Expert: Houd je (klein)kinderen weg bij illegaal vuurwerk

Tony

Administrator
Medewerker
De eerste boetes zijn al uitgeschreven. Ook zijn er al tientallen klachten binnengekomen bij de politie. "Het afsteken van vuurwerk is al begonnen", zegt politieman en Rijnmondexpert Hans Hoekman, en het is nog niet eens december!"
Hoekman is twee keer per maand te gast bij Radio Rijnmond om te vertellen over veiligheidsonderwerpen. Hij grijpt de gelegenheid aan om het afsteken van illegaal vuurwerk te bespreken. "Het is een groot probleem. Degene die vuurwerk afsteken zijn toch meestal jongeren en kinderen, hoewel we onlangs een 35-jarige vader op de bon hebben geslingerd die in het bijzijn van zijn jonge zoontjes vuurwerk afstak", zucht Hoekman.

Vuurwerk in postpakketjes

De wijkagent uit Delfshaven neemt graag de gelegenheid te baat om ouders en grootouders te waarschuwen voor vuurwerk. "Laat je niks door je kinderen wijsmaken. Al het vuurwerk dat nu al voorhanden is, is illegaal vuurwerk. Je kunt het herkennen aan de Poolse of andere buitenlandse teksten."
Ook vuurwerk dat via postpakketjes binnenkomt is illegaal. "Het enige legale vuurwerk dat in Nederland te krijgen is, wordt slechts een paar dagen voor oud en nieuw verkocht."

Bron: https://www.rijnmond.nl/nieuws/189136/Expert-Houd-je-klein-kinderen-weg-bij-illegaal-vuurwerk
 

Michel_G

FPM Content Poster
Medewerker
Inderdaad, intentie is goed, maar klopt dus totaal niet vanwege het hele Cat. F1 verhaal.

Daarentegen blijf ik mij wel weer verbazen over hoe illegaal spul verhandeld wordt onder jonge kinderen....

Ik hoorde afgelopen week (van een leerkracht van die school) dat een jochie in groep 8 (dus leeftijdscategorie 11 a 12 jaar) illegaal knalvuurwerk (nitraten) probeerde te verkopen aan klasgenootjes, voor/via zijn 14/15 jarige broer. Daadwerkelijk ook 1 jochie in groep 8 die ze al had gekocht. (Welke ze dus gelukkig ook weer in heeft moeten leveren.)

Dan hebben we het over kinderen die nog op de basisschool zitten en die al met dit soort spul rondlopen en in sommige gevallen zelfs nog te jong zijn om Cat. 1 te mogen kopen!
 

AWG

Registered User
De beste man heeft nog nooit van cat 1 gehoord..?
Het is een matige poging om een goed statement te maken.
die man is notabene een ''expert'', en wie ben jij dan wel om daaraan te twijfelen??:mad:
categorie 1 vuurwerk is levensgevaarlijk daar blaas je zo de ballen van uit je broek..

:sneaky:;)
ach ja die experts..
ieder keer als er weer iets gebeurd is er een expert voor..
duiding nodig over trump? nodigen we de schoonzoon van pelosi voor uit dat geeft totaal geen vercrackte belangenverstrengelig of opinie/stemmingmakerij..
duiding nodig over wat dan ook?? daar hebben we peter RRRRRR voor....
vader met 5 kinderen in een boerderij in ruinerwold?? hebben wij gewoon een expert voor..
moet vooral altijd lachen als die experts dan gaan praten... dan komt de meest ontzagwekkende bullshit eruit..
''ja nee daar kan ik nu niets over zeggen want dat is nog niet bekend'' ''nee de politie is er nog mee bezig hangende het onderzoek''
''wil niet teveel op de zaken vooruit lopen'' ''daar is op dit moment nog vrij weinig over bekend maar zeker staat wel vast''
uiteindelijk weten de ''experts'' net zo veel of (zoals nu dus) minder dan degene die er het hele jaar mee bezig zijn, iets wat je van een ''expert'' zou mogen verwachten..
 

Sweet Laker

Registered User
Ach ja, experts,. Ondertussen zijn er al zoveel schandalen en rechtzaken geweest. En ook wat bekende klokkenluiders. Experts zijn tegenwoordig niet meer serieus te nemen.

In Hongarije is dit jaar een onderzoeksbureau overheidshandel geworden. De onderzoekers hebben zelf aangegeven geen objectief onderzoek meer te kunnen doen omdat men tegenwoordig geld moet genereren.
Hongarije is Europa en Europa zijn wij volgens de heersende elite allemaal.

Reken maar uit dus. Zo moeilijk is het allemaal niet. En ouderen verspreiden volgens een bericht begin dit jaar alle allemaal nepnieuws. Ook erg geloofwaardig.
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Reactions: AWG
Bovenaan