op de hoogte had gebracht, kreeg hij een brief dat hij zijn plannen moest melden bij het Gewest Eemland. ,,Toen is echter niet gesproken over de bouwvergunning", aldus een woordvoerder van de gemeente. ,,Kiers ging er daarom vanuit dat die niet nodig was. Dat heeft de verwarring veroorzaakt. Achteraf gezien was beter geweest als we de bouwvergunning meteen aan de orde hadden gesteld, dan hadden we de onrust kunnen voorkomen."

http://www.leusderkrant.nl/page/Lokaal/Regionaal-Detail/Onrust-over-vuurwerkopslag.287487.news
 

Poziloc

FPM Hangouderen
Re: Behind the scenes @ Intertoys Kiers

Doom denkend Nederland weer op z'n best...lang leve de media die angstzaaid
 

Ghasper

Registered User
Re: Behind the scenes @ Intertoys Kiers

Doom denkend Nederland weer op z'n best...lang leve de media die angstzaaid

Helaas wel......

Verbazend blijft altijd dat als je buurman 3 gasflessen in de schuur heeft staan niemand daar gevaar in ziet. Als dat klapt kan je er donder op zeggen dat dat een behoorlijke ravage geeft. Helaas weet ik dat uit ervaring.....

Ik weet het, appels met peren vergelijken, maar dat zal frustratie zijn :mad:

Sorry voor off-topic gaan :)
 
Laatst bewerkt:

mickeyzegtboem

Registered User
Re: Behind the scenes @ Intertoys Kiers

Wat mij betreft niet offtopic hoor, ook dit is (hoe frustrerend het ook is) een onderdeel van het vuurwerkvak....

Overigens is dit stuk ook na uitgebreid overleg met ons geplaatst, zodat ook wij ons zegje hierin konden doen.
Ik denk dat in dit geval de media hun nieuwsfunctie ook naar behoren hebben uitgevoerd, ze geven een duidelijk beeld van wat er speelt.

Helaas is het wel zo dat de woordvoerder van de bewoners pas na aandringen van ONS en dus niet op eigen initiatief pas vandaag een kijkje is komen nemen.
Ook een eerder contact is er niet geweest met deze meneer dus aan deze kant steekt het nog wel wat qua communicatie.
Wij hebben naar onze mening aan ons fatsoen voldaan om netjes in het weekend nadat we de sleutel kregen een brief aan alle omwonenden te schrijven waarin we volledige openheid van zaken gegeven hebben.
Hierna hebben we nooit iets van deze meneer gehoord, behalve via de gemeente of de media....

Maar goed, we zullen ons erbij neer moeten leggen dat zolang het woord vuurwerk ergens verschijnt, er een soort dodelijke pavlov-reactie tevoorschijn komt bij mensen die er geen benul van hebben hoe streng de regels voor de opslag van consumenten vuurwerk zijn, en dat de risico's hiermee tot een punt zijn gereduceerd dat het niet veiliger of onveiliger is dan elke andere vorm van detailhandel.

Probeer die mensen maar eens uit te leggen dat het vergelijk tussen enschede en een consumenten vuurwerk opslag het zelfde is als een tankstation net lpg vergelijken met een winkel die aanstekers verkoopt.
Zelfs als je de test van TNO aanhaald die een aantal jaren gedaan is, blijven mensen zich waanhopig vastklampen aan een totaal vertekend media beeld wat hierdoor ontstaan is.
 

vuurwerkfreakz

Nieuwe Member
Re: Behind the scenes @ Intertoys Kiers

Erg jammer van de ophef van de buurtbewoners. Het is in Leusden ineens een 'hot item' geworden. Het stond vandaag groot op de voorpagina + nog een halve pagina, terwijl er ook een meisje was aangerand en daar over stond maar een een klein artikeltje van een paar regels. Dat lijkt me toch wat belangrijker om te melden, maar de media denkt er dus anders over.
 

The Cigarman

Moderator
Medewerker
Re: Behind the scenes @ Intertoys Kiers

Erg jammer van de ophef van de buurtbewoners. Het is in Leusden ineens een 'hot item' geworden. Het stond vandaag groot op de voorpagina + nog een halve pagina, terwijl er ook een meisje was aangerand en daar over stond maar een een klein artikeltje van een paar regels. Dat lijkt me toch wat belangrijker om te melden, maar de media denkt er dus anders over.

Dat is weer eens het zoveelste bewijs, hoe krom het gros van Nederlandse media denkt.
 

mickeyzegtboem

Registered User
Re: Behind the scenes @ Intertoys Kiers

Het is al een tijdje geleden dus het word weer eens tijd voor een update!

Ditmaal een hele grote, we hebben in de aanbieding;

-Dak van de bewaarplaats krijgt vloerbedekking i.v.m. overige opslag
-Muren krijgen een kleurtje
-Nieuwe watermeter geplaatst
-Eerste opzetje van de hoogte- en looppad-markering
-Eerste gedeelte sprinklersysteem geinstaleerd
-Eerste gedeelte brandmeldinstalatie/onruimingsalarm geinstaleerd.

Morgenavond (inmiddels vanavond) zal ik mijn best doen om het startbericht aan te vullen, tot die tijd mogen jullie je vast vergapen aan de foto's :
http://freakpyromaniacs.com/album/showgallery.php?cat=1961

(foto's update 25-11)
 

mickeyzegtboem

Registered User
Re: Behind the scenes @ Intertoys Kiers

Update staat in de startpost, weer voloende leesvoer!:nuts:

ondertussen, kom maar op met vragen als je iets niet snapt of meer over een bepaald onderdeel wil weten.
je mag alles aan me vragen behalve m'n pincode!
 

vuurwerkfreakz

Nieuwe Member
Re: Behind the scenes @ Intertoys Kiers

Vandaag weer in het nieuws:

page1.jpg


Vuurwerkopslag voldoet aan regels - Gemeente kan vergunning niet weigeren
LEUSDEN - Intertoys mag 1.000 kilo vuurwerk opslaan in de opslagruimte onder Spijkerplaats 13, zolang eigenaar Kiers aan alle wet- en regelgeving voldoet voldoet. Dat staat in de beantwoording door het college van burgemeester en wethouders van schriftelijke vragen van Jan van der Horst van GroenLinks.

,,Het is ons bekend dat Intertoys voornemens is een vuurwerkopslagplaats te realiseren op het perceel Spijkerplaats 13 in Leusden. Er moet echter wel worden voldaan aan de wet- en regelgeving op het gebied van milieu en bouwen’’, vertelt het college.

,,Intertoys heeft op grond van zijn milieuvergunning op dit moment nog ruimte om 1.000 kilogram consumentenvuurwerk extra op te slaan. Op grond van zijn milieuvergunning mag in totaal 2.500 kilogram worden opgeslagen waarvan reeds 1.500 kilogram op de locatie Intertoys wordt opgeslagen. De twee locaties (‘t Plein 30 en Spijkerplaats 13) worden gezien als één inrichting op grond van de Wet Milieubeheer’’, aldus burgemeester en wethouders.

,,Eén van de eisen uit de milieuwetgeving (Vuurwerkbesluit) is dat de sprinklerinstallatie conform een goedgekeurd Programma van Eisen aangelegd moet zijn. Het Programma van Eisen is ter beoordeling gestuurd aan de VRU (regionale brandweer). Pas als het Programma van Eisen is goedgekeurd, kan de installatie worden aangelegd en als de installatie is goedgekeurd mag er pas vuurwerk worden opgeslagen’’, legt het college uit.

Ze geeft ook aan dat ze zulke aanvragen niet mag weigeren als ze aan alle voorschriften voldoen. De vraag van Jan van der Horst of het college het wenselijk vindt dat er zoveel vuurwerk onder woningen liggen, is dus niet aan de orde.

Van der Horst wilde weten of de buurt op de hoogte is gesteld van de plannen van Kiers. ,,De bouwaanvraag is op 19 november 2008 gepubliceerd in de Leusder Krant;

De melding op grond van artikel 8.19 Wet Milieubeheer wordt binnenkort gepubliceerd in de Leusder Krant’’, laat het college weten.

,,Het vuurwerk mag in principe het hele jaar worden opgeslagen. Het Vuurwerkbesluit staat dit toe en heeft wel als eis dat, als in een opslagruimte vuurwerk wordt opgeslagen, er dan géén andere materialen in die ruimte mogen zich mogen bevinden’’, luidt het antwoord van het college op de vraag hoelang het vuurwerk opgeslagen mag worden.

Het college van burgemeester en wethouders geeft als nuancering. ,,Het komt er in de praktijk meestal op neer dat er gedurende twee weken per jaar vuurwerk wordt opgeslagen. Voor de gewenste toekomstige uitbreiding van de opslag met ongeveer 4.400 kilogram moet een milieuvergunningprocedure worden doorlopen.’’
 
Bovenaan